Co sądzicie bike'u

polassss
Kontakt:

Co sądzicie bike'u

Post autor: polassss »

Na początku chciał bym się przywitać bo jestem tu nowy :]
Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z freeride'em i chciałbym wiedzieć co sądzicie o rowerze Rock Machine Tornado.
Pod tym linkiem znajdziecie jego krótką specyfikacje
http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/1369/foto:1/
Co o nim sądzicie na początek dla totalnego amatora, wiem ze nie ma on osprzętu a jakieś bardzo trudne trasy ale sądze że jak na początek da rade
Pozdro i dzięki za odpowiedzi. :]
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Jedno zdanie: to nie jest rower wyczynowy - w kazdym znaczeniu tego slowa. Przejrzyj forum, poszukaj tematow ktore Cie interesuja a dowiesz sie jak mniej wiecej ulokowac kwote ktora operujesz.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Za 1700zł to masz naprawdę dobry używany rower... jeśli nie gustujesz w używanych rzeczach polecam Kross'a Sgina DS2. Pozdrawiam
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

To co podałeś to nadaje się na wystawę do Tesco ,
poszukaj na allegro jakiegoś fajnego sztywniaka ( bo za tą kasę fulla nie znajdziesz ) i zapodaj do niego linka , a my go ocenimy
ir95
Kontakt:

Post autor: ir95 »

http://allegro.pl/rama-sign-fr2-manitou ... 01596.html
Kilku rzeczy brakuje ale cena kusi ; ) pomyśl bo można tanio kupić ramę koła amora.

Tu już cała fr2 ; )
http://allegro.pl/sign-fr2-okazja-i1493814149.html
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?p=839187#839187
TheStashEk
Kontakt:

Post autor: TheStashEk »

Za ta cene masz naprawde dobrego Kross'a DS 2 .
http://stashek.pinkbike.com
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Też bardziej skłaniam się jednak ku sztywniaku bo przy tym budżecie nie warto się pakować w fulla . Kross jest fajną opcją , można na nim zbudowac
potem cos fajnego , albo próbuj wyrwać jakąś dobrą używkę .
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

ten drugi fr2 całkiem niezły, zmienisz damper ( bo to co jest to chore jest :D )
i masz całkiem niezły sprzęcik, choć ja bym sie potargował jeszcze:)
Tyle, że jest to dosyć przeciętny rower, ale jak chcesz fulla to może być.
Jak się zdecydujesz na sztywniaczka, to za taką kase można fajna używke dostać :D
polassss
Kontakt:

Re: Co sądzicie bike'u

Dzięki za odpowiedzi tylko że trochę źle sformułowałem pytanie i mnie nie zrozumieliście i wielkie sorki za to.
Sprawa wygląda tak że ten rower mam już jakiś czas i kupiłem go w ogóle nie myśląc o fr/dh po prostu chciałem sobie pojeździć dla zdrowia, no i właśnie przeglądając youtube natrafiłem na filmiki z dh/fr i mi się spodobało a że jak narazie nie mam funduszy bo po prostu wydałem na ten rower i chciałem wiedzieć czy da rade nim jeździć po terenie bardziej wymagającym niż łąka :] U mnie w okolicy (40km od szczecina) niema z tego co wiem żadnej trasy dr/fr chociaż pół profesjonalnej więc sądzę że ten rowerek przynajmniej na jakiś czas musi mi wystarczyć na jazde po lasach. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi na przyszłość na pewno skonsultuje się w sprawie roweru do fr :)
Pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Do zwyklej jazdy tak ale bardziej agresywnej to moze byc niebezpiecznie. W Szczecinie jest pare krótszych trasek z tego co wiem. Znajomi gdzies jezdza ;)
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

polassss pisze:U mnie w okolicy (40km od szczecina) niema z tego co wiem żadnej trasy dr/fr
ale w Szczecnie są... zapraszamy ;)
polassss
Kontakt:

Co do jazdy, byłem w serwisie i pytałem mechanika czy jak będę jeździł na nim po cięższym terenie czy gwarancja będzie uznana i czy w ogole właśnie to jest bezpieczne powiedział mi że jak najbardziej będzie uznana ale co do bezpieczeństwa mówił że rower powinien wytrzymać skoki z wysokości lecz z rozsądkiem tak smamo z jazdą po lesie,
lubella mógł/mogła byś podesłać mi swoje gg na privie? z checią za jakiś czas wpadnę zobaczyć co tam jest, w szczecinie jestem codziennie bo chodzę do szkoły na racibora :]
pozdro.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

polassss pisze:pytałem mechanika czy jak będę jeździł na nim po cięższym terenie czy gwarancja będzie uznana i czy w ogole właśnie to jest bezpieczne powiedział mi że jak najbardziej będzie uznana ale co do bezpieczeństwa mówił że rower powinien wytrzymać skoki z wysokości
Nie zrozum mnie źle ale owy mechanik chyba nie życzył Ci najlepiej;) Ten rower w żadnym wypadku nie nadaje się do skoków, nadaje się do jazdy po lesie w jakimś stopniu ale też delikatnej.
polassss
Kontakt:

Cenie sobie wasze zdanie i rozumiem że na tym rowerze nie będę mógł jeździć po profesjonalnych trasach bo się do tego po prostu nie nadaje ale po dzisiejszym wypadzie do lasu myślę że na to na co narazie mnie "stać" wystarczy, i nie chodzi mi o kasę tylko o umiejętności :]
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ihmo totalne gówno. Zmarnujesz 1700zł.

Rock Machine nie ma nawet w katalogu tego modelu.
polassss
Kontakt:

@up
Gdybyś przeczytał poprzednie posty zauważył byś że ten rower już mam i nie kupiłem go do dh/fr. Swoim postem nic nie wniosłeś do rozmowy poza tym że ten rower to "gówno" a że nie jest odpowiedni to już wiem mimo to dziękuje za uświadomienie mnie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze to niewazne czy masz czy nie. Sprzedaj, dołóż troche kasy i cos lepszego bedziesz miec.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Sprzedaj to łatwo powiedzieć. Ciekawe kto to kupi...
polassss
Kontakt:

No dokładnie. Wątpię że znajdę chętnego, narazie muszę przeboleć to.
ODPOWIEDZ