[Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

Cubus5 pisze:Błota na trasie sporo, pod koniec dnia miejscami trasa zrobiła się mało atrakcyjna, trasa miękka, dużo kolein, plusem napewno jest to że trasa jest długa i miejscami dość techniczna, można dobrze potrenować. Co dla mnie było sporym minusem to: brak band i hopy na płache. Wyciąg jedzie jakieś 10min, kolejka masz 5min do wyciągu.
A czego się spodziewałeś po trasie po której przejechało jak sądzę więcej ludzi niż przed zawodami PP , najlepsza trasa by się rozjeździła .
Co do kolejki pod wyciągiem to też nie masz co się dziwić bo za darmo wyciąg hulał ;)
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

Pod wyciągiem nie było prawie kolejki , ale trasa się rozjeździła i są masakryczne koleiny .
LOL_KRK
Kontakt:

Post autor: LOL_KRK »

trasa bardzo fajna i zapewne jeszcze dużo zmian będzie, jak na początek sezonu naprawdę świetnie przygotowana
sooks234
Kontakt:

Post autor: sooks234 »

Mi osobiście trasa bardzo się podobała i miejsce jej umiejscowienia, pewnie będzie jedna z lepszych polskich miejscówek :mrgreen: . Jedyne co raziło to brak trawersu w dolnym odcinku trasy.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Jak na trasę która w zasadzie dopiero się robi to jest bardzo dobrze, Schodek starał się wszystko ogarniać, podpytywać i oglądać. Biorąc pod uwagę ile jeszcze drewna jest przy górnej stacji to tylko się cieszyć :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Leaber najlepsza by się nie rozjeździła bo to by była w końcu najlepsza. Co do kolejki to czy ja się dziwie? Napisałem jak było, najbardziej obiektywnie.
Jak inni mam nadzieję na rozwój tej miejscówki bo tak:
- trasa jest długa i ma duże możliwości
- baza noclegowa dobra
- niezła promocja regionu
- miejscówka z dość bezproblemowym dojazdem
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
mlodyDH
Kontakt:

Post autor: mlodyDH »

Witam. Tak to ja ten młody w czerwonym na NS;d
Macie ty foty z 2 kwietnia :D
https://picasaweb.google.com/1123530127 ... cieSezonuD#

Fotograf:Gabriela Zaręba
Na Sell ! lookac ! :D

http://allegro.pl/show_item.php?item=1845345219
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

siatki na drewnianych wybiciach bardzo prosze ! dwa razy mi tak rower spier***** bo pokryte blotem deski byly sliskie jak lod ...

jeszcze tak jak wyzej pisali bandy,
trasa byla spoko przez pierwsze 2 godziny potem bylo sukcesywnie coraz gorzej.
szopenkrk
Kontakt:

Re: KONINKI- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: szopenkrk »

Mogę powiedzieć że trasa w Koninkach wymiata , był to mój 1 wyjazd w góry na DH i jestem pod wrażeniem .
Jedynym minusem były śliskie drewniane dropy na których rower się ślizgał , tam też straciłem pedała który wbił się między deski i odpadł ;P
Dziękuję chłopakom którzy pod stokiem dali mi pedała ;)

Trasa ogólnie wypas ,polecam wszystkim
kasprzak
Kontakt:

Post autor: kasprzak »

ddex pisze:siatki na drewnianych wybiciach bardzo prosze ! dwa razy mi tak rower spier***** bo pokryte blotem deski byly sliskie jak lod ...
Ja też proszę o te siatki, bo sam nieźle tam wy*ebałem.
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16350529/]good stuff[/url]
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

szopenkrk pisze:Dziękuję chłopakom którzy pod stokiem dali mi pedała ;)
A to juz wiem kto zgubil bo wlasnie pytali sie mnie czy to ja zgubilem. Podobno miales sama oske ;)

Trasa niewatpliwie ma potencjal i wymaga jeszcze sporo roboty. Ale wszystko mam nadzieje pojdzie w dobrym kierunku. Pierwsze przejazdy jechalem asekuracyjnie zeby poznac co i jak. Potem trasa tak sie rozjezdzila ze w dolnym odcinku bylo ciezko utrzymac sie koleinach.
IMHO nie wiem czemu ma sluzyc to drugie drewno bo z tego nie dalo sie wybic bo po ciasnym zakrecie na blocie tracilo sie cala predkosc i mozna bylo sie tylko zsunac po nim. Co do sliskosci desek nie mialem z tym problemow tylko, ze przed deskami robily sie koleiny z blota, ktore skutecznie spowalnialy. Ogolem jestem zadowolony z wyjazdu i podziekowania dla organizatorow imprezy.

Dobrze, ze sie najezdzilem pierwszego dnia bo na 2 przejazdy pod koniec dnia urwalo mi sie lozysko w linku zawieszenia. Dzisiaj wymienialem sie rowerem z kolega, wiec moglem troche pojezdzic.

