Leatt Neck Braces
Zamierzam zakupić tego oto Leatt'a w najbliższej przyszłości
http://cgi.ebay.com/LEATT-DBX-Ride-Brac ... 5642d152c9
I chciałbym się upewnić
- Ten model posiada tylko 1 rozmiar
- Skoro jest to wersja bicycle, problemów z postawą podczas zjazdu nie powinno być(tak jak w przypadku modelu adventure, i braku możliwości większego podniesienia głowy)?
Z góry dzięki za odpowiedzi
http://cgi.ebay.com/LEATT-DBX-Ride-Brac ... 5642d152c9
I chciałbym się upewnić
- Ten model posiada tylko 1 rozmiar
- Skoro jest to wersja bicycle, problemów z postawą podczas zjazdu nie powinno być(tak jak w przypadku modelu adventure, i braku możliwości większego podniesienia głowy)?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Fakt, że jest to model LB przeprojektowany z myślą o rowerze, nie daje 100% pewności, że brak regulacji przedniej i tylnej "membrany" mimo wszystko umożliwi ci wygodną i bezpieczną jazdę.
Z tego co wiem, wersja Ride, tak jak to było z Adventure GPX, ma "membrany" mniej więcej w połowie zakresu regulacji.
Może się zatem okazać, że:
- masz krótką szyję i nie możesz wychylić głowy do tyłu
- masz dopakowaną klatę i ramiona i LB siedzie na tobie dość wysoko
- masz kask nisko schodzący na potylicę, co sprawi, że szybko zaprze się on o LB
- twoja pozycja na rowerze jest specyficzna
- itd.
Na twoim miejscu poczekałbym jeszcze chwilę i złapał kogoś, kto ma taki ochraniacz.
Warto, by coś co ma ci uratować życie, było dobrze dopasowane, bo inaczej, może tylko przeszkadzać.
Z tego co wiem, wersja Ride, tak jak to było z Adventure GPX, ma "membrany" mniej więcej w połowie zakresu regulacji.
Może się zatem okazać, że:
- masz krótką szyję i nie możesz wychylić głowy do tyłu
- masz dopakowaną klatę i ramiona i LB siedzie na tobie dość wysoko
- masz kask nisko schodzący na potylicę, co sprawi, że szybko zaprze się on o LB
- twoja pozycja na rowerze jest specyficzna
- itd.
Na twoim miejscu poczekałbym jeszcze chwilę i złapał kogoś, kto ma taki ochraniacz.
Warto, by coś co ma ci uratować życie, było dobrze dopasowane, bo inaczej, może tylko przeszkadzać.
pozdro
frango
frango
Tu będą dwa obozy, ale przeważać będzie obóz LB, bo jest więcej użytkowników.
Alpinestars jest skonstruowany z przyjęciem trochę innych założeń. Z tego co pamiętam, to inżynierowie AS stwierdzili chyba, że większą krzywdę wyrządzają kompresyjne uszkodzenia kręgów.
Zanim kupisz jeden lub drugi, postaraj się je przymierzyć, tak jak pisałem wyżej.
Czy wybierzesz jeden czy drugi, nie zrobisz błędu. Bo oba to produkty marek wiodących w tej branży.
Alpinestars jest skonstruowany z przyjęciem trochę innych założeń. Z tego co pamiętam, to inżynierowie AS stwierdzili chyba, że większą krzywdę wyrządzają kompresyjne uszkodzenia kręgów.
Zanim kupisz jeden lub drugi, postaraj się je przymierzyć, tak jak pisałem wyżej.
Czy wybierzesz jeden czy drugi, nie zrobisz błędu. Bo oba to produkty marek wiodących w tej branży.
pozdro
frango
frango