X-Fusion Vector HLR - opinie?
X-Fusion Vector HLR - opinie?
Zwracam się z pytaniem do użytkowników dampera X-Fusion, wiem że kilka osób miało starszą wersję Vector DH. Podobno to dobre dampery, czy tak jest naprawde? Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie, porównania.
-
- Kontakt:
Podbijam temat gdyż jestem zainteresowany tym damperem - właściwie miałem też na oku RC4 ale po paru awariach uwiecznionych na PB skłaniam się ku Vectorowi.
Najcenniejsze były by dla mnie opinie osób które stosowały ten tłumik w ramach o dużym przełożeniu (moja ma niestety 2.83 przy damperze 216/63,5).
Z góry dziękuję za opinie!
Najcenniejsze były by dla mnie opinie osób które stosowały ten tłumik w ramach o dużym przełożeniu (moja ma niestety 2.83 przy damperze 216/63,5).
Z góry dziękuję za opinie!
rafimax pisze:na początku praca jest linowa po czym przechodzi w progresywną
i nazywa sie to kompresja?
Mialem w jednej ramie Cane Creek-a z 2011, x-fusion a aktualnie mam rc4 i z reka na sercu powiem ze wg moich odczuc x pracowal najgorzej.rafimax pisze:a fox w porównaniu do vectora to zamulacz
Kup RC4 tylko zwroc uwage na model, pierwsza partia byla wadliwa, kolejne juz nie.
-
- Kontakt:
Mógłbyś rozwinąć? Do czego dokładnie miałeś zastrzeżenia?BikerJG pisze:wg moich odczuc x pracowal najgorzej.
EDIT
I jeszcze miał bym pytanie odnoście RC4 - nie miałeś żadnych wycieków z okolic zespołu regulacji szybkiej/wolnej kompresji? Z tego co zauważyłem na przekrojach i zdjęciach uszkodzonych w tamtym miejscu damperów cały ten zawór trzyma się na jednym pierścieniu segera.