Uwaga: Chain Reaction , skradzione detale kart kredytowych

DH-luka
Kontakt:

Uwaga: Chain Reaction , skradzione detale kart kredytowych

Post autor: DH-luka »

Czesc
nie wiem czy bylo - jesli bylo wybaczcie.

w zeszlym tygodniu wiele ludzi zanotowalo znikniecie pieniedzy z ich kont w bardzo podobny sposob i co dziwne wszyscy kupowali w CRC w tym czasie (niektorzy tylko w CRC) podobna sytuacja zdarzyla mi sie rok temu kiedy kolesie wyczyscili mi konto wiec jak ktos robil zakupy w zeszlym tyg sprawdzcie sobie billingi.

Pozniej podam linki

EDIT:

http://www.boards.ie/vbulletin/showthre ... p=71067893
http://www.singletrackworld.com/forum/t ... ity-issues
http://www.southerndownhill.com/forum/i ... 075.0.html
http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... did=115042

EDIT 2:

z fejsbuka CRC http://www.facebook.com/ChainReactionCycles

Apologies for the delay in responding to the concerns you have expressed. We do take your comments very seriously and we understand the worry and frustration caused by credit card fraud. We would emphasise that the number of con...cerns brought to our attention is a tiny fraction of the number of transactions that we process on a daily basis, but no stone will be left unturned in our investigations.

Our own infrastructure is routinely and independently tested and we are confident that it is robust. We are working with industry experts including the card processing companies to identify possible causes both inside and outside the control of CRC.

We will update you with further information as and when we have it. In the meantime, if you are a customer of CRC and have been recently affected by any of the matters discussed, please contact us on +44 (0)2893343758 between 9am – 5.30pm or email enquiries@chainreactioncycles.com and we will be glad to help you.
szymon102
Kontakt:

Re: Uwaga: Chain Reaction , skradzione detale kart kredytowy

Post autor: szymon102 »

Żeby nie zakładać drugiego tematu napisze tutaj.
Ile trzeba czekać aby zamówienie pojawiło się w profilu?
Dziś ok 15 złożyłem zamówienie, dostałem e-maila m.in. z informacją, że w moim profilu w zakładce "Recent Orders and Order History" będzie Tracking ale do tej pory w moim profilu istnieje tylko notka "You currently have 0 orders"
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
DH-luka
Kontakt:

nie wiem ile trzeba czekac ale jestes mega necierpliwy :) jak dostales mejla z potwierdzeniem to sienei martw,

chyba ze nie dostales
szymon102
Kontakt:

E-maila dostałem. Jest to moje pierwsze zamówienie i na dodatek na dużą kwotę dlatego się martwię :)
dzięki za uspokojenie :D

edit
Właśnie dostałem e-maila od PayPala, o treści "Handlowiec Chain Reaction Cycles właśnie wysłał Ci zwrot pieniędzy".

Otrzymałem niecałą 1/3 całej kwoty którą im wysłałem. Czyżby jakiś produkt był niedostępny? Kwota jaką dostałem a jedna z rzeczy, które zamówiłem to różnica 1pound, nie wiem czy nie chodzi właśnie o ten produkt. Od CRC żadnego e-maila z tym związanego nie otrzymałem, w swoim profilu dalej ukazuję się komunikat "You currently have 0 orders".
Ktoś z Was miał podobny problem?
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

ja mialem problem tego typu ze mi nie przyslali kasku nie oddajac pieniedzy :). No to sie troszeczke zdziwilem, ale po 1 mailu ladnie przeprosili i doslali... ale jakos o klienta nie dbaja bo nawet glupich naklejek nie dostalem ;(

najlepiej bedzie jak im wyslesz maila grzecznie wytlumacz najlepiej doslij im screeny bo mnie o to prosili i bedzie git.
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
DH-luka
Kontakt:

wiesz, ten sklep to jest praktycznie maszyna... oni maja tysiace zamowien dziennie. nie sa w stanie kadzego poglaskac. tam maszyna nawet dobiera wielkosc pudelka automatycznie - docina i sklada odpowiednio do wielkosci i losci zamowionych rzeczy.

mnie wyslali w grudniu klucz do hamulcow hope. nie przyszedl. wyslali mi nowy bez problemu. przedwczoraj przyszedl ten z grudnia (wina poczty), napisalem im ze odesle. gosc odpowiedzial ze bardzo dziekuje za checi ale zebym sie nie klopotal z odeslaniem bo sie nie oplaca.

sa mili. i przede wszystkim to ludzie ktorzy wspieraja imprezy rowerowe, opiekuja sie trasami. organizuja zawody dh. Sam bylem na jednych i to sa mega fajni kolesie zaangazowani nie tylko w robienie kasy.

