Paypal - pytanie o karty kredytowe

GgG
moderator
Kontakt:

Paypal - pytanie o karty kredytowe

Post autor: GgG »

Mam mały problem. Kupiłem pewną rzecz na ebay z konta z moimi danymi. Z kontem jest powiązany mój paypal, ale nie mam karty kredytowej, więc jedyna możliwość zrobienia przelewu to albo nowy przelew na podstawie adresu email, albo za pomocą opcji zapłać za przedmioty z ebay.

Maila narazie nie dostałem, przy 2 opcji nie mam na liście nic do zapłacenia, mimo, że przedmiot kupiłem blisko 2 tygodnie temu.

Ktoś miał taki przypadek z tym brakiem pozycji na liście do zapłacenia? Jeśli tak to jak to rozwiązać?

Zawsze zostaje 3 opcja - zapłacić bezpośrednio z aukcji przez przycisk "zapłać teraz". Jak na złość, można zrobić wtedy wpłatę jedynie za pomocą karty kredytowej, której nie posiadam. Czy pay-pal albo ebay nie zrobi mi problemu, jeśli dodam kartę kredytową mojego taty? Wszystkie dane poza imieniem były by takie same.

Prosiłbym o jakieś wskazówki w tym temacie, bardzo zależy mi na tym, co wylicytowałem.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

A nie możesz dodać sobie środków na konto PP zwykłym przelewem bankowym? Nadawcą musisz być koniecznie Ty.

Co do dodawania karty to jest z tym trochę problemów - przynajmniej ja miałem bo nie każda kartę można powiązać z PayPalem i chyba dane z karty muszą być takie same jak z PP.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
GgG
moderator
Kontakt:

Teoretycznie mogę i mam już kasę na koncie pp, ale nie mam maila do typka, a kontakt mamy dosyć ograniczony, dlatego szukam alternatywnej metody wysłania kasy.
szymon102
Kontakt:

No to faktycznie kłopot. Po zakupie nie dostałeś żadnych danych e-mailem albo nie pisał do Ciebie z e-maila? Tylko teraz nie wiadomo czy ten sam e-mail ma z pp. Najlepiej będzie jak napiszesz do niego i poczekasz bo inaczej nic wiele nie zdziałasz. Ewentualnie konto sobie załóż i zapłać przez "zapłać teraz".

btw. wyślij mi na pw jakiś kontakt do Ciebie, gg albo e-mail bo mi "wysłane wiadomości" lądują w zakładce "do wysłania" :/ Mam kilka pytań co do rzeczy z podpisu :)
GgG
moderator
Kontakt:

Moje gg to 1423862. Wysłane wiadomości są w zakładce "do wysłania" dopóki odbiorca nie przeczyta wiadomości :)

Po zakupie dostałem maila z potwierdzeniem od ebay, ale tam nie było emaila który jest podpisany pod konto pp sprzedawcy.
Nie mogę zapłacić przez "zapłać teraz" bo potrzebna jest mi karta kredytowa o czym pisałem wcześniej. Sprawdzę jeszcze zaraz co będzie, jak dodam kartę kredytową mojego taty, w opcjach pp przy dodawaniu karty kredytowej / debetowej jest opcja wpisania innego imienia (nazwiska już nie, ale to mi nie potrzebne) tak więc może tak się uda.
szymon102
Kontakt:

Już nie pamiętam przy jakiej opcji to było (chyba wypłacenie kasy na rachunek bankowy) ale wole ostrzec - jeśli wpisało się złe dane zabierało 30zł z konta.
GgG
moderator
Kontakt:

Jeśli komuś przyda się ta informacja to chyba udało mi się załatwić sprawę. Karta dodana, jeszcze niezatwierdzona, ale chyba nie będzie takiej potrzeby - po jej dodaniu mam opcję zapłacenia za przedmiot pieniędzmi z konta pp + reszta brakująca z karty. Jutro zrobię sobie przelew na konto żeby mieć całą sumę, poinformuję jeśli uda mi się zapłacić.
ODPOWIEDZ