Spinner Cargo- następca Ammo? (178mm)
Spinner Cargo- następca Ammo? (178mm)
Witam Was drodzy forumowicze!
Szukając taniej alternatywy widelca o skoku ok 180 mm postanowiłem poszukać na allegro dość kontrowersyjnego Spinnera Ammo, jednak wideł ten nie obcuje już na aukcjach ale ku mojemu zdziwieniu znalazłem coś takiego http://allegro.pl/amortyzator-spinner-c ... 81057.html
Zwie się Spinner CARGO
Specyfikacja:
Koło : 26"
golenie górne : 34 mm
skok : 178 mm
rura sterowa : 265 mm CrMo
oś magnezowa : 20 mm
Waga : 3301g
przeznaczenie : DH
blokada skoku: tak
regulacja tłumienia: tak
regulacja naprężenia : tak
Jak dla mnie wygląda... hmmmm..... Rewelacyjnie!
Czyż by Spinner postanowił "kontynuować" Ammo w nowej, lepszej wersji pod nazwą CARGO?
Co o nim sądzicie?
Szukając taniej alternatywy widelca o skoku ok 180 mm postanowiłem poszukać na allegro dość kontrowersyjnego Spinnera Ammo, jednak wideł ten nie obcuje już na aukcjach ale ku mojemu zdziwieniu znalazłem coś takiego http://allegro.pl/amortyzator-spinner-c ... 81057.html
Zwie się Spinner CARGO
Specyfikacja:
Koło : 26"
golenie górne : 34 mm
skok : 178 mm
rura sterowa : 265 mm CrMo
oś magnezowa : 20 mm
Waga : 3301g
przeznaczenie : DH
blokada skoku: tak
regulacja tłumienia: tak
regulacja naprężenia : tak
Jak dla mnie wygląda... hmmmm..... Rewelacyjnie!
Czyż by Spinner postanowił "kontynuować" Ammo w nowej, lepszej wersji pod nazwą CARGO?
Co o nim sądzicie?
Re: Spinner Cargo- następca Ammo? (178mm)
3.3kg wagi? To chyba literówka bo jesli na prawde tyle wazy to rewelacja bym tego nie nazwał.
Może lekki nie jest, ale wyglada porządnie, sprawia wrażenie w miarę solidnego. No i nówka za taka cene, całkiem nieźle.
Wolalbym używke domaina 

A mnie intryguje jego charakterystyka pracy
może i waży sporo, ale sterówkę ma z CroMo i nawet wygląda na swoją wagę.

Co prawda osobiście nie miałem tego amortyzatora, ale kolega dostał takie cudo z gwarancji (reklamował starszy model Spinnera). Przy pierwszej jeździe zaraz po założeniu amortyzatora kolega po prostu się wywrócił. Przy takiej glebie nawet nie patrzyłbym czy coś się porysowało, natomiast u niego okazało się, że sterówka trochę odjechała do tyłu. Nie spodziewałbym się takiej akcji w amortyzatorze przeznaczonym do ekstremy. Wolałbym poszukać czegoś innego.
A ja mam same pozytywne odczucia, znajomy ma 2 lata drugi kupił w tamtym sezonie, oba działają tak samo - dobrze. Regulacja blokady jest płynna, można dobrać sobie kompresję, tłumienie, naprężenie, wszystko działa.
Ja od siebie mogę powiedzieć, że fajny wideł w dobrej kasie za nówkę.
Ja od siebie mogę powiedzieć, że fajny wideł w dobrej kasie za nówkę.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
pamiętam to co napisał GgG, dodam że spinner ammo jak dla mnie ma kulturę pracy płyty pilśniowej. 100x wolałbym jeździć całe życie na używanym juniorze
Widać moi znajomi trafili na jakieś dobre opcje bo serio możecie wierzyć lub nie, ale chodziły super.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
-
- Kontakt:
Ja sie podzielę informacją na temat tego amortyzatora
Amortyzator w miare płynie pracuje płynnym skokiem (moja waga 85kg.)
Posiada regulacje kompresji i tlumienia (działają one bardziej anorektycznie w porównaniu do innych amorków) ale jeśli komuś to nie przeszkadza to nie widzę problemu.
Jedynym mankamentem w modelu którym miałem okazje 3-4 razy pojezdzic to małe luzy które mozna by porównać do Marcoków z '08 ale sie one nie powiększały.
Przydatna jest jednak wymiana oleju na 7.5W bo standardowy jest lekko mówiąc jak przepalona frytura
Podsumowując:
Dostajesz NOWY amor z gwarancją z calkiem przyzwoita pracą i super ceną !
A z używanymi bywa różnie , nie wiadomo kto , co i jak jezdził
Osobiście popatrzyłbym na PB i wyrwałbym jakies 66 RC , VF

Amortyzator w miare płynie pracuje płynnym skokiem (moja waga 85kg.)
Posiada regulacje kompresji i tlumienia (działają one bardziej anorektycznie w porównaniu do innych amorków) ale jeśli komuś to nie przeszkadza to nie widzę problemu.
Jedynym mankamentem w modelu którym miałem okazje 3-4 razy pojezdzic to małe luzy które mozna by porównać do Marcoków z '08 ale sie one nie powiększały.
Przydatna jest jednak wymiana oleju na 7.5W bo standardowy jest lekko mówiąc jak przepalona frytura

Podsumowując:
Dostajesz NOWY amor z gwarancją z calkiem przyzwoita pracą i super ceną !
A z używanymi bywa różnie , nie wiadomo kto , co i jak jezdził

Osobiście popatrzyłbym na PB i wyrwałbym jakies 66 RC , VF
-
- Kontakt:
wielkiezuo Raczej przez słaby materiał sterówki lub korony, nie wiem gdzie to cudo się skrzywiło. A co do "markowych" amortyzatorów, to miałem przez pewien czas nowe duro pod sztywną oś które było super, wykonanie na bardzo dobrym poziomie. Od kilku miesięcy na tym amortyzatorze jeździ najlepszy dirtowiec z Lublina, tak więc łatwo nie ma, nic się nie wykrzywia mimo częstych gleb.
-
- Kontakt: