Polityka
Parę osób powołuje się na tv bądź na gazety. Warto jednak zauważyć, że zdecydowana większość tychże firm jest własnością zagranicznych spółek. Uważam, że należałoby się powoływać na niezależne źródła a o takie niestety w naszym kraju bardzo trudno. Niestety muszę przyznać, że sytuacja u nas w kraju tak naprawdę nie różni się za wiele od sytuacji w Rosji- mianowicie pisze się Komorowski a czyta się Tusk, wszystko jest kontrolowane i ceny rosną w postępie geometrycznym.
kolego... plecak i jutro rano grzecznie wracaj do podstawówkiartek700 pisze:A ceny paliwa rosną proporcjonalnie do średnich zarobków.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 34441.html
27 marca 2011 3,94 zł/l (delta 61 % do bazy 2008)
31 grudnia 2010 3,62 zł/l
31 grudnia 2009 3,08 zł/l
31 grudnia 2008 2,44 zł/l
realny wzrost wynagrodzeń w gospodarce narodowej wynosił góra 12,3 %, a w większości przypadków ludzie otrzymali podwyżkę na przełomie 2008/9 by w okresie kryzysu zamrozić im nadgodziny i wyszli na to samo...
zresztą płacz się dopiero zacznie, jak wyjdzie na światło dzienne cały bałagan z energetyką i limitami CO2... (dodaj do tego, że nie dostaliśmy koncesji na nowe odkrywki węgla brunatnego i niedługo to będziecie Warszawę świeczkami oświetlać). PiS szczekał i pucował klamki i limity odwlekali, PO jakoś się ta sztuka nie udała, podobnie np. z ubrankami dla dzieci... przedstawiciel PiS-u poszedł powiedział, że w obecnej sytuacji demograficznej Polski nie ma żadnej możliwości wprowadzenia podwyżek i jakoś Europarlamentarzyści przedłużyli okres, za PO sytuacja demograficzna jeszcze bardziej się pogrążała a jakoś VAT na ubranka wzrośnie do 23 %.
Generalnie sprawa z limitami na co2 jest żałosna. Jak ktoś może suwerennemu krajowi narzucać jakieś limity, ustalać je dla różnych państw, dla jednych za duże aby mogli sprzedać nadwyżkę, a dla innych z małe aby musieli od nadwyżkowców kupić? Kto na to daje zgodę do cholery? I to wszystko przy globalnym ociepleniu jako najprawdopodobniej jednym z największych kłamstw na świecie. Tylko jacyś niemodni zapominalscy używają nazwy globalne ocieplenie. Teraz w modzie są zmiany klimatu.
Dla mnie osobiście osoba, która zagłosuje kolejny raz na szanownego pana Donalda i jego wspaniałą bandę, jest osobą która ma problemy z myśleniem oraz realną oceną rzeczywistości .
Podam tylko kilka argumentów dlaczego stanowcze NIE dla obecnej partii rządzącej :
- pełne oddanie śledztwa Smoleńskiego w ręce rusków - w.g mnie wstyd i hańba dla całego Narodu .
- afera hazardowa - kolejny skandal, żaden z przestępców nie został ukarany. Tutaj co mnie zdumiewa-nie ma to jak usłyszeć od premiera własnego kraju opinii na temat przestępcy Drzewieckiego : "Rzadko kiedy w życiu spotyka się człowieka tak uczciwego i bezinteresownego" - Donald Tusk
- walka z kryzysem - kpina, jeszcze większe podatki, w zasadzie " likwidacja " emerytur. P
Patrząc na to co się teraz dzieje,już widzę, iż moje pokolenie nie ma co liczyć na jakąkolwiek emeryturę, a co za tym idzie wyjazd młodych Polaków za granicę - przypomnę tylko, że mieliśmy mieć 2 IRLANDIĘ i Polacy mieli wracać do kraju w poszukiwaniu jeszcze lepszych zarobków.
Powiem tak, nie uważam ażeby Jarosław Kaczyński był święty, ale sięgając pamięcią wstecz, przypominam sobie ceny paliw kiedy to jeszcze był premierem .
Benzyna kosztowała wtedy średnio koło 3 zł z hakiem .
Popatrzcie teraz .
