Początek przygody w zjazdówce

kuklis
Kontakt:

Początek przygody w zjazdówce

Post autor: kuklis »

Witam wszystkich :)
Mam pytanie, nie wiem czy w dobrym dziale. Planuje kupic sobie jakies normalne ubranie na rower... zacznę od butów. Gdzie mogę kupic buty żeby dobrze trzymały na pedałach? Nie chodzi mi o specjalne buty za 3 czy kilka stów. Rozumiem że musi by miękka podeszwa więc też najlepiej skate'owskie co? Nie wiem właśnie czy takie buty w sklepie cropp są odpowiednie? Ma ktoś takie może? I idąc dalej gdzie można kupic fajne spodenki czy koszulki na rower?
Pytanie bardziej praktyczne - czy do początkującego fr/dh nadaje się amor dj III 100 mm skoku czy przymierzać się do czegoś lepszego (jak co to czy 130 mm - jakieś duro czy coś podobnego)? Mam Konę Cowan i mam tam ten amorek ale na zjazdówkę może nie ma za mało skoku lecz jest za twardy.. Dzięki z góry za 'pozytywne' odpowiedzi :)
Załączniki
Zdjęcie0087.jpg
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

buty w cropie firmy cropp ;) kupilem za 59zl plaska miekka podeszwa i dosc solidne caly seznon przejezdzilem i jeszcze jeden dadza rade ;)

Obrazek

cos jak to tylko cale czarne mam.
dyabeu
Kontakt:

Post autor: dyabeu »

Również mam buty z cropp'a i mogę śmiało je polecić. Kupiłem za ok 120zł i jestem zadowolony, buty nie ślizgają sie i nie boli jak kamień odpryśnie hah:D
Co do koszulek na rower to ja osobiście mam bluze na cross (FLY) i nie narzekam bo nawet przewiewna :D
Do fr to weź tego Duro, albo nie wiem w ostateczności Sr Suntour XCR 120mm ale to tylko w ostateczności :D
Mam nadzieję że pomogłem ....
grzesiekfrchelm
Kontakt:

Post autor: grzesiekfrchelm »

Żadnego duro i xcr!Zalezy ile masz pieniedzy ale juz lepiej szukać pike domain to wszystko zalezy ile masz na to $
Bike--http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=58141
http://www.lsfr.pl
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Jak można wymienić Dja na duro? Wiem że to III wiec nie najwyzszy model ale bez przesady. Ja myślę, że raczej rama jest za duża, chyba że masz 190 wzrostu. Zostaw DJa.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Co do butów to miałem Foxy, DC, Etniesy, Nike i kilka innych fajnych i porządnych, ale dopiero takie Shimano:
http://allegro.pl/nowe-buty-shimano-mp9 ... 86108.html
zapewniły moim nogom dobry kontakt z pedałami. Butów z Croppa nie miałem okazji przetestować wiec nie wiem, czy są gorsze/lepsze, ale względem tych co wcześniej wymieniłem to naprawdę warto dopłacić :)
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

ja jeździłem na nike, Lacosta, adidas,oraz puma jednak najlepiej mi się jeździło w nike oraz lacoste. Teraz jeżdżę w Shimano SPD :)
kuklis
Kontakt:

Re: Początek przygody w zjazdówce

Post autor: kuklis »

Lestatbiker, w końcu ktoś pokazał coś o co mi chodziło :D A tak to myślę że te buty z cropp'a będą dobre. Jeżdziłem wcześniej w nike z grubszą, miękką podeszwą i było ok... I czemu rama jest za duża? Swoją drogą to 1,88 mam :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie lepiej z daichmana za 80zł kupić sobie coś? Byle nie z gumową kratką wewnątrz podeszwy bo to się szybko łamie i przestaje być wygodne...
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Cormax'y po 40 zł na promocjach są (allegro). Kratka od spodu ładnie się trzyma buta i nie pęka jak tu kolega wyżej napisał ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Źle mnie zrozumiałeś. W środku buta po wewnętrznej stronie jest kratka żeby było miękko. Takie mniej więcej sześciany o boku 1cm(bez górnej ściany). Bardzo szybko to się niszczy i staje się średnio wygodne.
ODPOWIEDZ