Siema, chciałbym złożyć rower do fr, głównie na trasy w Szklarskiej Porębie, niestety nie posiadam dużego budżetu, dlatego myślałem na początek nad sztywniakiem.
Proszę o wypowiedzi na temat konfiguracji: Specialized P3 (http://allegro.pl/show_item.php?item=1526508490) do niego chciałbym włożyć RS PIKE 409 (95-140mm skoku). Co sądzicie?
Pozdrawiam!
P2 występowało chyba tylko jak cały rower, a p3 jako rama albo cały rower i miała lepszy osprzęt od p2. Tak wiec ramy w gruncie rzeczy różnią się jedynie naklejką
a ile kasy chcesz przeznaczyć na rower?? zestaw : spec+pike jak najbardziej zacny da sobie radę prawie wszędzie;) regulacja skoku w takim rowerze jest jak najbardziej uzasadniona. Do speca w rozmiarze "L" może i bym się pokusił o wyższy widelec jeśli zależy Ci na dużym skoku ( np.domain) , ale do mniejszych rozmiarów to już raczej nie bo wydaje mi się że trochę pokraczny się wtedy rower zrobi i nie będzie się na nim fajnie jeździło.
bazooczyskoDH pisze:a ile kasy chcesz przeznaczyć na rower?? zestaw : spec+pike jak najbardziej zacny da sobie radę prawie wszędzie;) regulacja skoku w takim rowerze jest jak najbardziej uzasadniona. Do speca w rozmiarze "L" może i bym się pokusił o wyższy widelec jeśli zależy Ci na dużym skoku ( np.domain) , ale do mniejszych rozmiarów to już raczej nie bo wydaje mi się że trochę pokraczny się wtedy rower zrobi i nie będzie się na nim fajnie jeździło.
Myślę, że około 2k ;] spec w rozmiarze L, tylko zastanawiam się nad rs pike 409 (95-140mm skoku) czy też jak piszesz władować do speca rs domain (115-160mm skoku). Nie chce żeby rower robił tylko wrażenie dużym skokiem, ma być praktyczny do FR