To samo z cenami żywności . Kpina. Ten rząd to porażka i banda oszustów. Jak można łatać dziurę budżetową drastycznym kosztem obywateli ?
I jeszcze jedno .
W kwietniu ubiegłego roku ponad 3/4 mojej klasy opowiadało się za Tuskiem /.
Dzisiaj to 3/4 jest przeciwko niemu i obecnej partii rządzącej .
I to nie tylko przykład mojej klasy. Tak diametralnie zmieniły się poglądy .
O czymś to chyba świadczy .
Pomyślcie na kogo oddacie głos
Podam tylko kilka argumentów dlaczego stanowcze NIE dla obecnej partii rządzącej :
- pełne oddanie śledztwa Smoleńskiego w ręce rusków - w.g mnie wstyd i hańba dla całego Narodu .
- afera hazardowa - kolejny skandal, żaden z przestępców nie został ukarany. Tutaj co mnie zdumiewa-nie ma to jak usłyszeć od premiera własnego kraju opinii na temat przestępcy Drzewieckiego : "Rzadko kiedy w życiu spotyka się człowieka tak uczciwego i bezinteresownego" - Donald Tusk
- walka z kryzysem - kpina, jeszcze większe podatki, w zasadzie " likwidacja " emerytur. P
Patrząc na to co się teraz dzieje,już widzę, iż moje pokolenie nie ma co liczyć na jakąkolwiek emeryturę, a co za tym idzie wyjazd młodych Polaków za granicę - przypomnę tylko, że mieliśmy mieć 2 IRLANDIĘ i Polacy mieli wracać do kraju w poszukiwaniu jeszcze lepszych zarobków.
Powiem tak, nie uważam ażeby Jarosław Kaczyński był święty, ale sięgając pamięcią wstecz, przypominam sobie ceny paliw kiedy to jeszcze był premierem .
Popatrzcie teraz .
To samo z cenami żywności . Kpina. Ten rząd to porażka i banda oszustów. Jak można łatać dziurę budżetową drastycznym kosztem obywateli ?
I jeszcze jedno .
W kwietniu ubiegłego roku ponad 3/4 mojej klasy opowiadało się za Tuskiem /.
I to nie tylko przykład mojej klasy. Tak diametralnie zmieniły się poglądy .
O czymś to chyba świadczy .
Pomyślcie na kogo oddacie głos
Przecież mamy. Irlandia już się zaczęła sypać.Maxxxe pisze:, że mieliśmy mieć 2 IRLANDIĘ i Polacy mieli wracać do kraju w poszukiwaniu jeszcze lepszych zarobków.
Wg mnie jest to bardziej efekt mody...Maxxxe pisze:W kwietniu ubiegłego roku ponad 3/4 mojej klasy opowiadało się za Tuskiem /.
Hmm radzę wybrać się do Irlandii i zobaczyć choćby drogi .Przecież mamy. Irlandia już się zaczęła sypać.
Chociaż w google też możesz zobaczyć .
Cóż, każdy sądzi w.g siebie .Wg mnie jest to bardziej efekt mody...
Ale efektem mody to raczej nie jest . Myślę, że to świadomość polskiej młodzieży do czego dąży polityka obecnego rządu .
Irlandia ma co przeżerać jeszcze, tak jak i Europa która nie znalazła się za żelazną kurtyną. Tylko dlatego pod panowaniem ZSRE jeszcze to się jakoś trzyma. Polska nie ma co przeżerać więc jest jak jest.Maxxxe pisze:Hmm radzę wybrać się do Irlandii i zobaczyć choćby drogi .
Chociaż w google też możesz zobaczyć .
Przykład dróg chybiony wg mnie. Jak u nas lało się asfalt na poniemieckie i między-wojenne bruki to nie ma się co dziwić że drogi wyglądają jak wyglądają. Jakby ktoś drogę zrobił dobrze na początku to długo by się trzymała i nie była wyznacznikiem. Jak już powiedziałem, u nas od wojny(w sumie to wg mnie już po pierwszej super nie było) nic nie było zrobione porządnie.
Śmiem wątpić, biorąc pod uwagę obecne tendencje "rozwoju" społeczeństwa.Maxxxe pisze:Myślę, że to świadomość polskiej młodzieży do czego dąży polityka obecnego rządu .
To jest nieprawda.- pełne oddanie śledztwa Smoleńskiego w ręce rusków - w.g mnie wstyd i hańba dla całego Narodu .
Polskie śledztwo jest w toku (zresztą co jakiś czas wypływają nowe informacje). Rosjanie i tak prowadziliby śledztwo, gdyż katastrofa wydarzyła się na ich terenie.
Ceny paliw nie są zależne od rządu. Maxxxe jak chcesz pełnej kontroli rynku to wyjedź do jakiegoś komunistycznego kraju. Przypominam że w Libii toczy się wojna i ceny paliwa na całym świecie poszły w górę. O tym że akcyza jest niezmieniona od ładnych paru lat ktoś już pisał.
Bez większego sensu jest również porównywanie Polski do Irlandii, w której mieszka 4mln ludzi (czyli tyle ile w samym województwie śląskim). Mniejsza powierzchnia, zupełnie inne uwarunkowania historyczne.
http://chr.rybnik.pl
Ależ prawda, bo nasze śledztwo jest upośledzone i bardzo zależne od Rosjan. Do tej pory nie mamy czarnych skrzynek. A samo śledztwo mogło by być wyjaśniane na arenie międzynarodowej, przez międzynarodową komisję, poprzez "międzynarodową" nie czytaj komisję byłych krajów podległych ZSRR.artek700 pisze:To jest nieprawda.
Zaraz usłyszymy, że rząd w ogóle nie ma wpływu na gospodarkę, bo przecież mamy gospodarkę wolnorynkową, odnoszę wrażenie, że takie przekonanie tutaj panuje.artek700 pisze:Ceny paliw nie są zależne od rządu.
Ktoś jednak obiecał, więc jednak jest sens.artek700 pisze:Bez większego sensu jest również porównywanie Polski do Irlandii,
Kupie Ci czapke foliową jak sie spotkamy.Bomber_GD pisze:Parę osób powołuje się na tv bądź na gazety. Warto jednak zauważyć, że zdecydowana większość tychże firm jest własnością zagranicznych spółek. Uważam, że należałoby się powoływać na niezależne źródła a o takie niestety w naszym kraju bardzo trudno. Niestety muszę przyznać, że sytuacja u nas w kraju tak naprawdę nie różni się za wiele od sytuacji w Rosji- mianowicie pisze się Komorowski a czyta się Tusk, wszystko jest kontrolowane i ceny rosną w postępie geometrycznym.
Nie ma niezależnych źródeł bo media sa własnoscia zagranicznych spółek? Zagraniczne spółki chyba bardziej niezalezne powinny byc od polskich gdzie udziałowcami mogą być firmy państwowe czy od mediów zwyczajnie kontrolowanych przez KRRiT. To jakas odwrotną logike stosujesz.
Tak cała europa jest pod wrazeniem tego jak dobrze z kryzysu wyszlismy i jak dobre wkazniki gospodarcze mamy, wszedzie pozytywne analizy finansowe tego co sie z polska dzialo podczas kryzysu ale spieprzona polityka podczas kryzysu...Maxxxe pisze:- walka z kryzysem - kpina, jeszcze większe podatki, w zasadzie " likwidacja " emerytur. P
Co nie zmienia faktu, ze opinie PRAWIE WSZYSTKICH RODZIMYCH EKSPERTÓW sa w dużej mierze zgodne z rosyjskimi. Jest to zła polityka, ze strony rządu bo rosjanie sobie troche pozwolili na wybiczowanie naszych ale wina lezy po stronie polskich pilotów wg. eskertów lotniczych wiec o co tu piana?Maxxxe pisze:- pełne oddanie śledztwa Smoleńskiego w ręce rusków - w.g mnie wstyd i hańba dla całego Narodu .
2 sprawy. Po pierwsze na ceny produktów rząd ma tylko częsciowy wpływ zwyżka cen jest głownie odbiciem koniunktury na rynkach światowych, tak cukru jak i paliwa. Tak moga obnizac ceny ale jak masz zamiar szczać pod wiatr to musisz sie z tym liczyc, ze potem bedzie czuć od ciebie moczem.Maxxxe pisze:Powiem tak, nie uważam ażeby Jarosław Kaczyński był święty, ale sięgając pamięcią wstecz, przypominam sobie ceny paliw kiedy to jeszcze był premierem .
Popatrzcie teraz .
Po drugie rząd Jarka przejał gospodarke w dobrym stanie po starym rządzie. Równie dobrze mogłoby tego rzadu nie byc (a pewnie i nawet lepiej)
A co do twojej klasy. Ile ty masz lat? 15? Posadzasz PO o kłamanie? Taa Jarek Nigdy nie sprzymierze sie z Kryminalistami i LPR co Koalicje z Lepperem i LPR robil zeby partie z elektroratu wybrac nigdy nie kłamie. Nie ma to jak popierac człowieka, którego brat twierdzi, ze rower to srodek transportu dla wiesniaków. Nie na tym forum chyba sie wypowiadasz

Po to rząd na słaba tróje ale wolałbym włożyć penisa w ognisko niż głosować na PIS. Dlatego do urn nie bede chodzic, a ludzie głosujacy na PiS dalej mnie beda smieszyc bo po tym temacie widac, ze nie dość, ze maja krótka pamieć to myślą równie przyszłosciowo co mój kot.
dla mnie dalej nie ma. Poza tym chodziło raczej o wzrost gospodarczy niż o wspomniane drogi.Sert93 pisze:Ktoś jednak obiecał, więc jednak jest sens.
Uważam, że w naszym kraju przez wiele lat nie pojawi się rząd, który będzie mógł coś wymóc na rządzie rosyjskim (ten to przynajmniej ma z tamtym jako tako znośne stosunki. PIS nic by z nimi nie załatwił). Jakby było śledztwo międzynarodowe to i tak byłby taki sam płacz jak z Ruskim. Wszystkie te śledztwa i tak zmierzają do nikąd. Niezależnie od wniosków nadal będzie istnieć spora ilość osób, która ma swoją wersję wydarzeń. Myślę, że PiSu nie zadowolą żadne ustalenia sprzeczne z ich wizją katastrofy.Ależ prawda, bo nasze śledztwo jest upośledzone i bardzo zależne od Rosjan. Do tej pory nie mamy czarnych skrzynek. A samo śledztwo mogło by być wyjaśniane na arenie międzynarodowej, przez międzynarodową komisję, poprzez "międzynarodową" nie czytaj komisję byłych krajów podległych ZSRR.
Ja czekam na ustalenia naszej komisji.
Zostało nam 10 dni do kolejnej wielkiej awantury... Zobaczymy kto i jak ją sprowokuje.
http://chr.rybnik.pl
To jest tak, kazda niezgodna z wersja gdzie Putin lecący na godzilli zrzuca rzutem judo nasz samolot bedzie zła.artek700 pisze:Uważam, że w naszym kraju przez wiele lat nie pojawi się rząd, który będzie mógł coś wymóc na rządzie rosyjskim (ten to przynajmniej ma z tamtym jako tako znośne stosunki. PIS nic by z nimi nie załatwił). Jakby było śledztwo międzynarodowe to i tak byłby taki sam płacz jak z Ruskim. Wszystkie te śledztwa i tak zmierzają do nikąd. Niezależnie od wniosków nadal będzie istnieć spora ilość osób, która ma swoją wersję wydarzeń. Myślę, że PiSu nie zadowolą żadne ustalenia sprzeczne z ich wizją katastrofy.
Ja czekam na ustalenia naszej komisji.
Poczytaj wywiady z instruktorami lotów na takich maszynach. Było w kilku tygodnikach nie zwiazanych z PiSem, byly w necie. Jednogłosna opinia dosc jest

ahh przepraszam chłopaki pamiętacie Andzeja Leppera ? Renate Beger ? pana Łyżwińskiego i wiele innych gwiazd np. z LPR czy z PIS i to że Expres warszawa - kraków zatrzymuje się kur*** w Włoszczowej ;o czy to jest normalne ? czy pamiętacie zatrzymania o 6 rano a następnie uniewinnienia po pół roku ? 23 % vatu jest wynikiem tego jak nasze państwo było budowane po 89 roku a poprostu nastąpiła kumulacja tego co musiało się wydażyć i co nawet w planie balcerowicza było nieuniknione i przewidziane ! chciałem się także spytać fanów pis-u krzyczących na temat tego ile to politycy wydają że jakieś 4 miesiące temu znacznie zniwelowane pieniądze na partie (jedyna partią która głosowała przeciw był pis) nie wiem czy wiecie że reklamy w TV leciały za naszą kase ? PO naprawde robi co może i to widać ktoś tam wcześniej porównywał Olimiade do ME 2012 to tak jakbyś powiedział po co w ogóle gdzieś ruszać jak można oglądać w TV olimpiada a ME to inny rodzaj widza i nie wątpiliwie wypromuje to Polskę . to jest moje zdania ale poprostu nie wyobrażam sobie tego że J.Kaczyński miał by być prezydentem chociaż Komorowski nie jest idealny ale JK przeraża mnie swoimi wypowiedziami zastanawiam się jak ludzie mogą mu zaufać ja nie zrobił bym tego nigdy tak jak wspominałem to moja opinia i nie wymaga zaakceptowania jej przez was ale co to za rząd co podaje się do dymisji po 2 latach chyba nie jest on zdolny rządzić państwem i bez spiny chłopaki jak na moje oko wszyscy musicie iść na rower i zapomnieć i tym całym pier*** syfie z ulicy wiejskiej
Powiem tak, twoją wersje katastrofy idzie o dupe wytrzeć .Co nie zmienia faktu, ze opinie PRAWIE WSZYSTKICH RODZIMYCH EKSPERTÓW sa w dużej mierze zgodne z rosyjskimi. Jest to zła polityka, ze strony rządu bo rosjanie sobie troche pozwolili na wybiczowanie naszych ale wina lezy po stronie polskich pilotów wg. eskertów lotniczych wiec o co tu piana?
Akurat gówno prawda, na razie nikt nie wskazał na winę pilotów (w sensie żadna z komisji ) wiadomo takie przypuszczenia snuje TVN i jego zaślepieni widzowie ale mniejsza o to .
Jeżeli chodzi o ś.p pilota Protasiuka, facet był prawdziwym facetem .
Wylatał tyle godzin, żę wylądował by ci z palcem w dupie i z chustą na oczach .
Szarganie pamięcią jego i reszty pilotów świadczy o niskim poziomie kultury, w zasadzie jej brakiem , oraz totalnym brakiem empatii .
Wobraź sobie cwaniaczku, że twoj ojciec jest jednym z najlepszych pilotów w Polsce, jest odpowiedzialny za najważniejsze osoby w tym państwie, całe życie poświęca lataniu, po czym nagle leci i z samolotu który steruje, nie zostaje prawie nic ? Giną wszyscy . Faktycznie jego wina. Tak. Na pewno. Uderzyli w kilku metrową sosenkę i bach . Wszyscy zgineli. Tak na pewno nie umiał latać. To jakiś cienias .
Zapewniam cie, że słysząc takie bajki o swoim ojcu, jęczałbyś i skomlał jak pies . Więc uważaj na swoje wypowiedzi, bo tak właśnie głupio pieprząc kogoś krzywdzisz .
Kolejna sprawa :
Z takimi argumentami nie ma co polemizować, bo od razu widać, że ma się do czynienia z alfą i omegą . - to do jeszcze w.w wypowiedzi .A co do twojej klasy. Ile ty masz lat? 15? Posadzasz PO o kłamanie? Taa Jarek Nigdy nie sprzymierze sie z Kryminalistami i LPR co Koalicje z Lepperem i LPR robil zeby partie z elektroratu wybrac nigdy nie kłamie. Nie ma to jak popierac człowieka, którego brat twierdzi, ze rower to srodek transportu dla wiesniaków. Nie na tym forum chyba sie wypowiadasz
Po to rząd na słaba tróje ale wolałbym włożyć penisa w ognisko niż głosować na PIS. Dlatego do urn nie bede chodzic, a ludzie głosujacy na PiS dalej mnie beda smieszyc bo po tym temacie widac, ze nie dość, ze maja krótka pamieć to myślą równie przyszłosciowo co mój kot.
Kwestia wieku . Nie nie mam 15 lat, zresztą patrząc na wypowiedzi niektórych dorosłych dochodzę do wniosku, że wiek nie idzie w parze z rozumem .
Życzę jednak owocnego wkładania penisa do ogniska, i przyjemnego pieczenia kiełbaski w gronie znakomitego towarzystwa wzajemnej adoracji i nieróbctwa PO .