[Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

Maksiu, szykuj się! ;)
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

Jak dla mnie wszystko bomba! Koninki rządzą! :)

Mam tylko apel do początkujących riderów lub reszty która zapomniała o zasadach bezpieczeństwa:

1. TRASA SŁUŻY DO JAZDY A NIE DO STANIA NA NIEJ. JEŚLI MIAŁEŚ GLEBĘ TO ZEJDŹ Z NIEJ I NIE BLOKUJ INNYCH.
2. ZANIM PONOWNIE WJEDZIESZ NA TRASĘ TO POPATRZ W GÓRĘ TRASY CZY KTOŚ NA NIEJ NIE JEDZIE. POCZEKAJ AZ ZROBI SIĘ WIĘCEJ MIEJSCA.NIE WJEŻDŻAJ BEZMYŚLNIE NA TRASĘ I NIE BLOKUJ TYCH KTÓRZY JADĄ NA TYM ODCINKU PŁYNNIE I SZYBKO.

Myślę, że dla większości w/w punkty są oczywiste, ale jednak nie na wszystkich co było widać podczas tego weekendu.

Pozdrowienia dla wszystkich którzy byli w Koninkach :)
team www.CYKLOTUR.com
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

Trasa trasa trasa.. czy tylko ja zauważyłem jakie to miejsce ma predyspozycje na park rowerowy? Czego więcej można chcieć?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

tatuator pisze:Trasa trasa trasa.. czy tylko ja zauważyłem jakie to miejsce ma predyspozycje na park rowerowy? Czego więcej można chcieć?
Miejsc z predyspozycjami jest duzo. Traska jest fajna ale co z tego będzie to zobaczymy.
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

jak dla mnie trasa wymiata i ma potencjał ponoć w całym parku ma być ponad 180 chop :)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny,za okazane zaufanie i za miłe chwile w gronie :)

Oczywiste jest to że po pierwszych 2 dniach wbijemy z łopatami do lasu i poprawimy masę detali tak jak zrobiłem to w innym miejscu na południu kraju. Kto wie o czym mówię ten wie jak wyglądało poprzednie miejsce przed i po mojej wizycie..

Co do siatek,band,korzeni,kolein...czy luźnych kamieni to wiadome że z czasem się wszystko zrobi na cacy. NA marginesie powiem wam tylko że ilość elementów jakie powstały na 2km trasie i ilość godzin poświęconych na przygotowanie tego co zastaliście w Koninkach - to jakieś 3 inne trasy w stylu znanym z pewnego cyklu. 7 drewien z czego duże tak duże jak 5 innych mniejszych to w sumie przyzwoity wynik jak na ten okres roku. Nie pracuje tu 10 chłopa tylko przy trasie,wycinaliśmy sporą polanę na szczycie,transportowaliśmy 25m3 desek do lasu i na nartostradę !! Gdybym ten czas poświecił tylko na trasę to w lesie by było 30 drewien i 15 band plus 2 mostki...

Co do szerokich tras kopanych koparkami - może się da a może nie..kto to wie ;)

Spaced pisze:Miejsc z predyspozycjami jest duzo. Traska jest fajna ale co z tego będzie to zobaczymy.

Spaced - przestań pitolić...jedz do Mariboru ( naprawdę ) wymień mi w kraju drugie miejsce z takim potencjałem które jest tak ogarnięte i przychylne rowerzystom - 2 dni za darmo,PROmo ceny na karnety!! Które inwestuje własne środki w rozwój Gravity Parku -50m3 desek- bo tyle mam zamówione ?? Człowieku jak rozmawiam z Tobą to czasami mam odczucie że jesteś z innej bajki,nie kumam Cię kompletnie...więc nie obraz się na mnie Norbert ale farmazonisz kolego !! Twój ukochany Maribor kosztował 1000 razy więcej niż wszystkie trasy w PL...i powstaje od kilku lat..ja działam tu od 3 tygodni !! Chętnie zobaczę czym odpowie PP w tym sezonie :twisted: bo ja zaczynam właśnie się rozkręcać powoli na wiosnę !!

Poproszę troszkę czasu i zapraszam ponownie do lasu :mrgreen:

=disbrainer= pisze:nie jest jeszcze ukonczona? to "otwarcie sezonu"
Disbrainer - dziękuje ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek pisze:Spaced - przestań pitolić...jedz do Mariboru ( naprawdę ) wymień mi w kraju drugie miejsce z takim potencjałem które jest tak ogarnięte i przychylne rowerzystom - 2 dni za darmo,PROmo ceny na karnety!! Które inwestuje własne środki w rozwój Gravity Parku -50m3 desek- bo tyle mam zamówione ?? Człowieku jak rozmawiam z Tobą to czasami mam odczucie że jesteś z innej bajki,nie kumam Cię kompletnie...więc nie obraz się na mnie Norbert ale farmazonisz kolego !! Twój ukochany Maribor kosztował 1000 razy więcej niż wszystkie trasy w PL...i powstaje od kilku lat..ja działam tu od 3 tygodni !! Chętnie zobaczę czym odpowie PP w tym sezonie bo ja zaczynam właśnie się rozkręcać powoli na wiosnę !!

