pawelxx2 z piechowic - rozwalone Juicy 5

ak47

pawelxx2 z piechowic - rozwalone Juicy 5

Post autor: ak47 »

Witam!
Piszę w imieniu kolegi Ahmedaid z forumrowerowe.org. http://www.forumrowerowe.org/topic/8554 ... -pawelxx2/

Po wielu poszukiwaniach i nieudanych negocjacjach trafiłem na tę aukcję
http://allegro.pl/show_item.php?item=1498390047 na allegro z soczystymi w bardzo dobrym stanie, bez tarcz, więc napisałem maila do sprzedawcy.Ten zgodził się na zaproponowaną cenę i postawił jeden warunek - chciał sprzedać poza allegro.
Nie zgodziłem się, a sprzedawca przystał na propozycję sprzedaży na allegro. Zakończenie licytacji, przelew i oczekiwanie na paczkę.

Awizo przyszło, z podekscytowaniem biegnę na pocztę i otwieram paczkę - na pierwszy rzut oka zauważyłem zniszczone klocki
Dzwonię od razu do sprzedawcy, wydał się zaskoczony pytaniem i tłumaczył się, :teehee: że hamulce hamują .
Obiecałem, że wyślę mu zdjęcia, a on że się do tego ustosunkuje.

Nieświadomy niczego zdjąłem klocki i szybko pstryknąłem zdjęcia .
Przyjrzałem się bardziej a tam - zniszczony tłoczek :woot: .
Obejrzałem jeszcze raz zacisk i znowu niespodzianka - lakier na zacisku jest lekko uszkodzony - zapewne przez wyciek DOT'a .
Nie zrażony tymi faktami postanowiłem sprawdzić długość przewodów i tu o dziwo wszystko się zgadzało :thumbsup: - No może oprócz przetarcia na tylnym przewodzie .
Zakładam hamulce na tarcze, montuje na kierownicę i naciskam - klamki dotykają kierownicy, ale z pewnością nie są one zapowietrzone :woot: - przynajmniej tak twierdzi sprzedawca :yes: .
Oczywiście Juicy które wysłał sprzedawca były w bardzo dobrym stanie, więc to wina leży po stronie poczty polskiej :whistling: , albo jak powiedział sprzedający "taki jego urok w avidach".

Po tym wszystkim wysyłam maila ze zdjęciami i opisem i dostaje lakoniczną informację :

" Witam,
tłoczek jak tłoczek, działa, nic nie było z nim robione, taki jego urok w avidach. Klocki są naruszone od podstawy, chyba przez próbę rozwarcia klocków przy wkładaniu. Nie wpływa to na jakość hamowania. Okładziny na klockach jest jeszcze sporo. Hamulce nie były zapowietrzone, normalnie hamowały.
pozdrawiam"

Po 30 minutach odpisałem na jego maila, mimo że sprzedawca był dostępny, nie raczył mi odpowiedzieć :wallbash: .
Następnego dnia również mi nie odpisał, a dostępny był kilka razy. Wykonałem 20 telefonów i tu też cisza :angry2: .

Pomyślałem, że napiszę na gadu-gadu - przywitałem się, nie było żadnej reakcji - sprzedający chyba domyślał się że chodzi o hamulce.
Odczekałem 5 minut i nic.
Napisałem że chciałbym negocjować cenę wystawionej przez niego ramy :sorcerer: - najwidoczniej to zbieg okoliczności, że odpowiedział po 4 sekundach.
Rozmowa była jałowa, sprzedawca z uporem maniaka twierdził że hamulce hamują - postawiłem ultimatum sprzedającemu - albo zwrot hamulców, albo spór.
Na zakończenie rozmowy dodał, że sprzedał hamulce za 1/3 ceny :o , więc czego ja się spodziewałem.
Najwidoczniej wybrał spór, sądząc, że rozejdzie się to po kościach .

Użytkownik na allegro :pawelxx2 http://allegro.pl/show_user.php?uid=3519816
Cena : 360zł

korespondencja po sprzedaży : https://picasaweb.google.com/lh/photo/a ... directlink
rozmowa na gg: h[url]ttps://picasaweb.google.com/lh/photo/nsH0yfWeeM5rxT6w5iBwglWrwP6loZAZblzob7EJT5c?feat=directlink[/url]
ak47

Post autor: ak47 »

Naprawdę nikt nie zna 20-letniego Pawełka z Piechowic ?
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Dzisiaj niedziela :D Daj trochę czasu :)
ahmedsaid
Kontakt:

Re: pawelxx2 z piechowic - rozwalone Juicy 5

Post autor: ahmedsaid »

Witam.
Na początku chciałbym bardzo podziękować koledze Ak47 !
Dla zainteresowanych Paweł W. jeździ w KTM racing team.
Sprawa jeszcze trwa - wytoczyłem sprzedawcy spór - niestety te wszystkie procedury trwają, a sezon się zaczął.

Pozdrawiam :)
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

chodzi o piechowice na dolnymśląsku?
ahmedsaid
Kontakt:

Tak, Piechowice w wojewodztwie Dolnoslaskim.
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

no widzisz. to się dobrze składa bo to małe miasto :) ale dużo ludzi jezdzi xc i niestety nie znam każdego typa w lycrze. zresztą nie wiem jak mógłbym Ci pomóc.
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

ahmedsaid pisze:Sprawa jeszcze trwa - wytoczyłem sprzedawcy spór
To se troszeczkę poczekasz... Allegro to nie sąd. Jeżeli sami się za to nie weźmiecie, to allegro zwykle umywa ręce i najprawdopodobniej nawet się tym nie zainteresuje.
ahmedsaid
Kontakt:

Na początek zgłoszę sprawę na policje.
Później się zdecyduje czy allegro, czy sąd.
W każdym razie oba przypadki to strata czasu.

Pozdrawiam :)
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Co masz na myśli "rozwalony tłoczek".?Cieknie czy co.? Lakierem bym sie nie przejmował, mogły mu tłoczki nieumyślnie wypaść i DOT wypynął.
Sprzedał za 1/3 ceny.? Chyba upadł na twarz na tym swoim KTM'ie.
Wydaje mi się,że on już miał podobną sytuację i allegro nic sobie z tego nie zrobiło, ponieważ teraz sprzedał wadliwy towar przez allegro.
Rozwalił mnie jeszcze tekst: Klocki są w bardzo dobrym stanie, niedawno były wymieniane, poza tym sam nie wie od czego ubytek na klockach.. Chociaż sam kiedyś w Hayes miałem lekko naruszone klocki od śrubokrętu to hamulec hamował dobrze.
ahmedsaid
Kontakt:

Czy cieknie? raczej nie.
Pytanie, co się z nim stało?
Zresztą co tu dużo mówić - oceńcie to sami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