Jaki FULLFACE :/
Jaki FULLFACE :/
No właśnie jaki fullface,
czy któryś z azoniców (ASX,T-55, czy inny)
GIRO MAD MAX II
Jakiś 661 bravo 2 /carbon/
jeszcze jakieś .... ? :/
Jaki najlepszy według Was, jaki najlepiej chroni, dobra widzoczność, jeszcze fajnei jakby była wentylacja spox, i waga tez ale niekoniecznie.
Jakie jeszcze oprócz tych co wymieniłem ... ?
Cena nie gra roli, chociaż też na dainesa nie mam :/
czy któryś z azoniców (ASX,T-55, czy inny)
GIRO MAD MAX II
Jakiś 661 bravo 2 /carbon/
jeszcze jakieś .... ? :/
Jaki najlepszy według Was, jaki najlepiej chroni, dobra widzoczność, jeszcze fajnei jakby była wentylacja spox, i waga tez ale niekoniecznie.
Jakie jeszcze oprócz tych co wymieniłem ... ?
Cena nie gra roli, chociaż też na dainesa nie mam :/
UVEX DH - 500 zeta
swietny kask pewnie niedlugo swojego na allegro wystawie - w orzechu i tak popylam. tak tak jak strace zemby to pogadamy :P
Uvex - dobra ventylacja, swietnie chroni (parre gleb bylo...) ma innne gabki niz inne, widocznosc ok i takie tam. mad max sie nei umywa, 661 juz wogole
//moje zdanie... ktos powie ze dlatego tak mowie ze mam uvexa? nie prawda... gdybym sadzil iaczej to bym go po prostu nie mial :D
swietny kask pewnie niedlugo swojego na allegro wystawie - w orzechu i tak popylam. tak tak jak strace zemby to pogadamy :P
Uvex - dobra ventylacja, swietnie chroni (parre gleb bylo...) ma innne gabki niz inne, widocznosc ok i takie tam. mad max sie nei umywa, 661 juz wogole
//moje zdanie... ktos powie ze dlatego tak mowie ze mam uvexa? nie prawda... gdybym sadzil iaczej to bym go po prostu nie mial :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
weź pod uwagę że wentylacja to także możliwość do swobodnego oddychania. A pod tym względem to jak na razie ze znajomych nikt nei narzekał tylko na T55. Ma on największą szczękę i najpepiej tam wentylowaną. Sam miałem kilka kasków, jeździłem chyba we wszystkich popularnych. Zaliczyłem także jazdę w kaskach strikte do crosa (motorowe) i wygląda to tak. Idealnego na wszystko nie dostaniesz. Albo będzie pancerny (jak crosówki) że będziesz mógł w nim skakać na główkę, albo będzie to coś w stylu T55. Czyli jak wentylować to porządnie. Dla mnie osobiście kaski typu 661 czy uvex to ani jedno ani drugie. Ugotujesz się tak czy i tak, a nie będą i tak sztywne jak dedykowane do dh. W tej chwili mam 3 kaski: orzecha 661, crosowy kask firmy Nitro oraz Aznica T55. I mówiąc szczerze to bardziej łeb mi się grzeje w orzechu niż w T55.
Pozdrowy
Ivan
Pozdrowy
Ivan