Witam
Jakie polecilibyście koła do Urbanu (skakanie ze schodów, murków itp.) Kierowca koło 80kg.
Zastanawiam się nad:
Vuelta Excalibur
Double Track
lub
MTX
Albo czymś innym w podobnej cenie, bądź taniej :P Może być używane, byle w dobrym stanie
Tu np. Jest taka ciekawa oferta Excalibura z nowa piastą http://allegro.pl/vuelta-excalibur-nova ... 67904.html z tym że nie wiem co to za piasta i czy wytrzyma Co o niej sądzicie?
EDIT: Prosiłbym o zamkniecie tego tematu poniewaz zrobił się tu bałagan i nic konkretnego się nie dowiedziałem, wieć uporządkowałem informacje i założyłem drugi:
Napewno kaseta ;] budżet no mniej więcej w cenie tych wyżej wymienionych (max.250 za całe koło, jeżeli chodzi o nowe:]) A oś i rozstaw to jak to zmierzyć? bo wsumie to nie wiem domyślam się że rozstaw to chodzi tu ile jest miejsca między wachaczami z tyłu tak? ale oś to nie mam pojęcia
Ps. A co sądzicie o Alexrims DX32 bo dostałem ciekawą opcje kupna
DX32 to pancerna obręcz , nieraz aż gruchotało po schodach przy niskim ciśnieniu , w sumie dużo wytrzymuje (ma tylko lekkie bicie może 1mm ale jest trochę ciężkawy .
Na tym rowerku to ty mocno w urbanie nie poszalejesz, chyba że nie zależy ci na pełnym uzębieniu. Masz ochraniacze?
Co do obręczy to zdecydowanie odradzam vueltę. Pękła na łączeniu.
Prosiłbym o zamkniecie tego tematu poniewaz zrobił się tu bałagan i nic konkretnego się nie dowiedziałem, wieć uporządkowałem informacje i założyłem drugi: