Mam mały problem. Kupiłem pewną rzecz na ebay z konta z moimi danymi. Z kontem jest powiązany mój paypal, ale nie mam karty kredytowej, więc jedyna możliwość zrobienia przelewu to albo nowy przelew na podstawie adresu email, albo za pomocą opcji zapłać za przedmioty z ebay.
Maila narazie nie dostałem, przy 2 opcji nie mam na liście nic do zapłacenia, mimo, że przedmiot kupiłem blisko 2 tygodnie temu.
Ktoś miał taki przypadek z tym brakiem pozycji na liście do zapłacenia? Jeśli tak to jak to rozwiązać?
Zawsze zostaje 3 opcja - zapłacić bezpośrednio z aukcji przez przycisk "zapłać teraz". Jak na złość, można zrobić wtedy wpłatę jedynie za pomocą karty kredytowej, której nie posiadam. Czy pay-pal albo ebay nie zrobi mi problemu, jeśli dodam kartę kredytową mojego taty? Wszystkie dane poza imieniem były by takie same.
Prosiłbym o jakieś wskazówki w tym temacie, bardzo zależy mi na tym, co wylicytowałem.
Paypal - pytanie o karty kredytowe
A nie możesz dodać sobie środków na konto PP zwykłym przelewem bankowym? Nadawcą musisz być koniecznie Ty.
Co do dodawania karty to jest z tym trochę problemów - przynajmniej ja miałem bo nie każda kartę można powiązać z PayPalem i chyba dane z karty muszą być takie same jak z PP.
Co do dodawania karty to jest z tym trochę problemów - przynajmniej ja miałem bo nie każda kartę można powiązać z PayPalem i chyba dane z karty muszą być takie same jak z PP.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
No to faktycznie kłopot. Po zakupie nie dostałeś żadnych danych e-mailem albo nie pisał do Ciebie z e-maila? Tylko teraz nie wiadomo czy ten sam e-mail ma z pp. Najlepiej będzie jak napiszesz do niego i poczekasz bo inaczej nic wiele nie zdziałasz. Ewentualnie konto sobie załóż i zapłać przez "zapłać teraz".
btw. wyślij mi na pw jakiś kontakt do Ciebie, gg albo e-mail bo mi "wysłane wiadomości" lądują w zakładce "do wysłania" :/ Mam kilka pytań co do rzeczy z podpisu
btw. wyślij mi na pw jakiś kontakt do Ciebie, gg albo e-mail bo mi "wysłane wiadomości" lądują w zakładce "do wysłania" :/ Mam kilka pytań co do rzeczy z podpisu

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Moje gg to 1423862. Wysłane wiadomości są w zakładce "do wysłania" dopóki odbiorca nie przeczyta wiadomości 
Po zakupie dostałem maila z potwierdzeniem od ebay, ale tam nie było emaila który jest podpisany pod konto pp sprzedawcy.
Nie mogę zapłacić przez "zapłać teraz" bo potrzebna jest mi karta kredytowa o czym pisałem wcześniej. Sprawdzę jeszcze zaraz co będzie, jak dodam kartę kredytową mojego taty, w opcjach pp przy dodawaniu karty kredytowej / debetowej jest opcja wpisania innego imienia (nazwiska już nie, ale to mi nie potrzebne) tak więc może tak się uda.

Po zakupie dostałem maila z potwierdzeniem od ebay, ale tam nie było emaila który jest podpisany pod konto pp sprzedawcy.
Nie mogę zapłacić przez "zapłać teraz" bo potrzebna jest mi karta kredytowa o czym pisałem wcześniej. Sprawdzę jeszcze zaraz co będzie, jak dodam kartę kredytową mojego taty, w opcjach pp przy dodawaniu karty kredytowej / debetowej jest opcja wpisania innego imienia (nazwiska już nie, ale to mi nie potrzebne) tak więc może tak się uda.
Jeśli komuś przyda się ta informacja to chyba udało mi się załatwić sprawę. Karta dodana, jeszcze niezatwierdzona, ale chyba nie będzie takiej potrzeby - po jej dodaniu mam opcję zapłacenia za przedmiot pieniędzmi z konta pp + reszta brakująca z karty. Jutro zrobię sobie przelew na konto żeby mieć całą sumę, poinformuję jeśli uda mi się zapłacić.