Zależy od tego jaką progresję wykazuje damper - jeśli go często dobijasz no to oczywiście będzie szkodzić, jeśli nie a jednocześnie lubisz "kanapy" to możesz zostawić.///Adamus pisze:a jak zosnate przy 500 to moze źle wpływać na damper ?
Sprężyna jaka ? pilnie !
-
- Kontakt:
peteros02 Od pewnego czasu piszesz na forum i non stop w tematach które zakładasz robisz problemy. Napisz następnym razem w pierwszym poście wszystko, bo tu nikt nie jest do domyślania się ile ważysz albo jaką masz ramę. Sprawdź dokładnie jeszcze raz sag, bo skoro u mnie przy sprężynie 450 i wadze 85kg miałem 40% to mając twardszą nie możesz mieć większego sagu. Moim zdaniem wszystko jest ok tylko po prostu nie umiesz zmierzyć ile masz mm ugięcia tłoka i dlatego panikujesz.
zdaje sie ze 600lbs to obecnie najtwardsza sprezyna dostepna od foxa. są 700 i 800 ale do damperow vanilla r,wiec vana nie ogarnie. Niedawno do nowego sxtrail rowniez szukalem spreżyny-oryginalna 600 była tak miekka ze mialem 40%sagu przy max cisnieniu (waga 76kg). obecnie zainstalowałem 700lbs maniciaka,- jest super (choc jakosc sprezyny nie umywa sie do foxa) dobre w spreżynach manitou jest to, że są tanie