Spaced Na miniaturce wygląda jak ładniutka wyjęta prosto z malowania M3 (tak mi się skojarzyło) Bodajże w takim kolorze orginalnie była malowana.
Chodzi tu o tą zajebistosć jaką kipi ten kolor
ablee pisze:
Spaced tłumik, adaptery do jego montażu i przesyłka to ok 1350zł, do tego buda z jakiegokolwiek widelca i wyjdzie ponad dwa koła...
Za tyle mam NOWE z gwarancja 66 rc3 evo lub Totema.
Nowe 66 rc3 ti 2010 były do wzięcia ostatnio w cenie tego tłumika o którym prawie nic nie wiadomo, moim zdaniem lepiej kupić cały amortyzator w tej cenie.
GgG pisze:Nowe 66 rc3 ti 2010 były do wzięcia ostatnio w cenie tego tłumika o którym prawie nic nie wiadomo, moim zdaniem lepiej kupić cały amortyzator w tej cenie.
rc3 ti 2010 w polsce nowe za 1350zl? A co do nie wiadomo - wiadomo duzo. Nie za bardzo rozumiem zasade - nie ma info na dhz = nie wiadomo.
Swoja droga na forum maja juz 2 osoby.
GgG w 2010 roku były tylko 888 w wersji rc3 evo. Dopiero od tego roku są 66 rc3 evo. Raczej bym nie kupował wersji TI, ponieważ mogą być problem z doborem odpowiedniej sprężyny w normalnej kasie.
Pytalem o kola , bo sam smigam ponad 2 sesony na azonic-ach, twoje musz byc ciezkie, bo azonic na 2010 i 2011 odchudzil swoje kola i to mocno,. Same kolka sa pancerne, nawet dla idioty, ale ich waga w latach 2007-2009 byla mocno do gory. Ja zostalem na przednim kolku do dzis, a widzialo ono niejdna traske.
lospzl37b ja je kupiłem ponieważ była to jedna z tańszych propozycji ok. 600zł za nowe koła, więc nie tak źle. Ich nie zawodność jest oparta o sprawdzone komponenty: obrecze Alex Rims Supra BH, piasty Novatec, szprychy 2.0 i dobre nyple.
Mój kolega ma nówki 2011 i są lżejsze o 100g z małym hakiem, więc nie jest to tak wiele.