Michał mi sie trasa podobala, po prostu sugeruje ze warto poczekac bo sam sie pare razy naciałes ale ciesze sie ze za plecami i na forum tylko taki ciety jestes.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

..nie jestem cięty,jestem zmęczony Twoim gadaniem :) EOT

..z czasem szeroko poleci lasem :mrgreen:

Wszelkie sugestie i uwagi są brane pod uwagę. Dzięki raz jeszcze za pozytywną energię !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Spaced pisze:Stane w obronie kolegi bo stałem tam chwile. Uwazasz, ze w tamtym zakrecie sie połozyłes bo ktos głosno krzyczał i uderzał patykami o siebie? Bo chcac trafic w wysoka linie co drugi raz miałem tam ostry poslizg albo glebe. Ze mnie tez była polewka jak sie przy drzewie wyłozyłem, pare innych osób tez i nikt nie miał spiny bo byly to zarty. Nie wiem czemu taka spine łapiesz, do klimatu na zawodach było daleko, a troche dopingu do lepszej jazdy jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
I poraz kolejny - z tego co pamietam to głownie dopingowało sie znajomych. Ludzie stojacy przy trasie az tak cie stresuja?
Ja podam może przykład innej sytuacji, która mnie osobiście mocno wkurwiła, ale z uwagi na fakt, że przyjechałem pojeździć dałem sobie z tym spokój. Chodzi mi mianowicie o grupę wyżelowanych wieśniaków w kościołowych adidaskach z szlugiem w zębach, która stała w drugi dzień na tym stromym trawersie gdzie było chyba najwięcej gleb. Przede mną jechał sobie chłopaczek i poleciał dosyć konkretnie przez kierę. Sam musiałem przyhamować by w niego nie wjechać i też dobrze poleciałem na bok. Chłopak zbierał się dobrą chwilę (ja z resztą też), a obok tylko szyderczy śmiech, którego nie można było traktować w kategoriach żartu. Sorry, ale mnie nie śmieszą sytuacje kiedy ktoś się konkretnie wyłoży i leży na ziemi, a reszta stoi obok i zamiast spytać się jak człowiek "Eeeeeee ! Żyjesz ?" to szydzi jakby się miała zaraz zesrać.

Co do samej trasy... Jestem miło zaskoczony całą tą miejscówką. Dojazd nie był wcale taki zły, dobra baza noclegowa, szybki wyciąg no i fajna trasa na której można się nauczyć jeździć i popracować nad techniką. Jest długa co mnie bardzo cieszy. Kumpel ma tylko żal do Schodka, że w ukrył w błocie kamień przez co w pierwszy dzień i przy pierwszym przejeździe stracił hak od przerzutki, ale myślę, że mu to wybaczy heheh ;) Z mojej strony (i znajomych z ekipy) proponowałbym zrobić drewnianą kładkę nad tym wielkim "bajorem" w lesie. Spowalniało to strasznie wszystkich...

Wielki szacun dla wszystkich co przyczynili się do powstania tej miejscówki !
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

Było suuper, mam nadzieję że w najbliższych latach powstanie tam jeszcze jakiś fajny air-line.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

