Polityka

lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Sert93 pisze:Skąd masz takie info, że ludzie kierowali się w Twoim mieście tylko tym, poparte jakimiś źródłami czy tak sobie z głowy strzelasz propagandą?
Sert93 pisze:Przeczytaj swoją wypowiedź i może zauważysz jak bardzo podoba jest do Twojego wyobrażenia o PiS'e

Nie STRZelam sobie propaganda, tylko ogladam sporo programow publicystycznych, przyklad krytyki opozycji na wszystko i wszystkich mozna było zobaczyć oglądając ostatni odcinek programu "tomek lis na zywo". O wermachcie tez dowiedzialem sie z wiadomosci (fakty). Wystarczy tez zauważyć jaki byl zawsze odwet prezesa kaczynskiego na jakies wydarzenie, działanie rzadu.

Edit by kaktus: ortografia a potem programy publicystyczne!!!!
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

lollex pisze:ogladam sporo programow publicystycznych
Nie wierz we wszystko co mówią w telewizji :D
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Poza tym ciekawostka taka poseł dostaje 3tyś miesięcznie na paliwo a to nie zwykły obywatel z pensją 1500 na miesiąc poza tym ich pensje i ogółem przekręty kumoterstwo w normalnym państwie by to nie przeszło no ale u nas jest Polska. Obecnie nie ma partii, która miałaby jakiś plan cokolwiek jedynie chyba Korwin Mikke ma pomysły, która część jest dobra.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Spaced pisze:A czemu nie pogodzisz sie z takim rzadem? Wolisz mieszkac na uczciwej pustyni czy w nieuczciwym kraju, który chociaz zbliza sie do nowoczesnosci?
Np. Dlatego, że jest to tymczasowe, powtarzam po raz kolejny, budujemy za pieniążki zachodnie i nie chodzi mi tylko o dotacje unijne, ale także pożyczki. Ten kraj robi się wspaniałym tylko dla najbogatszych i bogatych, no ale cóż takie jest tylko moje zdanie.
Spaced pisze:Stary ale rząd - czyt. góra PO nie kradnie.
No nie oszukujmy się, ale trochę tych afer było... pod słowem kradnie nie kryje się tylko jedno znaczenie. Nasza niezawodna administracja... Większość to szereg kolesi, którzy po prostu nie mają kwalifikacji na stanowiska, a jednak na nich siedzą i biorą hajs, a ktoś ich tam posadził.
lollex pisze:Wystarczy tez zauważyć jaki byl zawsze odwet prezesa kaczynskiego na jakies wydarzenie, działanie rzadu.
Jak spierdolili to czemu miałoby nie być odwetu, na tym polega opozycja, czy tego chcesz czy nie.

Może zastanówmy się inaczej, teraz PO jest przy władzy czas PiSu minął, może jeszcze kiedyś nadejdzie, ale nie gdybajmy, zastanówmy się i może wyliczmy co dobrego wprowadziło PO?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Spaced pisze: Bo ja mam w dupie czy kradna tak długo jak mój standard zycia sie poprawia.
Tym zdaniem skompromitowałeś się w moich oczach doszczętnie. Nie różnisz się prawdopodobnie od nich ani trochę, dlatego tak bardzo ich bronisz. Jak popierasz kradzież to jesteś społecznym gnojem, cwaniakiem i skurwielem... Ja niestety inaczej czegoś takiego nazwać nie mogę. W dodatku pewnie jesteś relatywistą moralnym i pewnie jakby mnie okradli a tobie by się poprawiło to i tak wszystko byłoby ok.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

piertyna, to jest poprostu egoizm ale niestety tak uważa wiekszosc ludzi ktora nie interesuje sie polityka, nie chodza na wybory i im wszystko jedno.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Spaced pisze:Bo ja mam w dupie czy kradna tak długo jak mój standard zycia sie poprawia.
Wiesz co? gdybyś obracał się w kręgu ludzi uboższych, co z dnia na dzień myślą jak tu zaoszczędzić, lub przytulić choćby 100 zł na zaś, niż Ty, z pewnością zmieniłbyś swoje zdanie o politykach oraz wybranej parti. Pisząc to zdanie pokazałeś jak bardzo jesteś ubogi, i nie mam tu na myśli Twojego statusu finansowego.

