Torebka pod siodlo ? Moze cos innego ?

^^
Kontakt:

Torebka pod siodlo ? Moze cos innego ?

Post autor: ^^ »

Witam

Wozicie ze soba jakies klucze do roweru ? np imbusy ktore sie bardzo przydaja czasami :)

macie jakies patenty gdzie trzymac takie rzeczy ? kieszen to troche lipa, w razie upadku moze byc nie ciekawie...

myslalem nad jakas mini torebka pod siodlo, co wy na to ? na allegro szukalem ale sa raczej takie wieksze, a ja bym chcial taka mini zeby tylko weszly 3 imbusy :)

piszcie wasze propozycje, moze jeszcze komus sie przyda taki temat :)

pozdro
Litera
Kontakt:

Post autor: Litera »

http://allegro.pl/21-saszetka-nerka-pro ... 71948.html może coś w stylu takiego czegoś?
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Aa osobiście polecam to:
http://alejka.pl/saszetka-na-pas-lifeventure-kosi.html

Wszystko tam chowam ... kluczyki , dokumenty , 3-4 imbusy , telefon i otwieracz do piwa z Tyskiego :wink:
Torebkę zawsze z tyłu nad dupą zawieszam i nie czuje nawet , że ja mam.
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

ja mam etui na okulary, przyczepione do ramy- trudno to nawet zauważyć na rowerze.
mieści się wszystko co potrzebne
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Może po prostu mały plecak ? Możesz wziąć taki co ma jeszcze bukłak :)
karkov
Kontakt:

Post autor: karkov »

torebka podsiodłowa calkiem niezly pomysl kupilem sobie kiedys taka mala jedno komorowa na cykloturze spokojnie miesci "co trzeba"niestety chcialem Ci podac linka ale ale sa juz nowsze wzory ,jesli chodzi o maly plecak to polecam tez od siebie dobrze sprawdzony produkt outhorn mikron wraz z buklakiem za 60 zl tam zawsze jeszcze cos wiecej dorzucisz
uzzi+totem
^^
Kontakt:

Post autor: ^^ »

wlasnie w tym rzecz ze nie lubie jezdzic z plecakiem...

wojtasu
posiadam cos takiego, i tez jakos nie specjalnie mi wydognie z tym ;)

szukam ogolnie jakiegos patentu zeby przyczepic do roweru 2-3imbusy :) zeby byly w potrzebie

taka torebeczka wydala mi sie najbardziej praktyczna, ale wolalbym polowe mniejsza niz te z allegro

wiem wiem, wymagania mam :D
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Osobiście nie lubię połączenia plecak + jazda na rowerze. Momentalnie mam całe mokre plecy, może jakiś dobry sprzęt by temu zapobiegł, ale narazie nie zamierzam inwestować w takie coś.
Cały czas jeździłem za to z "nereczką", miesiłem tam telefon, słuchawki, pompkę, dętkę, komplet kluczy do domu i do roweru. Spokojnie mieściła się też cienka koszulka na zmianę, lub długi klucz ampulowy "8". Oczywiście nie jeździłem zawsze z takim wypchanym worem na brzuchu, w 90% były tam tylko klucze do domu, do roweru, słuchawki, telefon i jakieś drobniaki lub drobne rzeczy.

W kwestii wizualnej to nie rzuca się to mocno w oczy: http://www.pinkbike.com/photo/6010658/

Torebka pod siodło jak najbardziej ok, ale w rowerze do cięższych zastosowań nie widzę tego - tłukło by się niemiłosiernie, a fullem mogła by zaczepiać opona przy złożeniu zawieszenia.
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

piónik do ramy na zipach
GG 381005
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Na taśmę przyklej xD
Albo na zipy do podsiodłówki i będziesz wsuwał tam imbusy :P
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

http://allegro.pl/plecak-author-bags-tu ... 17886.html

Kupiłem to jeszcze końcem tamtego sezonu. Malutki zajebisty plecaczek. Idealny właśnie na takie rzeczy typu klucze, imbusy, browar, gumy, dętki, wodę ;) Fajnie wykonany i plecy się tak nie pocą jak przy zwykłych plecakach. Osobiście nie lubię trzymać wszystkiego w kieszeniach. Ma jeszcze gumowe paski, i trójkątną siatkę, gdzie można wsadzić kask... nawet integral się zmieści...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
ODPOWIEDZ