Dostepność komponentów w PL

boogiel
Kontakt:

Dostepność komponentów w PL

Post autor: boogiel »

Siemka!
Piszę nieco wkurzony informacja, jaka mnie spotkała dziś rano. Otóż zamówiona przeze mnie kierownica funn fatboy dh będzie dostepna dopiero ok. poczatku kwietnia. I to mnie mocno zirytowało i nasunęło mi sie pytanie: czy naszych dostawców sprzetu czasem nie po*ebało?! znając zycie, będzie jeszcze większe opóźnienie, a to już prawie połowa sezonu! Kiedy mamy trenowac, testować i w ogóle? Dlaczego komponenty na 2010 są juz nie dostepne, a na 2011 będą w połowie sezonu? I czemu dostawcy mają w dupie terminy dostaw, przynajmniej jeśli chodzi o segment średni? troche mnie ten fakt zirytował, sorry ale musiałem się tym podzielić:P
Spaced
moderator
Kontakt:

Re: Dostepność komponentów w PL

Post autor: Spaced »

Obsuwy sa normalne w kazdym kraju. A pozne dostawy to efekt poznych i małych zamówien. Jak zamawiasz mało to spadasz na dno kolejki ;) Jak zamawiasz pozno to chyba jest oczywiste.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Szubi z freeridemarket.pl (Kore, Alpinestars) składał zamówienie pół roku temu, i co? Kore będzie pod koniec marca, a AS nie wiadomo...

Producenci lecą w uja... Mają gdzieś gościa który zamawia "tylko" 400 kierownic i jakieś duperele... Mają gdzieś że u nas sezon trwa tyle i tyle, odtąd, dotąd... Przecież jest tyle państw na świecie gdzie zapotrzebowanie jest większe, a do tego sezon cały rok trwa... Do tego dochodzi koszt transportu, statek tańszy, ale płynie 2 miesiące, albo i dłużej... Części Kore z tego co wiem płyną sobie spokojnie... Części do vincere.pl również. Więc i z Funn'em będzie podobnie. OBSUWA ! To podstawa w tym biznesie... Skąd ja to znam... Ktoś zawali dzień, inny tydzień, statek naprawiać będą, znajdzie się "coś" i z tego wszystkiego pół roku opóźnień.
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

spójrz na to z innej strony , przynajmniej od razu sie dowiedziałeś kiedy mniej więcej dostaniesz kierę , bo mogłeś się trochę naczekać w nieświadomosci

btw. za co Spaced ma ostrzeżenie ? xD
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

boogiel pisze:Siemka!
Piszę nieco wkurzony informacja, jaka mnie spotkała dziś rano. Otóż zamówiona przeze mnie kierownica funn fatboy dh będzie dostepna dopiero ok. poczatku kwietnia. I to mnie mocno zirytowało i nasunęło mi sie pytanie: czy naszych dostawców sprzetu czasem nie po*ebało?! znając zycie, będzie jeszcze większe opóźnienie, a to już prawie połowa sezonu! Kiedy mamy trenowac, testować i w ogóle? Dlaczego komponenty na 2010 są juz nie dostepne, a na 2011 będą w połowie sezonu? I czemu dostawcy mają w dupie terminy dostaw, przynajmniej jeśli chodzi o segment średni? troche mnie ten fakt zirytował, sorry ale musiałem się tym podzielić:P
Chyba zamawiamy z tego samego sklepu ;p Też sie wkur***em..
boogiel
Kontakt:

F4rr3ll no właśnie nie, zamówiłem ok 7 lutego i miały być "jeszcze w tym tygodniu, najpóźniej w przyszłym". Teraz info że w kwietniu (a i tak bedzie obsówa)

FraQ goodbike? A najbardziej w tym wszystkim irytujący jest fakt, że goodbike ma na swojej stronie przy produkcie napisane: "czas realizacji zamówienia 1 dzień"

Ogólnie to producenci maja to w dupie, a niech ktoś spróbuje teraz kupić nowa kiere do 170zł. Gówno jest.
Kubas852
Kontakt:

Post autor: Kubas852 »

hah też czekam na części funn'a, sprawdziłem wiele sklepów i faktycznie sprawa dotyczy całej PL.
Spank "powinien" dotrzeć w tym samym czasie, zobaczymy.....
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

boogiel...a szukałeś gdzieś indziej?np na Crc?
Radix
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

Na crc kore torsion w wersji 20mm ma być w maju ;-). Od późnej jesieni szukam kierownicy (torsion race funn fatboy (15-20mm/800) i nic nie ma wg pierwszych doniesień miały być już w styczniu.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Ja też czekam na kierownice Funn'a, oby opóźnienie nie było takie, jakie było w przypadku ram Dartmoora na rok 2010, gdzie trzeba było na nie czekać chyba do lata.
boogiel
Kontakt:

slawkow68 pisze:<font color="#ffffff">Na crc kore torsion w wersji 20mm ma być w maju ;-). Od późnej jesieni szukam kierownicy (torsion race funn fatboy (15-20mm/800) i nic nie ma wg pierwszych doniesień miały być już w styczniu.</font>
Ja tez, i poki co, gówno mam:P Może dart na rowerowym sie pojawi, paco na 2011 na goodbiku ma być 3.03.2011, ale z tym tez się zobaczy:P
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Kiszka jest ze sprzętem i nie ma reguły że większy odbiorca dostaje szybciej towar. Czekałem na Core Saver 2011 na rowerowym i do dziś nie ma, joy-ride miał już 2 tyg temu i z tamtąd zamówiłem. To samo tyczy się butów 5.10 - info że będą w marcu a tak naprawdę nikt nie wie kiedy będą.
Z tymi kierami Funna to niezła wtopa, jak weszły miałem nawet zamawiać ale teraz widzę opóźnienia i już się nie palę na tą kierę.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
Kubas852
Kontakt:

Post autor: Kubas852 »

a tak btw czy zna ktoś kiery o szerokościach około 720 ale właśnie na rozmiar mostka 25.4 oprócz tego funna? oczywiscie do DH.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Cubus5 - nie ma bo joy mógl zamówic wczesniej ale duze zamówienie zawsze daje ci priorytet. Inna sprawa, ze nie wiem czemu ludzie sie dziwia, ze sprzet 2011 jest na wiosne, a nie 1 stycznia. To normalne. Jak w ubiegłym roku skladalem rower to wiekszosc nowych czesci w kwietniu dopiero dostałem, a w Polsce bardzo mało zamawiam.

btw. Warna mam bo testowalismy czy działaja :P
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

boogiel pisze:FraQ goodbike?
Nie, jednak rowerowy... zastanawiam sie czy nie zrezygnować i poszukać czegoś innego..
boogiel
Kontakt:

No ja poczekam, może dart będzie szybciej, paco ma byc 3 marca....
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

boogiel pisze:paco ma byc 3 marca....
Tak dla jasności to PACO już nie będzie. Jest za to inna firma Cloud ;) ale to tylko inna nazwa
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

.proXof pisze:Tak dla jasności to PACO już nie będzie.
Będzie, tylko że w wydaniu XC.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Osobiście się dziwie,że tak wielu nadal coś kupuje w tym kraju. Podczas składania swojego roweru mocno zniechęciłem się do zakupów w Polsce - chore ceny , mały wybór , olewanie klienta itd. (mógłbym tego sporo wymienić). Nie mam takich problemów jak niektórzy piszą - np.że nie mogą dostać przerzutki z krótki wózkiem. Kupiłem model X.9 2011 chyba w listopadzie mając do wyboru wszystkie kolory i długości wózka, do tego taniej niż w kraju.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
ODPOWIEDZ