Prototyp Norco do DH na 2012?

LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

nie sadzilem ze doczekam sie w koncu ladnego norco. i kij z tym ze wyglada jak glory i trek88, teraz modny taki wyglad a moze cena bedzie lepsza od konkurencji ;p stare norco to masakra, paskudztwo ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Tak swoją drogą, uzurpator wołałbyś mieć nieco trudniejszy dostęp do regulacji czy jak w tym przypadku dolną rurę mieć jak sitko poobijana od kamieni itp. tak jak to bywa w glorkach sessionach ? :D Mogliby to jakoś lepiej rozkminić z poprowadzeniem tej rury (i tu muszę pochwalić staba) ale miejmy nadzieje że jeszcze coś zmienią w tym kierunku... w końcu jest to prototyp ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Podejrzewam, że poprowadzenie prostej rury, ale tak samo cieniowanej, co gięta, niewiele by zmieniło, jeśli chodzi o podatność na wgniecenia. Nie mówię, że w ogóle, ale raczej mało.
Taki już urok lekki ram do DH. Trzeba albo je dodatkowo chronić podczas jazdy po kamieniach albo takiego terenu unikać ;)
pozdro

frango
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ładnego norco? Nie wierzę... Czym się te ramy teraz wyróżniają co?
Obrazek

Wszystko na tym pieprzonym świecie musi być obecnie takie samo? Jak norco zabiło swój image to jest świetnie nie? No po prostu przykro się robi jak się to czyta...
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

pietryna

Obrazek

Jak coś jest dobre, to sie nie kombinuje :)
bartol
Kontakt:

Post autor: bartol »

Kazda z nich ma calkiem inny system zawieszenia jak i sama praca, no a co do wygladu to juz rzecz gustu.
..........
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

pietryna jakie takie samo? Co tam w ogole mondraker robi? Kazda rama z pionowo umieszczonym damperem jest taka sama dla ciebie?
Trek i Giant dziela dolna rure ale reszta sie rózni, najblizsze sobie sa kona i giant ale proporcje zupelnie inne. Nie podoba ci sie to nie trzeba kupowac takich rowerów, sporo orginalnych produkcji zostało.

Inna sprawa, ze jak takie podobienstwa to dla ciebie to samo to czesto od lasek po twarzy dostawac musisz :P
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Myślałem , że brzydkich Norco już nie zobaczę to co ta firma pokazała w '09 - '10 roku ... jednak się myliłem i z tego co widzę to na rok 2012 firma się postarała ... koniec świata :D

Wiadomo , że na wyglądzie się nie jeździ ale jak dla mnie rama powinna "wyglądać" a nie "być tylko ramą" :wink:
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

W końcu ładne Norco. Dawniej jedynie cena no i sprawdzony FSR przemawiały za tą ramą, lecz brzydkie jak noc..

Na bank wyjdzie to firmie na dobre.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Norca i to ładna :) , nie wierzę .....
No to jeszcze do szczęścia brakuje tylko dystrybutora na Polskę ...
Pewnie w końcu Pepiki wejdą na nasz rynek z ofertą Norco ....
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Tutaj dosyc ciekawy 'odbojnik' :)

Obrazek
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Jak cycki z dużym sutkiem ;) Jak ktoś będzie jeździł na tej ramie z jedno półką, będzie to wyglądało trochę śmiesznie, aczkolwiek sam patent nie jest głupi, tylko wizualnie trzeba popracować nad tym...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
wielkiezuo
Kontakt:

Post autor: wielkiezuo »

Nie rozumiem tego nowego stylu - tyle lat jeździ się z odbojnikami na goleniach, a teraz coś wam nie pasuje?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

wielkiezuo A wytłumacz, co jest złego w nowych rozwiązaniach? Tyle lat jeździło się na ponad 20kg rowerach i było dobrze a teraz są lekkie, czyli źle?
wielkiezuo
Kontakt:

Post autor: wielkiezuo »

GgG, ok, nie porównuj rowerów do głupiego odbojnika, gdzie dasz amortyzator o szerszym rozstawie goleni i będzie trzaskał o ramę.
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

wielkiezuo jak zobaczyłem ten oddbojnik o tym samym pomyślałem ...

GgG w nowych rozwiązaniach nie ma nic złego, o ile tylko mają jakikolwiek sens, a w tym o którym rozmawiamy, przynajmniej ja go nie znajduję.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

To że rama w porównaniu do rocznika 2008(po recallu - nie przed) wyszła im co najmniej paskudna to jedno. Dwa - spawy wyglądają ohydnie. Może to wina tego że jest niemalowana? Tak czy siak przenosiny na Tajwan im chyba dobrze zrobiły bo w moim norco spawy wyglądają dużo lepiej.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Muszą to przerobić na elipsę/podłużny pasek żeby pasował do większości amortyzatorów.
Na pewno brak tutaj innowacji (jak w wielu nowych konstrukcjach).
ODPOWIEDZ