Pozdrowienia dla ekipy z BB i Trojmiasta :mrgreen:
http://spinacz86.pinkbike.com/
SMOTER
Kontakt:

Re: [Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: SMOTER »

Dla mnie trasa Miazga... jak i cała miejscówka + bardzo miła obsługa... Denerwowały mnie tylko komentarze typu "trasa beznadziejna nie ma band, Schodek mógł wytyczyć 2 linie nie było by korków" Trzeba było przyjść i mu pomóc a nie krytykować... Trasa im bardziej rozjeżdżona tym była lepsza... masa korzeni + koleiny , Zakręty bez band i trawersy to super opcja żeby potrenować swoje słabe punkty. Jak dla mnie Schodek zrobił wiele jak na tak krótki czas... Bandy robiły się same linie też tylko niektórzy zamiast rozkminiać najlepsze i najszybsze linie potrafią narzekać. Trasa techniczna miejscami szybka i bardzo miła. Pierwsze drewno też bardzo przypadło mi do gustu :) a do tego sam wyciąg ma swój klimat. Jednym słowem brawo za miejscówke będe wpadał częsciej !
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

MI sie zajebiście podobało! W takim krótkim czasie taka traska to rzecz wymagająca nielada roboty! Na serio zajebista, ja na normalnych oponach ogarniałem (nevegal/miechelin dh 24). Jest dosyc kreta, ale całkiem płynna, trudna technicznie no i długa! Jedyne co by sie przydało, to obicie na drewna płótnem, bo sliskie strasznie. Dla mnie dziwne były niektóre hopy na płasko. Szkoda, że przed pierwsza, najwieksza hopa był taki syf, że cały speed szedł na marne i mało kto dolatywał. rozjeździła się, to fakt, ale musze przyznać, że drugiego dnia jeździło mi się lepiej :) Gratki Schodek!
karolsulk
Kontakt:

Post autor: karolsulk »

Powiem tak KONINKI MISTRZ !! :D a nie wiem czy ktoś już pisał o tym(nie chciało mi się czytac :P), ale jedyne co mnie wkurzało to krzaki haczące rower jadąc wyciągiem. Ale to tylko mały szczególik :D a tak to chłopaki brawa na stojąco za taka trasę w takim krótkim czasie !!
IH Sunday !!
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

ja powiem tak, trasa póki co nie jest mistrz (choć zapewne chłopaki robili co mogli i zrobili naprawdę sporo), za to potencjał na mistrza jak najbardziej jest :D Kilka motywów na trasie nie było do końca dopracowanych i hopy średnio mi się podobały (marzyłem o czymś ze spokojnym rozpędem i lądowaniem i do przelecenia z 10 m albo i więcej), ale bardzo mi się podobało. Zabawa najlepsze była w dziś (tj. w niedziele) jak powychodziły wszystkie korzonki na wierzch :D Tak więc trzymam kciuki za ekipę z Koninek i mam nadzieję, że zrobicie jakieś zawody :)
Kendziior11
Kontakt:

Re: [Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: Kendziior11 »

Ja sie podpisuje pod postami kolegow , trasa jest super , techniczna , dluga i megga fajna :) Brawoo :)
A jakies foty z 4.03 ( Niedziela)
Ma ktos moze ?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Wielkie dzięki za zaufanie i odwiedziny w nowym parku !!

Przybyła masa ludzi niosąca tornado pozytywnej wibracji !! Ludzie we wsi byli w szoku jak zobaczyli taki najazd rowerów w spokojnej okolicy. :mrgreen:

Co do uwag - zawsze pierwsze kilka tysięcy przejazdów odkrywa podstawowy charakter trasy. Już po 2 godzinach w sobotę widać było co się kryje w lesie...pod koniec dnia pokazały się "młode anakondy" w pewnych zakrętach. W kilku miejscach rowery wyjechały fajne profile, w innych zryły bruzdy...w niedzielę doszło drugie tyle bałaganu i w rezultacie na trasie nie było łatwo. Szybkie odcinki dla wielu były zbyt szybkie i ostro hamowali blokując lepiej jadących za sobą...powstawały stopnie od nadmiernego ściskania klamek - :mrgreen: i potrzebna była dobra kondycja połączona z techniką aby pokonać całość w czystym stylu. Wszelkie "błędy" z czasem zostaną wyeliminowane...tak aby FLOW w lesie pozwalało się dobrze bawić lub mocno trenować ! 2km i 4 minuty to dobra podstawa !!

O charakterze trasy świadczy i idealnie liczka "grubych" kontuzji. Jak na początek sezonu,gdzie wielu dopiero zaczyna się ruszać po zimie....na trasie nikt sobie większej krzywdy nie zrobił :) Siniaki,otarcie czy naciągnięte stawy to dobry wynik jak na frekwencję na poziomie 600 wydanych karnetów w dwa dni !!

Chciałem na szybko podziękować wszystkim ludziom dobrej woli za udzieloną pomoc w trakcie przygotowań do otwarcia. Dzięki mocnym lokalnym ekipom z Mszany i Bochni deski pojawiły się na trasie...to dzięki wsparciu wielu ludzi( często bezinteresownie ) powstała namiastka trasy na której mieliście okazję się rozgrzać przed konkretnym sezonem.

Plany mam sprecyzowane i wiem jakimi etapami uaktywnić Koninki na scenie rowerowej. Pierwsze koty za płoty za nami...... Teraz widać co przed nami !!!

Dzięki Wszystkim za całe dobro i pozytywną energię jaka emanowała od Was przez te piękne dwa dni :)

Góra nas lubi,las nas zaprasza do zabawy...wiecie gdzie będziemy się spotykać w sezonie :twisted:

...c.d.n
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
yberius
Kontakt:

Post autor: yberius »

ni mniej ni więcej, ile bikerów było? ;D
www.wojtatowka118.pl
http://www.youtube.com/watch?v=nl5GYArTK_M
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

frekwencję na poziomie 600 wydanych karnetów w dwa dni !!
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
ODPOWIEDZ