FOX 40 2008 vs 888 rc2x 2006

groober
Kontakt:

Post autor: groober »

Nazywasz protone tłumikiem
gdzie nazwałem protone tłumikiem??? możesz mi to pokazać???
a to jest przykład prawdziwego pieprzenia baz sensu:
Protone z nurkowaniem w boxxie co najwyzej moze pomóc bo nowe solo air miało z tym problemy. Prosta sprezyna bedzie miala liniowa charakterystyke, wiem ,ze to dla ciebie teoretyzowanie ale to takie teoretyzowanie jakiego ucza w podstawówce na fizyce.
Jakbys mi powiedział, ze po załozeniu nowego silnika do trabanta lata to tez miałbym ci wierzyć?
JEEEEB Z DZIDY !!!!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Zwracam honor, niedoczytalem. Inna sprawa, ze dalej nie wiem jak one maja przestac nurkowac. Bardziej progresywne protone tylko moze byc od sprezyny zwyklej.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

groober pisze:moje z tłumikiem od protone ważą 2750
wczesna pora i pewnie jeszcze zaspany jestem ale z tego zdania wynika wyraźnie ,że tłumik w tych 888 jest firmy Protone (od Protone).
groober pisze:chyba wiem jak używać wagi
wszystko ważysz opierając o stół ?
Zachowuj się człowieku bo rzucasz się jak nastka przed okresem.
groober
Kontakt:

zdjęcie stojącego na wadze widelca miało przedstawić go w całej okazałości, na zdjęciu na którym widać ile waży widelec jak zapewne zauważyłeś nie widać samego widelca, więc nie wiem skąd wywnioskowałeś że ważąc go opierałem o stół. może ty masz takie praktyki, i daruj sobie te płytkie komentarze
JEEEEB Z DZIDY !!!!
ravfr
Kontakt:

Jeżeli popierasz swoje argumenty zdjęciem, to zrób je porządnie, póki co jest tak samo wiarygodne jak Twoja retoryka.
groober
Kontakt:

nie robiłem tej fotki dla gości twojego pokroju, ci co mają wiedzieć wiedzą że tyle waży i już, dla ciebie fotek robić nie będę. Z resztą chyba nie o tym jest ten post i z reguły przez tego typu dyskusje to forum ma taki a nie inny poziom. W każdym poście ktoś się musi znaleźć co zaczyna pieprzyć od rzeczy i nie na temat
JEEEEB Z DZIDY !!!!
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Mam te 888 w rowerze. Może kiedyś na rudzkiej/jagodach/uskoku się spotkamy i sobie będziemy mogli porozmawiać na ten temat.

Protone może co najwyżej wpłynąć na progresję skoku(ale budowa komór skutecznie pozwala na zniwelowanie tego problemu).

Co do wagi - u mnie jest to waga amora z 18cm sterówką, 220ml motula 5,9W w goleni z tłumikiem oraz 25ml 10W w kąpieli goleni z protone. W komorach nie ma oleju - tylko gęsto smar sylikonowy.

W 2750g nie uwierzę(nie mam konta na fb i zakładać nie zamierzam). Jakbym wylał ze swoich olej to by akurat o 210g zrobił się lżejszy.

Tak to poskładany, gotowy do założenia do roweru waży 2916g i nie chce być lżej.
groober
Kontakt:

zapraszam w takim razie to oblookania na żywo z wagą, napisz kiedy Ci pasuje, widelec mam wyjęty z roweru więc możemy go zważyć komisyjnie. waga mojego jest bez ośki, ale to różnica 100 gr.pozostałe opcje jak u Ciebie, tylko olej mam inny ale ilość ta sama
JEEEEB Z DZIDY !!!!
ravfr
Kontakt:

groober wybacz, ale dyskusja z tak impertynenckim burakiem jak Ty mija się z celem.
kubuspunxdh

Re: FOX 40 2008 vs 888 rc2x 2006

Post autor: kubuspunxdh »

abstrahując od w/w rozmowy... mam teraz foxa ( co prawda z nowym tłumikiem ale foxa 40 :) ) miałem 888 VF,rc2x,rc3(66) i z tego zestawu fox wygrywa... najbardziej wszechstronniej jeżeli chodzi o ścisłą regulacje pracy ( kompresja, szybka, wolna, naprężenie powrót, ścisła regulacja sprężyny pod wagę ) plus dla marcocha serwis śmiesznie tani i częstotliwość jest dużo rzadsza niż w przypadku foxa... najtańsze oryginale uszczelki ~100 zeta na tf tune i zalecana wymiana oleju co parędziesiąt godzin jeżdżenia.. marcocha można spokojnie objeździć 2 lata bez serwisu i da rade fox by zaczął zygać i dziwnie się zachowywać, za to jak wspomniałem fox nadrabia pracą, i jest ciut lżejszy z tego co pamiętam ( poprawcie mnie jak się mylę bo widzę ze co do wagi są ludzie uczuleni :) ) minus dla foxa... za lubiące pękające mocowanie które ściska oś... aha no i jeszcze jedne drobne brak pułki w oryginalnym do mocowania zintegrowanego mostka co u marcocha jest normą od 2000 roku bodajze. Pozdr. :)
groober
Kontakt:

ravfr sam jesteś burakiem-buraku
JEEEEB Z DZIDY !!!!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

panowie,spokojnie bo za chwile poleca ostrzezenia-kieruje ta informacje szczegolnie do Groobera.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
groober
Kontakt:

szczególnie do groobera, bo kolega jest z KRK, śmieszne, najpierw przeczytaj kto kogo pierwszy obraził
JEEEEB Z DZIDY !!!!
wielkiezuo
Kontakt:

Post autor: wielkiezuo »

groober, takie jest to forum, nic nie zmienisz :)
groober
Kontakt:

wiem, i z resztą nawet nie mi się nie chce, to środowisko jest takie że szkoda gadać. między innymi dlatego nie robię już nic w tym kierunku, bo dla kilku naprawdę wartościowych osób szkoda prądu
JEEEEB Z DZIDY !!!!
piotrex
Kontakt:

Groober ciskasz sie jakby to bylo warte wyzszej sprawy i to nie pierwszy raz.
Syf zaczal sie robic od Twojego posta (drugi post od dolu na 1ej stronie),a ze dalej sie ciskasz to jestes coraz blizej ostrzezenia.
groober pisze:bo kolega jest z KRK
glupszego argumentu nie bylo?
chill out!
groober
Kontakt:

ja się ciskam???no k...a teraz to przegiąłeś, napisałem że polecam 888 z protonem to mnie zjebali że się ***** znam, przeczytaj z uwagą od początku o co poszło i skąd się wzięła ta dysputa, a prawdę mówiąc to tym ostrzeżeniem mogę podetrzeć sobie zadek
JEEEEB Z DZIDY !!!!
piotrex
Kontakt:

dobra,koniec offtopowania.uprzejmie prosze o powrocenie do wlasciwego tematu.
wielkiezuo
Kontakt:

Post autor: wielkiezuo »

groober, święte słowa, jak Cię spotkam na zawodach to masz piwo ode mnie ;)
ODPOWIEDZ