Sztywna rama do dirt/dual czasem lekkie FR, kwota ok 500zł
Sztywna rama do dirt/dual czasem lekkie FR, kwota ok 500zł
Znajomy chce kupić sztywną ramę do dirtu/dual czasem jakieś lekkie FR (jakiś mały dropik czy gapik). Budżet jaki ma to około 500zł na samą ramę.
Amortyzator jaki będzie tam to Pike.
Co rama powinna mieć.? Najlepiej pionowe haki, oczywiście z mocowaniem przerzutki, ISCG najlepiej 03. Materiał stal lub alu. Waga nie gra większej roli. Minimalna długość tylnych widełek to 400mm - więc większość ram dirtowych odpada.
Przeszukałem allegro i nic ciekawego nie ma. Może znacie jakieś fajne ramy na które można by polować w takim budżecie.?
Propozycje typu Dragstar czy Street Fighter odpadają bo jeśli budżet jest większy to po co się ograniczać.
Do Dartmoor nie mam zaufania więc one też odpadają.
Amortyzator jaki będzie tam to Pike.
Co rama powinna mieć.? Najlepiej pionowe haki, oczywiście z mocowaniem przerzutki, ISCG najlepiej 03. Materiał stal lub alu. Waga nie gra większej roli. Minimalna długość tylnych widełek to 400mm - więc większość ram dirtowych odpada.
Przeszukałem allegro i nic ciekawego nie ma. Może znacie jakieś fajne ramy na które można by polować w takim budżecie.?
Propozycje typu Dragstar czy Street Fighter odpadają bo jeśli budżet jest większy to po co się ograniczać.
Do Dartmoor nie mam zaufania więc one też odpadają.
Re: Sztywna rama do dirt/dual czasem lekkie FR, kwota ok 500
Szukaj na allegro, ja kupiłem speca za 400zł + suport i korba (http://allegro.pl/show_item.php?item=1526508490) do tego władowałem PIKE i jestem zadowolony ;] Także jeżeli piszesz, że przeszukałeś allegro i nic nie ma to przeszukaj je ponownie za jakiś czas a na pewno coś znajdziesz...
-
- Kontakt:
jak ma byc z pike to spokojnie jakis model dartmoora hornet, phantom, streetfigter, creeper etc. jakby bylo cos wiekszego niz pike to wtedy dragstar. a ze ma "większy" budżet to nic nie znaczy. niech kupi dartmoora na gwarancji i bedzie mial git i spokoj. kwestia czy chce jezdzić czy się lansować. jeżeli nie ma zaufania to moze nabierze. dartmoorki zle nie są. rama to nie zakup domu... nie ma służyć przez 20 lat. ja bym nie wydziwiał.
Ja na twoim miejscu bym wziął tego Horneta, bo masz gware, a nie jakieś dragstary
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Również się pod tym podpisuję. Od siebie polecam NS Surge.MUSZEL pisze:ja polecam NS Bitch
albo inne NSy, świetne ramki, bardzo uniwersalne, w budżecie sie zmieścisz
Kumpel ma Hornet'a i też sobie bardzo chwali a dodatkowo ramka bardzo lekka i myśle, że w tym budżecie będzie dobrym wyborem.
Pozdrawiam

-
- Kontakt: