Allegro Pęknięty Boxxer WC

xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

diesel2117 nie musieli o tym wszyscy wiedzieć no ale skoro się dowiedzieli to ok. Po pierwsze co do ceny z bratem dogadywałem się tak że cena 1700 miała byś z wysyłką z możliwością otwarcia i bez hamulca hayes sole. Po 2 wiozłeś to za 1650 z wysyłką która wyszła ponad 70zł. Po trzecie
czy była chodź wzmianka o tym w jakim stanie są opony i że dodaje wszystko to co na zdjęciach ? Po czwarte dostałeś całkiem konkretny sprzęt za niską kaskę ponieważ wartość gratisów to ok 600zł.

PS. O ramie DC Pitbull nic nie pisałem w jakim jest stanie a ty o to nie pytałeś. Z tarczą hayes ta co miała być na tyle to jest faktycznie mój błąd ponieważ zapomniałem zmienić opis a później wyleciało mi to już z głowy.
Dla zainteresowanych mogę wysłać rozmowy z poczty, szkoda że rozmów telefonicznych się nie da
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Za gratisy dopłaciłem bo jak widać w aukcji rower kupiłem za ok 1100 a sam powiedziałeś że za wszystko zapłaciłem 1600. Więc gratisy nie były gratisami. Po drugie co ma cena do stanu? To że kupiłem trochę taniej upoważnia Cię do takich rzeczy? Fotki będą jak brat je wrzuci. Niestety nie pokażę luzów i tego gwintu w pitbullu bo rower już jeździ. Pokaż wiadomości, wszyscy się dowiedzą że np miałeś dosłać szprychy których nigdy nie widziałem. Skoro tak to wyjaśnij inne usterki takie jak scentrowane koło które miało być po serwisie, z nową obręczą która nie jest nowa. Kaseta która miała być na pająku i brak adaptera 203 na tył.
.
wielkiezuo
Kontakt:

Post autor: wielkiezuo »

Drugi Kilofek nam tu rośnie..
Współczuje sprzedającym takich klientów.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

diesel2117 pisze:Mogę za Krystiana poręczyć, oboje na spółkę rower ten złożyliśmy, jestem pewien, że było z nim wszystko ok.
Jeśli chodzi o usterki, to jak jesteś w stanie, to podziel się zdjęciami.
No to super machaniory jesteście. Tak żydziliście że nawet blaszki między kółeczkiem przerzutki, a wózkiem na dolnym kółeczku zabrakło, nie wspominając już o braku szprychy w przednim kole, idealnie prostym tylnym kole które jak się okazało wymaga serwisu oraz o braku 3 śrubek mocujących tarczę.

P.S. a dlaczego nie odkręciłeś od ramy hamulca z adapterem? Czyżbyś nie mógł odkręcić adaptera od ramy?

Obrazek
Obrazek
tomek059
Kontakt:

wielkiezuo dlaczego bronisz osoby która kupiła sprzęt, przyjęła zwrot połowy ceny, a na swojej aukcji twierdzi że jest wszystko ok?

Na zdjęciach widać w jakim stanie jest tarcza. Jest tak przegięta na 3/4 obwodu. Postaram się zrobić filmik na którym będzie widać w jakim stanie jest koło.
.
.proXof
Kontakt:

xDkrystian pisze:Dla zainteresowanych mogę wysłać rozmowy z poczty, szkoda że rozmów telefonicznych się nie da
No szkoda, bo chętnie każdy by sobie posłuchał rozmowy z twoją matka, która z pewnością najadła się dużo wstydu za swojego synka ;)
Jaką kolejną bajkę pan sobie wymyśli na swoje usprawiedliwienie?
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

.proXof pisze:No szkoda, bo chętnie każdy by sobie posłuchał rozmowy z twoją matka, która z pewnością najadła się dużo wstydu za swojego synka
?
Trochę nie w temacie jestem xD
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
tomek059
Kontakt:

proXof chyba zapomniał dopisać "najadła by". Chodzi o to że rozmawiałem sobie z jego mamą. Teraz bardzo żałuję że nie zapisałem sobie jej nr tel. Informowała mnie że nadanie paczki się opóźni bo podobno przekraczała w obwodzie 3m i wysyłka miała kosztować 270zł. Zostało to przepakowane w 2 i dlatego wysyłka kosztowała ponad 70zł.
.
.proXof
Kontakt:

Przepraszam, mój błąd :)
Pragnę zauważyć że pan diesel2117 nie jest osobą dość kompetentną. Chodzi tu o sprawę 888 Dania z Kielc które rzekomo jak twierdzi ten pan miały być popsute, a jak mi się nie oficjalnie udało dowiedzieć to zostały wymienione wszystkie bebechy. Więc kolego daruj sobie poręczania za kolegę bo nie pomagasz mu.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Nikomu nie pomagam ani nic, bronie nas (bo też przy składaniu maszynki miałem udział), a o 888 od kolegi dania tylko informowałem, co się potwierdziło, a co do wymiany bebechów, to może już po fakcie.
Fakt, że jestem jeszcze młodym człowiekiem nie pełnoletnim, nie oznacza, że można mną pomiatać.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
tomek059
Kontakt:

W żadnym wypadku nikt nie ma na celu pomiatania Tobą. Ten temat dotyczy osoby która sprzedała mi sprzęt, który nie był w pełni zgodny z opisem. Skoro składałeś z kolegą ten rower to wiesz jak wyglądało koło i że nie było w nim nowych części jak również nie składano go w serwisie. Przód ma lekkie bicie, ale tył zasuwa zarówno na boki jak i góra-dół. Wiesz także o kasecie i o tym że hg30 nie ma aluminiowego pająka i o paru innych rzeczach które wcześniej opisałem.
.
tomek059
Kontakt:

Odkopuję temat bo zostałem po raz kolejny oszukany przez xDkrystiana. Dogadaliśmy się. Stanęło na tym, że zwróci mi 100zł za uszkodzony towar. Jednak kasy nie oddał bo podobno ma trudną sytuację w domu. Jego niby trudna sytuacja pozwala mu jednak na wymianę sprzętu o czym każdy może przeczytać: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=65488 Wysłałem maila z pytaniem kiedy konkretnie otrzymam zwrot i teraz czekam na odpowiedź. Ciekaw jestem czy ma na tyle honoru żeby to uczynić.
.
dragon-pl
Kontakt:

Post autor: dragon-pl »

Hehe dobre podziel się fotami luzu na piastach itp :) Ogólnie powiem Ci,że trzeba sprawdzać rowery po niektórych osobnikach z Oświęcimia.Nie będę robił anty reklamy itp,bo sam mieszkam(obecnie studiuję więc tylko czasem jestem) w Oświęcimiu ale trochę się naoglądałem,nasłuchałem jak się rowery składa,traktuje i naprawia w jednym ulubionym serwisie w tym mieście.

Co do trudnej sytuacji to niech nie ściemnia.Nie będę tu mówił wszystkiego bo po co ale wiem,że wali mega ściemę.Pisz do niego i staraj się odzyskać wszystko.Ogólnie z jednej strony jest to sport gdzie takie rzeczy zawsze się zdarzą,jakieś luzy itp ale że wysyła inne rzeczy niż powinny być to już przesada.
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
tomek059
Kontakt:

Odświeżam temat bo wreszcie otrzymałem 100zł rekompensaty za niezgodności z opisem. Mamy wrzesień, a aukcja w której dokonałem zakupu była z kwietnia.
.
ODPOWIEDZ