alex rims: -DM 24- vs -DX 32- ???
o miesiaczkowaniu tez co nieco wiem.... waze 60 kg i dlatego tam mowie poza tymopona 3" a 2,35 np to jest duuuuza roznica i nie dziwie sie ze jej nie zgioles...poza tym to jest tylko moje zdaeni i takie teksty jak twoj moglbys sobie darowac :/ w koncu to forum prawda ? czy moze sie myle...
www.mm-foto.pl
Eeeh qrna niechce mi sie z wami gadać. Juz wiem na pewno dlaczego wogóle mi sie tu niechce zaglądać ani odpisywać;/ niestety zrobie wyjatek bo mniepoprostu nosi!! Ja jebie no każdy narzeka ze DX jest cięzki maaatko kilka gramów was zbawi?? co to jest XC czy jaki -***-?? ja jeeeeeeebie tak samo jak na forum siedzi 80% dzieci które waż po 40-60kg i zeczywiscie małao która obręcz taka osoba skatuje. Ale jak jesteś ciezki albo naprawde zajeźdzasz sprzet to wtedy dopiero widać tą wytrzymałość!! Jedyne do DX mógłby sie w tym przedziale cenowym równac Double track ale ta tańsza wersja;/ i jak mi ktoś powie ze DX jest przereklamowany to poprostu odrazu mnie to osłabia:/ taka ujest prawda ze jednak DXy bardzo duzo ludzi KUPUJE a o sprzedaży jest naprawde MAŁO (prawie wcale) wiec to tez o czymś swiadczy!!;/........end
www.ROMED.pl lamusy!
-
- moderator
- Kontakt:
mialem dm24 z tylu(waze kolo 70), zaplecione to to bylo na dt czarnych i powiem tyle-gowno jakich malo...gdybym chcial je proste utrzymac to po kazdej jezdzie musial bym centrowac...fakt-2m. na plaskie to dosc duzo a takie rzeczy robilem baaardzo czesto noh ale double wide na dt wytrzymywal to, teraz ta dm24 ktora mialem z tylu lezy po 1 peknieta a po 2 tak pokrzywiona ze wyrownac juz jej sie nie da:]
za ta kase moze i spoko ale ogolnie rzecz biorac to jest do dupy
za ta kase moze i spoko ale ogolnie rzecz biorac to jest do dupy
wookie85 za bardzo sie bulwersujesz, zwracam ci uwage ze wyrazasz opinie o DX a go nie masz. Ja jezdze czesto na DM24 [nie powiem ze pogial go ostatnio kole w wieku 14 lat wazacy 45 kilo <lol>] Mam DX od ponad roku. jak go kupowalem to blo ich kilka mozna je bylo kupic w 2 miejscach w polsce. Napisalem na dh-zone tez test tych obreczy. Moze jezdzisz lepiej ode mnie co jest bardzo mozliwe ale ja waze 82 kg mam 22 lata i nie chce mi sie podnosic kół [:P] tylko przeszkody rozjezdzam. Jr z przodu i sztwno z tylu i co? I oba proste lakier poodpryskiwal na bokach od uderzen jedna szprycha w tylnim kole jest nadlamana a kolo jest nadal idealne, jak nie wierzysz wezme cyfraka i zrobie ci fotki ze jest jak mowie...
fakt jest faktem DX jest ciezka i wytrzymala... tylko co mnie obchodzi jakas gowniana masa to ma byc czolg.
Tylnie kolo >4kg przednie >3,5kg...
fakt jest faktem DX jest ciezka i wytrzymala... tylko co mnie obchodzi jakas gowniana masa to ma byc czolg.
Tylnie kolo >4kg przednie >3,5kg...
Giant AC2+ manitou swinger 4way+ drop off 1+ d321+ grimeca+ magura, LX
Słuchaj moim zdaniem to bardziej zależy co robisz ile ważysz i jak jeździsz? Czy wolisz coś technicznego i umiesz jush miękko lądować czy walisz hardkur i tyle. Ja mam dm24 (sam plotłem :)) z tyłu i daje rade ale ja: 1 Staram sie jeździć technicznie, 2 nie lubie lądowań z dużych wysokości na płasko chociaż cop jakiś czas zdarza mi sie jebnąc stair gapa czy dropa na płask. Qmpel ma w shredzie dm 24'ki i cały czas daje mi to do centrowania :) I przód i tył cały czas ledwo mu sie w rame i amora mieści. Ale on rzeczywiści woli hardkor i robi większe rzeczy niż ja używając mniej techniki. Więc zdecyduj jak jeździsz. Jak dalej nei będziesz wiedział to napisz na czym teraz jeździsz i czy to daje rade. Chociaż jeśli rozwijasz umiejętnopści i miałbyś kase od razu na dx'a to lepiej wziąc jego ;)
Peace
Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452