KS-501 i ciśnienie powietrza w zbiorniczku

szczerb_
Kontakt:

KS-501 i ciśnienie powietrza w zbiorniczku

Post autor: szczerb_ »

Zainwestowałem (chyba całkiem uczciwe 100zł...) w to ustrojstwo, bo od roku nie mogłem na allegro znaleźć niczego przyzwoite w okazyjnej cenie, odpowiedniej długości i nie budzącego niepokoju czymś co widać lub nie na zdjęciu.

I teraz się zastanawiam, do jakiego ciśnienia mogę go bezpiecznie pompować? Na ten moment dałem 100 PSI.

I przy okazji jeszcze spytam czy uszczelki są w tym standardowe i ewentualny serwis można minimalnym kosztem w domowym zaciszu ogarnąć? Jakieś sugestie co do lepkości oleju jak już przyjdzie do wymiany?

(tak wiem, że to żaden szał, ale też nie będzie szaleńczo używany - jest w 21" ramie XC ze skokiem prawie 100mm wyciągniętym z dampera długości 165mm)
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Myśle że powinno być napisane gdzieś na naklejce na zbiorniczku do jakiego ciśnienia można go napompować. Myśle że 150psi dać możesz, ale o ile więcej nie wiem. Uważam że nie ma sensu dawać więcej. Miałem KSa 508, uszczelki do niego (prócz kurzowej) dostaniesz w różnyc sklepach z takimi rzeczami, jak poszukasz ;)
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

MUSZEL pisze:Miałem KSa 508, uszczelki do niego (prócz kurzowej) dostaniesz w różnyc sklepach z takimi rzeczami, jak poszukasz
Jesli chodzi Ci o ta glowna uszczelke na trzpieniu tloka, to ona jest polaczona - kurzowa i olejowa w jednej. I da sie ja dostac - za 12 zl kupilem w pierwszym sklepie z uszczelniaczami uszczelke duzo lepszej jakosci niz oryginalna ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
ODPOWIEDZ