Twardy blat do korby

popieeel
Kontakt:

Twardy blat do korby

Post autor: popieeel »

siemka jaki moglibyscie mi polecic twardy blat do korby tak do 6-7dych najlepiej, dodam ze ostatnio mialem dartmoora i poszedl w sezon :D
mtS
Kontakt:

Post autor: mtS »

Za 60-70 zł to raczej nie kupisz nic lepszego od DARTMOOR - STING dobra zębatka w dobrej cenie.

Mniej papierosów, alkoholu i będzie budżet na E13 G-Ring
Odwaga to zdolność do konfrontacji z marzeniami!

Moje cudo <3
http://tnij.org/bitchammo
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

polecam PRODIGY:
http://allegro.pl/prodigy-zebatka-blat- ... 40651.html
mialem dartmoora i poleciał w 1 sezon a prodigy mam już dwa lata i jak narazie niewielkie ślady zużycia. 3 sezony pożyje bankowo, nie wiem jak dłużej. nie warto kupować dartmoor'a.
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

blat dartmoore i prodigy to ten sam wypust;) tak dla jasności, odnosnie długowieczności blatu to niestety jak jeździsz to trzyma Ci sezon, jak rower leży w pokoju to nawet 5 lat da rade :D

W zeszłym sezonie blat Dartmore rozjechał się po 20 dniach w górach.. więc jakościowy wypada dość kiepsko wg. mnie.

Osobiście proponuję poczekać, trochę dołożyć i kupić weeze

popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

a co sadzicie o blatach shimano lx xt slx albo jakies do szosy?
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

dobra a co mi polecicie? mam podobny problem. Kasę mam nawet na weeze tylko trochę mi szkoda jej wywalić akurat na blat bo wole dołożyć do ramy albo amortyzatora, lecz skoro będę musiał to tak zrobię. Mam już kasetę Shimano Ultegra z 1998 8rz szosowa. Celowo zależało mi na kupnie tej kasety bo kiedyś stawiano bardziej na długowieczność, a nie tak jak w dobie obecnej robi się wszystko pod zawody (tzn. lekkie, dobre, nie koniecznie długo trwałe) do tego chce kupić jakiś lepszy łańcuch do 50zł. Celuje w wippermana i accenta. I teraz jaki blat do tego? Dartmoor sting 36T czy e13 albo weeze? Warto zapłacić więcej i wytrzyma mi to więcej niż sezon? Z góry mówię że jeżdżę dość dużo. I z górki i pod się zdarza, błoto, śnieg, deszcz, kurz dosłownie wszystko. Słucham waszych propozycji
adrian50005
Kontakt:

Post autor: adrian50005 »

Sam mam ten problem na półce cenowej do 100 zł nic ciekawego nie ma... oprócz darta i prodigy a obydwa to to samo miekkie alu :x
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57189
http://tiny.pl/hc83d Moje Allegro
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

popieeel Mi w xciaku jakos szczególnie długo blatu seryjne od xt długo nie pociągnęły a to były tylko nakręcone kilometry bez uderzeń, łupnięć itp
Zębatka na więcej niż sezon to napewno Race Face. Może nie najlżejsza, ale naprawdę mi długo trzymała. A poszła dalej w świat w stanie idealnym. Teraz niedawno nówkę za stówkę sprzedałem a na Allegro za 130 już kupisz.
Ale jeśli można mieć równie dobrą i długowieczną zębatkę tyle, że lżejszą i ładniejszą no to Weeze ;)
A jeśli masz dopłacać to tylko do tego.
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

.proXof pisze:Celuje w wippermana i accenta. I teraz jaki blat do tego? Dartmoor sting 36T czy e13 albo weeze? Warto zapłacić więcej i wytrzyma mi to więcej niż sezon? Z góry mówię że jeżdżę dość dużo. I z górki i pod się zdarza, błoto, śnieg, deszcz, kurz dosłownie wszystko. Słucham waszych propozycji
Konkretna gleba i z każdego blatu można układać "puzle". Sam osobiście mam Dartmoora "Sting" na 36T i jeszcze jeżdżę bez rockringa. Raz w Wiśle bałem się, że skrzywiłem ten blat, ale dzielnie wytrzymał solidne uderzenie w kamień. Przejeździłem na nim sezon, a wcześniej używał go 1,5 sezonu poprzedni właściciel, który więcej jeździł ode mnie. Nie będę go nikomu polecał, ale też nie będę mówił, że jest do niczego. Moim zdaniem ma przyzwoity stosunek jakości do ceny. I nie wiem z czego wynika to, że rozwalacie te blaty w jeden sezon... pech ?
Bombell pisze:Ale jeśli można mieć równie dobrą i długowieczną zębatkę tyle, że lżejszą i ładniejszą no to Weeze Wink
.proXof pisze:Kasę mam nawet na weeze tylko trochę mi szkoda jej wywalić akurat na blat bo wole dołożyć do ramy albo amortyzatora, lecz skoro będę musiał to tak zrobię.
No ok... weeze jest ładny, lżejszy ale skąd wiesz czy faktycznie jest wytrzymały oraz "długowieczny" ? No i do tanich też nie należy...
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

BiałyMadball No faktycznie tu mnie masz bo w tym momencie z własnych doświadczeń na to pytanie nie mogę odpowiedzieć. Aczkolwiek rzetelnych opinii użytkowników było już na tyle, że recke napiszę po sezonie.
A czy droga? Hornet czy E13 to ta sama cena a dostajesz customowy sprzęt w extra drewnianym opakowaniu a nie karton z resztkami ryżu.
Ja tez miałem dylemat, pieniądze może i nie małe ale sam widzisz co wybrałem a uważam, że wybrałem jedyną słuszną drogę.
Pawel94
Kontakt:

Post autor: Pawel94 »

BiałyMadball
Bo w którymś z tematu o weeze było zdjęcie zębatki po sezonie ostrego katu ;)
Ja darta sting w życiu już nie kupie zajechałem w jakieś 2 miechy teraz w ramach braku kasy kupiłem zwykłą stalową zębatkę shimano. Ja bym wolał dorzucić do tej weeze bo jest ładna, lekka, wytrzymała i żywotna. Co do łańcuchów accenta odradzam niszczą napęd w tempie ekspresowym a wipperman mi się rwał ale to ten z niższych modeli.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Pawel94 pisze:Bo w którymś z tematu o weeze było zdjęcie zębatki po sezonie ostrego katu
No ok... Ja nie neguje tego że jest wytrzymała ;)
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

polecam raceface moj blat 38 z korby prodigy dh jeżdzi już 4 rok,w mieście na hopach i kilkanaście razy w góach. truvativ mial w ofercie blaty stalowe dh po 80pln.
A łańcuchy wippermana to najlepsze na jakich jeżdziłem.
ODPOWIEDZ