Iron Horse Sunday 06r czy 07r ?
Iron Horse Sunday 06r czy 07r ?
Witam. Mam do wyboru dwie ramki, Sundaya z 06r i Sundaya z 07r. I tu pojawia się pytanie, ktorego wybrac ?. Słyszałem ze Sunday'e w 06r miały problem z luzami na wahaczu a w 07r poprawiono wahacz żeby nie łapał luzów. Rożnica miedzy dwoma ramkami to prawie 800zl wiec miałbym trochę więcej pieniędzy na lepsze części-wymianę.
Różnica polega na mocowaniu dolnego linku zawieszenia w przednim trójkącie.
W modelach 05-06 do linku sworznie były wkładane i całość skręcało się jeną śrubą.
07 i nowsze maja wkręcane sworznie do linku.
Osobiście jeździłem miałem model z 06 roku i jakiś luzów nie miałem, trzeba było kontrolować czy śruby są dokręcone.
Znajomi, którzy mieli nowsze modle skarżyli się, że zdarzało im się, że sworznie się zapiekły przez co mega ciężko było rozkręcić ramę, a i u co poniektórych luz tez występował.
Tak marginesie 800zł to kupa kasy! ! ! Też kwestia w jakim stanie są obie ramy.
W modelach 05-06 do linku sworznie były wkładane i całość skręcało się jeną śrubą.
07 i nowsze maja wkręcane sworznie do linku.
Osobiście jeździłem miałem model z 06 roku i jakiś luzów nie miałem, trzeba było kontrolować czy śruby są dokręcone.
Znajomi, którzy mieli nowsze modle skarżyli się, że zdarzało im się, że sworznie się zapiekły przez co mega ciężko było rozkręcić ramę, a i u co poniektórych luz tez występował.
Tak marginesie 800zł to kupa kasy! ! ! Też kwestia w jakim stanie są obie ramy.
Re: Iron Horse Sunday 06r czy 07r ?
To targuj, targuj i kupuj 07 taniej:P Nie wiem o jakich kwotach mowa ale 800zl roznicy to przepasc:/
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Tak nie chcę nic mówić:
http://www.pinkbike.com/buysell/754770/
2320zł rama z elką
jakieś 300zł statek do Polski.
Rocznik chyba 2007, no i elka pewnie zrobiona pod tą ramę. Sam chciałem kupić ale trochę za dużo mi brakowało i nie kontaktowałem się.
Wada? 1-1,5 miesiąca zanim rama dotrze do Europy(z czego statek płynie 4-5 dni pewnie). Nie sądzę żeby to był scam.
http://www.pinkbike.com/buysell/754770/
2320zł rama z elką
jakieś 300zł statek do Polski.
Rocznik chyba 2007, no i elka pewnie zrobiona pod tą ramę. Sam chciałem kupić ale trochę za dużo mi brakowało i nie kontaktowałem się.
Wada? 1-1,5 miesiąca zanim rama dotrze do Europy(z czego statek płynie 4-5 dni pewnie). Nie sądzę żeby to był scam.