Buty 5.10 - rozmiarówka
Buty 5.10 - rozmiarówka
przymierzam się do zakupu butów tej firmy, z tym że nie wiem jaki rozmiar dobrać - będę zamawiał przez internet
producenta nie mogę się doprosić o pomoc, a nie mam też gdzie takich butów przymierzyć ....
przeważnie chodzę w butach w rozmiarze 43; długość wkładki 27,5-28 cm, ktoś wie jak wygląda rozmiarówka w 5.10 ? bo shimano pasują podobno o numer większe niż się nosi normalnie
producenta nie mogę się doprosić o pomoc, a nie mam też gdzie takich butów przymierzyć ....
przeważnie chodzę w butach w rozmiarze 43; długość wkładki 27,5-28 cm, ktoś wie jak wygląda rozmiarówka w 5.10 ? bo shimano pasują podobno o numer większe niż się nosi normalnie
Re: buty 5.10
ja kupiłem 661 i tez wziąłem o 1 rozmiar wiekszy czyli mozliwe ze wiekszosc producentow robi taką rozmiarowke.
Re: buty 5.10
http://8a.pl/page,produkt,id,2891,impact-hight-2.html
Na tej stronie mozna obczaic rozmiarowke 5.10. Tu akurat na przykladzie Impact'ow ale inne modele maja takie same rozmiary.
Na tej stronie mozna obczaic rozmiarowke 5.10. Tu akurat na przykladzie Impact'ow ale inne modele maja takie same rozmiary.
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mlynooo mysle ze mowisz o rozmiarowce UK, poniewaz moje EU 42 odpowiada 9 US i wkladce 27cm.
W rozmiarowce US rozmiar buta zwieksza sie o 0,5 z kazdym kolejnym 0,5cm wkladki. Podobnie jest w EU, ale czesto producenci wymyslaja wynalazki typu 42 2/3 i czasem ciezko podac "na pamiec" dlugosc wkladki.
Co do tematu. popawu wiekszosc Twoich butow ma wkladke 27,5cm czy 28cm ? Pamietaj zeby kupic 0,5 rozmiaru wieksze buty, od tego ktory normalnie nosisz.
W rozmiarowce US rozmiar buta zwieksza sie o 0,5 z kazdym kolejnym 0,5cm wkladki. Podobnie jest w EU, ale czesto producenci wymyslaja wynalazki typu 42 2/3 i czasem ciezko podac "na pamiec" dlugosc wkladki.
Co do tematu. popawu wiekszosc Twoich butow ma wkladke 27,5cm czy 28cm ? Pamietaj zeby kupic 0,5 rozmiaru wieksze buty, od tego ktory normalnie nosisz.

gg: 5838449
z butami nie jest przypadkiem tak że rozmiar np 43,5 to ta sama długość wkładki co 43 tylko jest ona szersza? :P moge się mylić jak coś to sory. Co do butów. Ja nosząc esy, etsniesy itp. w rozmiarze 43 taki sam rozmiar kupiłem 5.10 Impact i pasują idealnie. Bez przymierzania. Poprostu zobacz jaką masz długość wkładki i porównaj na np. crc tam mają wypisaną rozmiarówke z tego co pamiętam.
Re: Buty 5.10 - rozmiarówka
Ja nosze zwykle 45(nike) a jak kupilem 45 5.10 basic to sa za duze... Moze tez dla tego, ze normalnie butow nie wiaze, lubie miec 'luzno' a na rower chce miec dobra przyczepnosc wiec jak zwiaze je dobrze to wystaja mi z 1cm jeszcze za najwiekszego palca u nogi:( Ale jezdzi sie i tak o niebo lepiej niz nawet w najlepiej dopasowanych butach innej marki. 5.10 to jest klasa i kazdemu polecam:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!