[KORBY] Pancerne korby dh poszukiwane.
-
- Kontakt:
Co dwa tyg wypad w gory na weekend. Głównie Wisła, Myślony (o ile będą) zapewne Koninki też będą często odwiedzane. Jeśli chodzi o korby to stanęło na starszych saintach (rano zakładam). A ktoś będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na drugie pytanie? Chodzi mi generalnie o to jaka różnica poza tym że jeśli się nie wepnę to nie ma wielkiej lipy, będzie miedzy twardym butem i zwykłymi spd a miekkim butem i spd z platforma.
Dla mnie platforma w spd jest tylko po to zeby noga trafic latwiej było i sie nie zeslizgiwała z pedałow podczas wpinania.
A co do gór - powaznie? Jedyne miejsce gdzie mysle ze miałbys szanse korbe uderzyc mocniej to Wisła ale tak na prawde zeby korbe pokroju nowego sainta/atlasa zabic to musiałbyś wylądować na niej chope, najpewniej dużą i wiecej niz raz. Z mojego doswiadczenia jesli musisz pytac jakie korby brac to tylko wydaje ci sie, ze potrzebujesz pancernych.
A co do gór - powaznie? Jedyne miejsce gdzie mysle ze miałbys szanse korbe uderzyc mocniej to Wisła ale tak na prawde zeby korbe pokroju nowego sainta/atlasa zabic to musiałbyś wylądować na niej chope, najpewniej dużą i wiecej niz raz. Z mojego doswiadczenia jesli musisz pytac jakie korby brac to tylko wydaje ci sie, ze potrzebujesz pancernych.
-
- Kontakt:
Spaced dwa dni w pracy dwa dni wolne nie mam problemu się z kimś zmienić i robić 3dni 3mieć wolne więc w tym roku dużo czasu spędzę w górach. Jeśli miałem wydawać kasę chciałem sie upewnić że wydam ją mądrze i nie będę tego żałować. Zadałem pytanie otrzymałem wyczerpujące odpowiedzi, dokonałem zakupu i obym był happy 

Ja tez stosunkowo duzo czasu w górach spedzam i mam na prawde nisko pakiet i nic mi sie z korbami nie dzieje. O to mi chodzi, że zakładasz, ze bedziesz niszczył korby bo masz nizej support w rowerze i bo pojedziesz w góry ale szczerze jakby tylko tyle starczało zeby niszczyc korby pokroju atlasa czy sainta to bys miał w polsce kilkaset korb połamanychDBKdziobak pisze:Spaced dwa dni w pracy dwa dni wolne nie mam problemu się z kimś zmienić i robić 3dni 3mieć wolne więc w tym roku dużo czasu spędzę w górach. Jeśli miałem wydawać kasę chciałem sie upewnić że wydam ją mądrze i nie będę tego żałować. Zadałem pytanie otrzymałem wyczerpujące odpowiedzi, dokonałem zakupu i obym był happ

Jak sie do tej pory sprzetu nie niszczyło to nie ma zakładac, ze sie będzie niszczyć

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
weż bo uwage ze to był HT i koleś walił dropy na tym, a tu mówimy o ryciu korbą o ziemie, troche co innego:) według mnie saint/atlas jak nie przkonany to diabolussznib pisze:Nie?
http://www.pinkbike.com/photo/6322312/