Szkoda ze przez to zamieszanie z kartami straca klientow.

Kupowalem u niemcow kiedys korbe. Ciezarowka Deutsche Post sie im spalila z moja korba w srodku czekalem miesiac na rozpatrzenie sprawy i tydzien na wyslanie.
Wyslali mi nowa korbe - tez nie bylo w nich naklejek ani nawet "przepraszamy za niedogodnosci".

nie uwazam ze CRC o Ciebie nie dba bo nie dostales naklejek.
szymon102
Kontakt:

Czyli najlepiej wysłać im e-maila?
Trochę się martwię bo to pierwsze zamówienie i na kwotę ok 1000zł.
DH-luka
Kontakt:

dopiero teraz czytam Twoj edit

napisz im mejla.
ale nie martw sie, wszystko wyjasnisz.
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

e tam wyslesz czy nie wyslesz, z przesylka nic sie nie zmieni smialo pisz kiedy chcesz, najwyzej napiszesz im kolejnego ze wszystko jest ok i nie ma zamieszania. Warto pisac!
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
szymon102
Kontakt:

Sklep ma naprawdę dobre podejście :)
Trochę czekałem ale dostałem e-maila. Tak jak myślałem - okazało się, że nie mają na stanie tej rzeczy.
PiterForce5
Kontakt:

Post autor: PiterForce5 »

Trochę czekałem ale dostałem e-maila. Tak jak myślałem - okazało się, że nie mają na stanie tej rzeczy.
Czasami trzeba się przyjrzeć co się kupuje, jak jest napisane że "In stock" to można brać nie obawiając się o takie odpały jak ma kolega wyżej w poście, ale jak jest na zielono ale pisze "Due in Stock" to już brać nie trza bo oznacza to że nie mają takowej części i prawdopodobnie będzie w podanym obok terminie.

Co do samego sklepu to jestem bardzo zadowolony, zamawiałem dość drogie paczki i bez problemu wszystko przychodziło.
A dla tych co boją się kupować kartą, PayPal jest rozwiązaniem wręcz idealnym z którego sam korzystam.

Pozdrawiam.
szymon102
Kontakt:

PiterForce5
Tak się składa, że wiem co było napisane gdy zamawiałem :] Inaczej bym się nie dziwił.
PiterForce5
Kontakt:

Post autor: PiterForce5 »

A to sorki, w takim wypadku sprzedawca wystawił błędną ofertę...
Tak z ciekawości: Co zamawiałeś?
szymon102
Kontakt:

Piastę NP Generator i kilka rzeczy, które na szczęście są dostępne :)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

BTW zamawial ktos cos w marcu ? Ja zamowilem 4 marca kilka rzeczy, zaplacilem paypalem i niby wyslali tego samego dnia (status dispatched). Do dzis paczki nie mam, a przewaznie przychodzilo w tydzien ...
szymon102
Kontakt:

Może napisz do nich e-maila z Twoim nr zamówienia. Lepiej dowiedzieć się czegoś prosto od nich niż od maszyny. Dodatkowo w Trackingu nie jest napisane gdzie aktualnie znajduje się przesyłka?
Ja zamówiłem wczoraj kilka rzeczy, dziś dostałem odp. e-mailem, że wysłali a w profilu dalej ukazuje się komunikat, że nie mam zamówień.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

nie mam trackingu bo najtansza wysylke bralem, mail poszedl - zobaczymy co mi odpisza...

jest tez szansa ze listonosz dał dupy i nie zostawil awizo
cichywrzask
Kontakt:

Re: Uwaga: Chain Reaction , skradzione detale kart kredytowy

Post autor: cichywrzask »

DH-luka pisze: nie wiem czy bylo - jesli bylo wybaczcie.

w zeszlym tygodniu wiele ludzi zanotowalo znikniecie pieniedzy z ich kont w bardzo podobny sposob i co dziwne wszyscy kupowali w CRC w tym czasie (niektorzy tylko w CRC) podobna sytuacja zdarzyla mi sie rok temu kiedy kolesie wyczyscili mi konto wiec jak ktos robil zakupy w zeszlym tyg sprawdzcie sobie billingi.
Kurde wiem ze dzis ten smieszny dzien ale tak sie zlozylo ze 08,03,2011 robilem zakupy w crc (i tylko w crc w tym czasie). Dzis chcac dokonac kolejnej platnosci okazalo sie ze na mojej karcie kredytowej ktos wyczyscil limit, pojawily sie transakcje ktorych nigdy nie przeprowadzilem, sprawe zglosilem na policje i do baku... teraz pisze do CRC zobaczymy co mi odpisza... Fuck:(
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

oni odpisują po roku
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
ODPOWIEDZ