I Panowie, w temacie BEZ OBRAŻANIA INNYCH PROSZE, gdyż kolokwializm można zastapić słowem ładniejszym i bardziej dobitnym.
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

pietryna pisze:Tym zdaniem skompromitowałeś się w moich oczach doszczętnie. Nie różnisz się prawdopodobnie od nich ani trochę, dlatego tak bardzo ich bronisz. Jak popierasz kradzież to jesteś społecznym gnojem, cwaniakiem i skurwielem... Ja niestety inaczej czegoś takiego nazwać nie mogę. W dodatku pewnie jesteś relatywistą moralnym i pewnie jakby mnie okradli a tobie by się poprawiło to i tak wszystko byłoby ok.

Nie. Nic takiego nie twierdze i prosze cie opanuj obelgi. Nie popieram kradzieży. Czytaj ze zrozumieniem. Czy oni ciebie okradli? NIE. To nie jest kradzież tylko DEFRAUDACJA wiec nie nazywaj tego kradzieza jak nie znasz pojeć prosze cie. I nie nie popieram defraudacji ale skoro cos sie dzieje i jest postem to wole to od uczciwego niczego.

Mówiac mój standard zycia = obywatela. Wole rzad, który zrobi cos dla wiekszosci obywateli i zwali/zdefraduje niz rząd kononowiczów z pisu gdzie jest prawo i nie ma juz nic. Nie chce zeby cie okradali ale co twoim zdaniem jest dla ciebie lepsze? Jak kilku nieznanych ci typów pójdzie do pierdla (a pewnie i tak nie ale nakrzycza na nich w sejmie). Czy jak twój standard zycia ci sie poprawi?
PROSZE CIE ODPOWIEDZ MI NA TO PYTANIE.
Sert93 pisze:Np. Dlatego, że jest to tymczasowe, powtarzam po raz kolejny, budujemy za pieniążki zachodnie i nie chodzi mi tylko o dotacje unijne, ale także pożyczki. Ten kraj robi się wspaniałym tylko dla najbogatszych i bogatych, no ale cóż takie jest tylko moje zdanie
Tak zgadzam sie. Ale to jest raczej efekt populizmu w polityce i wlasnie wiary w durne hasełka, które w temacie widze tutaj. Reformy poprawiajace standard zycia biedniejszych obywateli i wyrównujace nierównosci sa duze i trudne, a juz widac ze ludzie zamiast sie wczytac wola walczyc np. ze zła prywatyzacja uczelni pomimo tego, ze wprowadzic mamy model angielski, nie amerykanski gdzie kazdego stac na studia i tak.
Sert93 pisze:No nie oszukujmy się, ale trochę tych afer było... pod słowem kradnie nie kryje się tylko jedno znaczenie. Nasza niezawodna administracja... Większość to szereg kolesi, którzy po prostu nie mają kwalifikacji na stanowiska, a jednak na nich siedzą i biorą hajs, a ktoś ich tam posadził.
Młody jestes zycia nie znasz. Musiałbys 90% polaków z pracy wywalic bo mniej wiecej tylu jest niewykwalifikowanych. To nie tylko w rzadzie niewykwalifikowani siedza na stanowiskach ale tez w duzych korporacjach. Znam np. pania, która spedza całe dnie siedzac na telefonie flirtujac z kochankiem, a kosi po 20tys/miech (wiecej niz w rządzie!). Wywalaja ja z jednej pracy to do drugiej trafia. To nie jest wina rzadu tylko specyficznej mentalnosci.
I dlatego mówie - do rzadu nie idzie sie dla pieniedzy bo mozna zarobic wiecej gdzie indziej.
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

Cóż.... muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że tylko ja jestem taki turbo przeciwnikiem tego tragicznego rządu, ale widzę, że jednak są ludzie, którzy stoją u mego boku :)
pietryna
Kontakt:

Spaced - niestety, tłumacząc się że nie popierasz kradzieży(po napisaniu takiego zdania de facto), podtrzymujesz mój osąd o tobie, kilka postów wcześniej.

