[Kaseta] Sram X.7 - Problem z odkręceniem.
[Kaseta] Sram X.7 - Problem z odkręceniem.
Cześć mam problem z wykręceniem kasety jak wkładam klucz to za płytko wchodzi (około 1mm) i dalej nie chce pójść tzn że nie wchodzi do gwintu tego. Bacik i klucz do kaset mam standardowy próbowałem rozkręcić piaste ale to też nic nie dało jak można to inaczej wykręcić dodam że piasta to shimano xt a kaseta x.7 srama. Może są jakieś klucze o cienkich ściankach ? Jeszcze dziś pójdę do rowerowego może oni coś zdziałają jak na razie piszcie swoje propozycje.
Pozdrawiam Joniu
Pozdrawiam Joniu
Re: [Kaseta] Problem z odkręceniem.
sa tak zwane któtkie klucze nasadowe 
Młotek jak najbardziej uzasadniony w tym momencie
prywatna rada... zaproś kolegę do pomocy we 2 łatwiej sie to odkręca, a na przyszłość polecam używać smaru do skręcania tego ( oczywiście bez przesady
)

Młotek jak najbardziej uzasadniony w tym momencie

Re: [Kaseta] Sram X.7 - Problem z odkręceniem.
nie chodziło mi o to.. tylko sa 3 rodzaje tych kluczy wiec zapodałem zdjęcie sadząc ze może o to chodzi ..Chyba wiem jak wygląda klucz do kaset : P i z młotem też nie wchodzi ;x co do smaru to nawet nic do tego nie ma jeżeli nawet klucza wsadzić nie dam rady .
Joniu 03 pokaż jaki masz klucz do kaset. Ma taki bolec centrujący, który wchodzi w oś (tam gdzie się zakłada szybkozamka)? jeśli ma możliwe, że masz mocno wysuniętą oś i klucz nie sięga na tyle do kasety aby ją wykręcić (blokuje się na osi piasty). Ja w swoim kluczu usunąłem ten bolec i rozwierciłem środek tak, żeby przechodziła przez niego oś i od tego czasu odkręcam każdą kasetę (shimano czy srama), tarcze na centerlocka i za każdym razem klucz wchodzi do końca