Panowie oraz Panie.. a może by tak wprowadzić ocenę pomocy ? przyda sie np. przy określeniu rzetelności posiadacza nie musi to być ciężko skomplikowane... wystarczył by zwykły system tak jak np jest na bardzo popularnym innym forum np. elek*^RR a a mogło by bardzo podnieść rzetelność jak i forum tak i ludzi i słowność przede wszystkim, mogło by również z tego tytułu uniknąć kilku nieprzyjemnych komentarzy w postach typu " jak ty dup(&^*$@, nigdy tego nie robiłeś a gadasz" i tego typu akcje. Jak sie na takowy pomysł zaopatruje strona administracyjna jak i koledzy na forum ?
Znam pare stron gdzie zamiast ocen pomocy jest reputacja, ktora mozna dodawac i ujmowac za posty ale prowadzi to tylko do idiotycznego nabijania repsów. Nic nie podnosi to uwierz mi
Raczej nie chodziło mi o kolezenstwo tylko o wysyp postów, których celem jest zbieranie repsów. Czesciej byly to pseudo smieszne posty niz prawdziwa pomoc. Nie bedzie dzialac.
Spaced pisze:Raczej nie chodziło mi o kolezenstwo tylko o wysyp postów, których celem jest zbieranie repsów. Czesciej byly to pseudo smieszne posty niz prawdziwa pomoc. Nie bedzie dzialac.
dało by i to się usprawnić... tyle ze administracja i moderatorzy mieli by więcej pracy bo można takie "nagminne zbieractwo repsów" ukrócać poprzez zatwierdzenie przez moderatora lub administratora..
to zwyczajna biurokracja, to niczemu nie służy, proste rozwiązania są dobre.
Ktoś kto ma XXX ocen za pomoc może się mylić, tak samo ktoś nowy może mieć rację, dlatego sugerowanie się takim licznikiem nie jest zasadne moim zdaniem, jeżeli ktoś pisze z bez sensu to inni forumowicze to zweryfikują. '
A jeżeli koniecznie musisz się posiłkować jakimiś osiągnięciami użytkownika zajrzyj w profil ile ma postów, w ostatnie posty jak wyglądają jego wypowiedzi itp, po tym od razu widać kto się wypowiada rzeczowo.
kubuspunxdh pisze:TAK. a co za problem ? czyż nie służy to rozwojowi ?
Nie. Masz upgrade strony, ktory nie dziala a dorzuca pracy modom. Jaki sens? Na forum jest smieci sporo ale to przypadłosc duzych for. Powyzej pewnej wielkosci zostaje tylko bardzo ostra moderacja ale poza mna mało osób tego chece