Nevegal vs Knarly
Nevegal vs Knarly
Co sądzicie o oponie Kenda Nevegal 2.35 30 TPI , chodzi mi głównie o to czy łatwo łapie snake'i bo to jednościanka i jak chodzi w błocie, to samo pytanie nt. Kendy knarly .
Wiem że wety lepsze ale potrzebuję na szybko a nie mam kasy .
Wiem że wety lepsze ale potrzebuję na szybko a nie mam kasy .
-
- Kontakt:
Knarly kupiłem tylko dlatego że były tanie i chciałem zobaczyć czy jest duża różnica pomiędzy oponami na suche (miniony) i oponami na błoto.
Jak chcesz dużo w błocie jeździć to lepiej doinwestuj w wet scream'a albo coś podobnego,knarly na zakrętach brakuje bieżnika, strasznie twarda, ślizga na korzeniach itp. Bierz Wet scream 42a.
Jak chcesz dużo w błocie jeździć to lepiej doinwestuj w wet scream'a albo coś podobnego,knarly na zakrętach brakuje bieżnika, strasznie twarda, ślizga na korzeniach itp. Bierz Wet scream 42a.
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
Są dwie wersje knarly, cienkie i twarde oraz grube i miękkie. Te drugi są całkiem niezłe, zużywają się dość szybko, ale za cenę poniżej 30zł masz oponę niewiele gorszą od opon drogich marek.
Z niebieskim napisem Knarly to ta kiepska, lepsza ma tylko mały żółty napis Kenda i co ciekawe to jest tańsza wersja eco
Nevegal to bardzo dobra opona, ale w wersji Stick-E (inne są bardzo twarde)
Z niebieskim napisem Knarly to ta kiepska, lepsza ma tylko mały żółty napis Kenda i co ciekawe to jest tańsza wersja eco

Nevegal to bardzo dobra opona, ale w wersji Stick-E (inne są bardzo twarde)
Knarly nie ma i narazie nie będzie. Pisałem maila do dystrybutora (chciałem tych opon na wagę
) i dowiedziałem się, że może będą na jesień. Za tą cenę te opony (wersja eco) są świetne, miękka guma, gruba ścianka. Co prawda nie mam porównania do innych opon na błoto, ale z knarly byłem zadowolony jeśli chodzi o jazdę w mega błocie jak i śniegu. Po przycięciu klocków opona bardzo dobrze spisuje się na wilgotnej i ubitej ziemi, bo przy pełnych klockach bocznych uciekała w zakrętach.