Dla ciebie najwidoczniej nie liczą się żadne zasady. Właśnie dlatego ten kraj jest jaki jest. Ludzie skaczą sobie do gardeł, donoszą na siebie w imię zasady "Byle mój sąsiad nie miał lepiej ode mnie".

I tak, wolę jak nic się nie dzieje, a panuje prawo. To jest problem tego społeczeństwa. Jak wymagać od ludzi jakieś zmiany skoro uważają, że łamanie prawa, przez osoby teoretycznie tylko "pierwsze wśród równych", jest normalne? W praktyce są to święte krowy, nie do ruszenia. Wszystko im wolno i nic im się nie stanie gdyż immunitet wygasa dopiero po zaprzysiężeniu nowego sejmu(lub coś w ten deseń), a że skład ław średnio się zmienia to zawsze swoich kolesi można wepchnąć i ratować im dupska.

Także jeśli mówisz że postęp kosztem kradzieży/defraudacji jest dobry to jest mi bardzo przykro. Jako że niestety ludzi myślących tak jak ty jest więcej i dlatego mamy to co mamy to ja najprawdopodobniej zawijam się z Europy jeśli tylko nadarzy mi się jakaś okazja.
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

pietryna pisze:Spaced napisał(a):" Bo ja mam w dupie czy kradna tak długo jak mój standard zycia sie poprawia."

Tym zdaniem skompromitowałeś się w moich oczach doszczętnie. Nie różnisz się prawdopodobnie od nich ani trochę, dlatego tak bardzo ich bronisz. Jak popierasz kradzież to jesteś społecznym gnojem, cwaniakiem i skurwielem... Ja niestety inaczej czegoś takiego nazwać nie mogę. W dodatku pewnie jesteś relatywistą moralnym i pewnie jakby mnie okradli a tobie by się poprawiło to i tak wszystko byłoby ok.

Spaced , kolega pietryna ma rację a twoje tłumaczenie się że nie o to chodzi że ktoś cię źle zrozumiał jest wrecz kompromitujące , jesli nie wiesz co piszesz nie pisz .

Jeśli jesteś tak obeznany w polityce ,sprawach gospodarczych to może te swoje wywody podeprzesz jakimkolwiek dowodem ?Takie puste słowa już znam z wypowiedzi wiekszosci ministrów tego rządu.
O twoich wstawkach o kraju uczciwym/biednym skorumpowanym/bogatym
szkoda się wypowiadac ,
PiS / ŹLE PO / CUDownie ...dlaczego ? bo........ pis /zle

Jeszcze jedna sprawa piszesz że ''góra'' obeceni nie kradnie , jedynie jakies pionki rozsiane po wsiach bo jest to nieopłacalne ,
Zapomniałes może o RYCHU , ZBYCHU , GRZYNIU ,MIORO ???
Powiedz mi gdzie oni teraz są ? Tacy świetni ministrowie , zapadli się pod ziemię ?
Tylko Grzyniu sie dobrze ustawił , reszta już pewnie do polityki nie powróci.
Dla obecneij władzy lepiej było rozdmuchiwać temat Smoleńska i to jak to opozycja zbija na tym kapitał polityczny , - wyborcy szybko zapomnieli o aferach.
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

Ja jednak preferuję PO i to głównie z racji tego, że coś robią (nie zawsze może dobrze, ale robią - przynajmniej następni będą mogli uczyć się na ich błędach). Hałas, kłótnie, ciągłe rozpamiętywanie historii za rządów PiSu strasznie mnie irytowały i cieszę się że trwało to tylko (aż) dwa lata.

PiS jest dla mnie partią, która za dużo patrzy w przeszłość. PO wg mnie bardziej skupia się na teraźniejszości i przyszłości - widać w ich działaniach, że mają plan. Jeśli mają swoje pomysły to niech je realizują. Wierzę że są one przemyślane i mają sens (nie muszę go rozumieć, nie moja specjalność. Niech się eksperci takimi rzeczami zajmują).

PO jest również dla mnie bardziej reprezentatywną partią na arenie międzynarodowej. PiS nikogo nie szanował i nie był szanowany.

Jestem pewien, że gdyby katastrofa smoleńska wydarzyła się za rządów PiSu, to do dzisiaj, a pewnie i jeszcze dłużej rząd nie zajmowałby się niczym innym. To byłaby sprawa priorytetowa i dla tej partii prawdopodobnie dalej taką jest.

Ważne jest to, że nikomu nie przyszło jeszcze rządzić w tak trudnych czasach. Kryzys gospodarczy, dwie powodzie, smoleńsk. Moim zdaniem jakoś sobie radzą, choć widać że Tuska mocno wymęczył okres jego rządów i stracił nieco zapał z początku rządzenia.

A ceny paliwa rosną proporcjonalnie do średnich zarobków.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 34441.html
http://chr.rybnik.pl
Sert93
Kontakt:

Spaced pisze:np. ze zła prywatyzacja uczelni pomimo tego, ze wprowadzic mamy model angielski, nie amerykanski gdzie kazdego stac na studia i tak.
No ostatnio widziałem strajkujących studentów, a zauważmy, że Polsce do Wielkiej Brytanii naprawdę daleko, w Polsce raczej mało którego studenta było by stać zaciągać kredyt na opłatę studiów i spłacać go później, a nawet jeśli, to musiałby sobie odpuścić pasję np.: rower.
Spaced pisze:Młody jestes zycia nie znasz.To nie tylko w rzadzie niewykwalifikowani siedza na stanowiskach ale tez w duzych korporacjach.
Korporacje to prywatne firmy, jak właściciel nie dba o firmę, to nie moja sprawa, że trwoni pieniądze, często nie małe, państwo to co innego, nie po to moi i wasi rodzice, czy też wy płacicie podatki, żeby jakiś kretyn brał je praktycznie za darmo.
artek700 pisze:A ceny paliwa rosną proporcjonalnie do średnich zarobków.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 34441.html
Jakoś nie widzę wprost proporcjonalnego wzrostu płac do wzrostu cen, szczególnie wzrostu paliw. Średnią zarobków ładnie podbija administracja, jak już mówiłem, siedzi tam banda posadzonych osób zarabiających gruby hajs za nic. Weź pod uwagę również siłę nabywczą pieniądza z przed 10 lat, a dziś. Najbardziej jednak denerwuje mnie fakt, kiedy w mediach mówi się, że cały czas mamy jedne z najniższych cen w Europie, mimo wzrostów, tylko szkoda, że o wynagrodzeniu nie wspomną.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

artek700 pisze:A ceny paliwa rosną proporcjonalnie do średnich zarobków.
Dobrze napisałeś - średnich. Niestety wiele osób zarabia po 1000zł miesięcznie.
Nie lubię takich średnich bo wydawać się może, że 3000zł to dużo lecz jest to zwykłe zestawienie obywateli co zarabiają 1000zł z tymi, którzy zarobią 10x tyle.

artek700 pisze:Ważne jest to, że nikomu nie przyszło jeszcze rządzić w tak trudnych czasach. Kryzys gospodarczy, dwie powodzie, smoleńsk.
Ktoś to wcześniej musiał nakręcić. Ci, co są teraz muszą po nich sprzątać ale jak na razie wszystko idzie raczej z złą stronę.

Studenci w Polsce wcale lekko nie mają. Pomęczą się kilka lat, grube pieniądze włożą w naukę a potem i tak nic z tego bo nie mogą pracy znaleźć. Wyjeżdżają za granice a w Polsce nie ma kto na emerytury pracować.

Spaced napisał(a):"Musiałbys 90% polaków z pracy wywalic bo mniej wiecej tylu jest niewykwalifikowanych."

