[Hamulce] Avid Juicy 5 - cofanie tłoczków
-
- Kontakt:
[Hamulce] Avid Juicy 5 - cofanie tłoczków
Witam,
po wymianie przewodów, zalaniu i odpowietrzeniu wymieniłem też klocki w hamulcach z tematu, niestety nie jestem w stanie ustawić zacisku tak by tarcza nie ocierała o klocki problemem wydaje się to że tłoczki nie cofają się dostatecznie daleko - czy istnieje jakikolwiek sposób by zwiększyć odległość cofania się tłoczków?
(próbowałem już rozpychać tłoczki za pomocą szerokiego śrubokręta przy klamce w pozycji "serwisowej", niestety po naciśnięciu klamki klocki wracają do zbyt bliskiej pozycji względem tarczy)
Z góry dzięki za pomoc;)
po wymianie przewodów, zalaniu i odpowietrzeniu wymieniłem też klocki w hamulcach z tematu, niestety nie jestem w stanie ustawić zacisku tak by tarcza nie ocierała o klocki problemem wydaje się to że tłoczki nie cofają się dostatecznie daleko - czy istnieje jakikolwiek sposób by zwiększyć odległość cofania się tłoczków?
(próbowałem już rozpychać tłoczki za pomocą szerokiego śrubokręta przy klamce w pozycji "serwisowej", niestety po naciśnięciu klamki klocki wracają do zbyt bliskiej pozycji względem tarczy)
Z góry dzięki za pomoc;)
Ostatnio zmieniony 22.03.2011 23:53:36 przez Xxsin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawna nazwa tematu
Powód: Niepoprawna nazwa tematu
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No cóż, mam taki problem że klocki nie chcą zostać na swoich rozepchniętych miejscach. Rozumiem, że jak przesadzę to może i trochę powinny się zejść ale one mi ciągle schodzą się tak że zaczynają trzeć o tarczę i jazda staje się uciążliwa(koło zatrzymuje się po chwili, a rower nawet na lekkim pochyleniu potrafi nie przyśpieszać). Nie mówię że jak tarcza jest zgięta i sobie tam ociera co obrót to jest źle ale klocki trą o tarczę cały czas.
Hamulce to Gustavy. Leję oleju do pełna, tak jak zaleca magura w serwisówce.
Może sprężynki już za stare są... sam nie wiem.
Hamulce to Gustavy. Leję oleju do pełna, tak jak zaleca magura w serwisówce.
Może sprężynki już za stare są... sam nie wiem.
Re: [Hamulce] Avid Juicy 5 - cofanie tłoczków
Gucie tak mają, magura pisze, że około 10 razy powinno obrócić się koło po mocnym zakręceniu. Możesz przesmarować prowadnice, ewentualnie odsunąć podkładkami lekko prawy klocek (nieruchomy).
-
- Kontakt:
Zalałem na rozepchanych, Magura każe potem lać do pełna, a ze względu na dziwną konstrukcję rezerwuaru nalanie mniej i zostawienie powietrza najprawdopodobniej nic nie zmieni, a tylko doda ryzyko zapowietrzenia.
Jak odsunąć na podkładkach ten klocek? Od czego? Poza tym ta podkładka to musiałby być inny klocek bo tylko on by się tam trzymał.
A 10x koło się nie obróci niestety. Wszystko co ma być jest nasmarowane, zacisk lekko chodzi tak jak powinien.
Jak odsunąć na podkładkach ten klocek? Od czego? Poza tym ta podkładka to musiałby być inny klocek bo tylko on by się tam trzymał.
A 10x koło się nie obróci niestety. Wszystko co ma być jest nasmarowane, zacisk lekko chodzi tak jak powinien.
Re: [Hamulce] Avid Juicy 5 - cofanie tłoczków
Między IS ramy/amora a zaciskiem. Przesunie to troche klocek nieruchomy od tarczy, głównie to on trze.
pietryna a jak odpowietrzyłeś Magurki? Stosowałeś śrubę serwisową czy jakoś to obszedłeś? Generalnie jak odpowietrzyć te Magury Luise Bat bez śruby serwisowej? Taśma izolacyjna owinięta na rurkę+wkręcenie tego w zacisk spełni swoje zadanie?
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR