http://allegro.pl/specialized-p2-bomber ... 27785.html
Witam. Pisze to w imieniu mojego znajomego, którego chce wkręcić w DH. Szukałem mu ostatnio rowerów na allegro (budżet do 1700 zł na sztywniaka) i ten wydał mi się najbardziej godny uwagi. Tylko jest pewien problem. Sprzedający to kompletne "nemo" który dosłownie nic nie wie o tym rowerze, po mailu napisał, że kupił go od kogoś innego i że nic nie cieknie, nic nie jest pęknięte itp itd... Cena za rower wydaje się całkiem atrakcyjna jak dla mnie (tym bardziej, że można by było jeszcze zejść z tej ceny), ale martwi mnie fakt że chłopaczek nie ma żadnej pozytywnej opinii na allegro (założył dopiero konto).
Może ktoś z was widział już ten rower i wie coś mniej więcej na temat sprzedającego ? Nie chce później żadnych problemów... Z góry dziękuje za pomoc.
Specialized P2 - Junior - warto czy nie ?
-
- Kontakt:
Specialized P2 - Junior - warto czy nie ?
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Re: Specialized P2 - Junior - warto czy nie ?
Jakoś nie widzi mi się 2-półka w sztywniaku i bałbym się od niego cokolwiek kupić, chyba lepiej z używanych części samemu złożyć sztywniaka ;] bynajmniej ja tak robię.
Wiesz no jest to podejrzane taki rower z 2 pułkowym amortyzatorem bomeberem za tak niską cenę? Jest to co najmniej dziwne i radziłbym szukać innego roweru. Jednakowoż możesz jechać na miejsce i sprawdzić czy wszystko jest ok, zapytaj się o papiery.
@up No wiesz ja tam wiele widziałem rowerów (sztywniaków) z amortyzatorem 2 półkowym i jeździ się na nich świetnie. Więc mi się jak najbardziej widzi sztywniak z amortyzatorem 2 półkowym.
@up No wiesz ja tam wiele widziałem rowerów (sztywniaków) z amortyzatorem 2 półkowym i jeździ się na nich świetnie. Więc mi się jak najbardziej widzi sztywniak z amortyzatorem 2 półkowym.
Prawie każdy sztywniak ma beznadziejną geometrię po wsadzeniu 2 półki.Dredzio pisze:@up No wiesz ja tam wiele widziałem rowerów (sztywniaków) z amortyzatorem 2 półkowym i jeździ się na nich świetnie. Więc mi się jak najbardziej widzi sztywniak z amortyzatorem 2 półkowym.
A rower ma dobrych kilka lat, wizualnie słabo, częsci też bez polotu. Ile wg Ciebie to jest warte?
Nie wiem bo nie jestem na tym portalu tak długo. A tak po za tym ten rower nadawał by się do dualu/4X?
To jedna z lepszych ram do 4x/dualu ever. Fakt że była jeżdżona z dwupółką nie jest dobrą reklamą. O ile mi wiadomo było mało połamanych speców z serii P (swojego czasu P1, P2, P3 były na tej samej ramie).
Nie wiem jak jeździł właściciel tego roweru ale rama jest super, sam mam taką i nie zamieniłbym jej na żadną inną.
Nie wiem jak jeździł właściciel tego roweru ale rama jest super, sam mam taką i nie zamieniłbym jej na żadną inną.
Tak jak napisał Puchatek, do 4x/dual lub dirt. Sprzedawana kiedyś z Bomberem o skoku ok 130mm. Sam mam taką i więcej niż moją byłą Z1 150mm bym nie dał, z racji wysokości amortyzatora i dziwnego prowadzenia roweru. Rama swoje lata już ma, bo pierwszy egzemplarz wyszedł w 2003r. Z racji wagi (ok2000-2100g) bardzo lekka, więc pewnie i mniej materiału, z dwu półką to patologia według mnie ; ) I coś niska cena według mnie ; )
Podsumowując: do Dual/4X z Pike czy Rebą bez problemu, do DH z dwu pólką lub amorem większym niż 160mm odpada.
Podsumowując: do Dual/4X z Pike czy Rebą bez problemu, do DH z dwu pólką lub amorem większym niż 160mm odpada.