Tutaj się zgodzę. Wielu wykształconych ludzi nie ma pracy bo miejsca zajmują starzy pracownicy, którzy dość już mają swojej pracy ale kasa jest więc siedzą. W wielu instytucjach pracownik powinien d*pe lizać klientowi, żeby ten był zadowolony a nie, 55letnia babka jeszcze ci od parsknie, kiedy np. tobie akurat się śpieszy. Przykładowo dość niedawno pracownik banku pojęcia nie miał o przelewie pieniędzy za granice i skierował mnie to western union...
W kraju jest jak jest, każdy patrzy żeby mieć swoją pełną kieszeń
i zwyczajnie olewa innych bo co go to obchodzi.
Co do błędów ortograficznych jakie popełnił ostatnio nasz prezydent, świadczy to tylko i wyłącznie o nim, każdy widzi jaką mamy politykę
i rządzących. Jeśli pan prezydent nie zna zasad pisowni to niech się wróci do szkoły a nie zajmuje się tak ważnymi sprawami. Nie wiem jak taki człowiek może reprezentować nasz naród jeśli nawet ojczystego języka nie zna.
Jeśli chodzi o sprawę smoleńska to telewizja i politycy zrobili z tego niezłą szopkę, nikt nie chciał wziąć za to odpowiedzialności, zwalali na ruskich, teorie spiskowe i tak w kółko.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

No nie wierze, tyle zostalo napisane, a nikt o Palikocie nie wspomnial?
Pure Freeride
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

To świadczy o tym na ile jest zauważalny na bieżącej scenie politycznej :) A co sądzicie o PJN-ie? Jestem ciekaw jakie macie podejście do tej formacji.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Sert93
Kontakt:

KaKTuSSS pisze: A co sądzicie o PJN-ie? Jestem ciekaw jakie macie podejście do tej formacji.
Całkiem neutralne, chociaż cieszyłbym się gdyby urósł trochę w siłę na rzecz którejkolwiek z partii ;)
Driver pisze:No nie wierze, tyle zostalo napisane, a nikt o Palikocie nie wspomnial?
To nie polityk tylko pajac, a temat nazywa się "Polityka".
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Im jestem starszy tym większe mam obrzydzenie do polityki i tym bliższe wydają mi się poglądy p.Janusza Korwin-Mikke.
Z rozsądku, nie przekonania - PO. Osoby, które wieszają psy na obecnej sytuacji nie pamiętają (bo są za młodzi) , bądź nie chcą pamiętać jaki syf był 10 lat temu.
pietryna
Kontakt:

Mieszanie tu Korwina jest trochę bez sensu, bo ludzie którzy nie rozumieją o czym mówi będą uważali go za pajaca, zgodnie z opinią mediów. Na 99% gdyby media zaczęły trąbić o nim + pisie, a nie, o po i pisie to on by miał dużo większe poparcie. W tej chwili pojawia się generalnie jako pajac, eksponat muzealny, bo często odwołuje się do XIX wieku. Jego wypowiedzi są wyrywane z kontekstu.

Palikot jest prawdziwym pajacem. Wylansował się na sztucznym penisie i pistolecie, małpkach i innym gównie. Jego program jest taki: damy wam wszystko czego chcecie [ludzie lewicy], ale nie powiem skąd weźmiemy na to pieniądze(od was).

Ale ludzie przyzwyczajeni do wygody nie zwracają uwagi na to że aby państwo mogło dać im 100zł musi zabrać 150 najpierw(albo i więcej). I mamy darmową służbę zdrowia(droższą kilkukrotnie niż powinna), która w praktyce reaguje głównie jak przywiezie cię pogotowie. Tak to możesz do usranej śmierci czekać w kolejce do specjalisty. Mamy zus który daje gówniane emerytury ze składek bieżących, który za 20 lat nie będzie już miał pieniędzy na nic i jeśli ktoś mający 20 parę lat wierzy, że dostanie emeryturę z tej instytucji to niech zejdzie na ziemię. Ofe to samo - zabierają 7% od wkładanych pieniędzy, a nie 7% od wypracowanego zysku. Gdyby była ta druga opcja to najtęższe umysły ekonomiczne by tam siedziały i inwestowały tak aby zarobić jak najwięcej dla siebie, a dzięki takiemu rozwiązaniu także i dla ludzi którzy te pieniądze tam trzymają. W tej chwili mają wyjebane na to co się z tą kasą dzieje. Jak tylko im wpłacisz już dostają prowizję i dalej "niech się dzieje wola nieba".
ODPOWIEDZ