trasa fajna, na pewno wymaga jeszcze dopracowania ale i tak bylo duzo zabawy, inicjatywa z 2 dniami za darmo fantastyczna, do zobazenia jeszcze nie raz, pozdro Schodek
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Schodek dla mnie jako gościa z Krakowa to miejsce to skarb, 50 min. jazdy autem, fajna baza noclegowa żeby się przespać i to co piszesz jest absolutnie prawdą czyli w Polsce brak tak przyjaznych miejsc dla rowerów...tylko o czym to świadczy?? raczej o patologii w kraju a nie wyjątkowości miejsca /choć w tych chorych warunkach tworzy to wyjątkowość/...przykład Kasiny, trasa fantastyczna, plany obiecujące a jak wyszło każdy wie, przykład Myślenic, potencjał gigantyczny, 20 min od dużego miasta, żyć nie umierać, kasę zarabiać i co??wiadomo, problemy z każdej strony.
Byłem w Mariborze i oczywiście zaangażowanie finansowe było tam na nieporównywalnym pewnie poziomie, ale coś za coś, w październiku kiedy tam byłem praktycznie przez 3 dni naprawdę sporo ludzi /z kilkadziesiąt rowerów każdego dnia/ a w wakacje to ponoć naprawdę tłoczno...nie wiem jaki mają bilans ostateczny ale chyba niezły bo ciągle sie rozbudowują.
Mnie najbardziej zależy na materacach i bezpieczenstwie hop czyli siatek i robienia zjazdów/tudziez kładek/ dla niedolotów i zmieniających decyzję w ostatniej chwili;-) i mostków/kładek w miejscach rozmokłych, mam nadzieję że budżetowo mieści się to w możliwościachściach Koninek.
Co do porządnych wysokich profili, wiadomo to juz grubsza robota.
Jeżeli jest to sprawa kasy, myślę że znalazłoby sie sporo nawet wśród os. fizycznych, którzy by wspomogli inicjatywę, jest wśród nas jednak już trochę ludzi w okolicach 30, niezaleznych finansowo, któryzy np za całoroczny karnet przekazali by odp. sume, czy zobowiazali się do comiesięcznych datków, warto spróbować, ja np. byłbym chętny to takiego wkładu a w zamian otrzymania specjalnego karnetu;-) oczywiście najlepiej byłoby zaangazować jakąś większą polską firmę typu Romet, która tworząc tam równocześnie wypożyczalnię naprawdę mogłaby zyskać kilku klientów na blackjacki, to pomysł na który wpadł kiedyś mecenas terk i jest on moim zdaniem świetny.
ebeb
Kontakt:

Post autor: ebeb »

http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych

http://www.pajacyk.pl/
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

ABG, bardzo dobrym pomysłem było by dorobienie zjazdów, nawet bardzo stromych do tych gotowych tras, chodzi mi o bezpieczeństwo mniej doświadczonych osób. Zawsze można sobie z chopy zjechać, a nie tylko objeżdzać
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

Schodek --> jestem gotowy wesprzeć inicjatywę drobnym datkiem i tak jak pisze ABG mieć za to preferencyjny karnet. Oczywiście wszystko musiało by się odbywać na zasadzie umowy dżentelmeńskiej. Nie wiem co sądzą o tym inni forumowicze i czy byliby skłonni do "zrzuty na bike park" ale wydaje mi się ,że można by spróbować. Z reszta nie wierze aby ktos kto śmiga na bike'u za co najmniej 4k nie mógł jednorazowo przekazać np. 100 zł. A jakby zebrało się pare tysi to juz za tą ekstra kasę można spokojnie coś dobudować/wyprofilować/wytoczyć.
inq
Kontakt:

Re: [Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: inq »

Trasa naprawde dobra, długa i ciężka, dopracuje sie pare szczegółów (lądowania) leciutko upłynni (przynajmiej koncówke) i jest naprawde fajnie.

Mam pytanie, czy parking jest prywatny czy nalezy do wyciagu ?
Przydały by sie kosze na smieci, bo jak to z ludzmi niestety bywa troche swinstwa po sobie zostawili.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Niechce mi się zakładać nowego Topicu :D

Bedzie ktos jeżdził 9 kwietnia (sobota) bo doszły do mnie słuchy , że musi być minimum 8 osób zeby wyciąg ruszył.
My wpadam ekipą liczącą osób trzy :)
tofikk
Kontakt:

Post autor: tofikk »

na mnie nie liczcie, bede w robocie :(
gg 990726
POZDROWER :-)

http://tofikk.pinkbike.com/
Ceder
Kontakt:

Re: [Koninki]- Gravity Park (Otwarcie Sezonu)

Post autor: Ceder »

Koninki wymiataja trasa bardzo bardzo fajna drewna tez super las z duzymi mozliwosciami czekam na wiecej i warto odwiedzac to miejsce. Zgadzam sie z Renio trasa sluzy do jazdy aq nie do stania ja zauwazylem ze rowerzysci nie wiem czy byli lepsi ode mnie czy nie ale sie zatrzymywali i przeszkadzali jak by byli u siebie. Taki przyklad na samej gorze jedzie grupka 5 do 7 osob w miejscu gdzie sie napedzali wszyscy na duze drewno sie stoi jesli juz masz stac to stoj tak zebys nie przeszkadzal a jesli ktos jest wolniejszy od ciebie to wybacz mu jesli cie nie posci lub w jakis sposob ci utrudnil jazde moze jest pierwszy raz i sie uczy ty tez kiedys byles leszczem odczegos trzeba zaczac.
ODPOWIEDZ