Wybor pomiedzy 2 ramkami zumbi f44 vs haibike zone 7.0
Wybor pomiedzy 2 ramkami zumbi f44 vs haibike zone 7.0
WItam jak w temacie co wedlug waszej opini jest lepsze do dh jak i lekkiego fr mam tu na mysli czasem sobie skoczyc z czegos wiekszego,
a wiec teraz cos o ramkach
1 - Zumbi f44 ti ktora wizualnie jest bardzo ladna ,na oczy widzialem tylko raz i naprawde jest w porzadku ale nie na samym wygladzie sie jezdzi,wiecej pisac nie musze gdyz kazdy slyszal na pewno o tej ramce.
2- mniej znany Haibike zone 7.0 rama produkowana w niemczech recznie i w sumie tyle moge powiedziec o ramce a oto zdjecie ramki "http://www.haibike.de/produkte_detail_e ... etail.html"
i czy ktos z urzytkownikow forum dh-zone mial stycznosc z ta ramka haibike?
Pozdrawaim.
Dawid
a wiec teraz cos o ramkach
1 - Zumbi f44 ti ktora wizualnie jest bardzo ladna ,na oczy widzialem tylko raz i naprawde jest w porzadku ale nie na samym wygladzie sie jezdzi,wiecej pisac nie musze gdyz kazdy slyszal na pewno o tej ramce.
2- mniej znany Haibike zone 7.0 rama produkowana w niemczech recznie i w sumie tyle moge powiedziec o ramce a oto zdjecie ramki "http://www.haibike.de/produkte_detail_e ... etail.html"
i czy ktos z urzytkownikow forum dh-zone mial stycznosc z ta ramka haibike?
Pozdrawaim.
Dawid
Rower nie kobieta nigdy cie nie zdradzi 

Re: Wybor pomiedzy 2 ramkami zumbi f44 vs haibike zone 7.0
do mnie szalenie przemawia zumbi i kurde jakos nie umiem sie jej oprzec ;P a chcial bym na zawodach posmigac mialem przerwe 2 lata w jezdzie ale powracam na "scene" rowerowa

EZrider , bez przesady. Zumbi miało wpadkę z F44 ale to były ramy z 2008 roku. Przez te 3 lata troche się zmieniło. Sam miałem F44 i pomimo , że była to rama z 2008 roku nic się nie stało. A dodam , że nie patyczkowałem się z tą ramą i zdarzały mi się niedoloty oraz gleby. Jak wiecej FR to raczej Haibike jak DH to Zumbi.
Pzdr
Pzdr
-
- Kontakt:
zastanow sie moze najpierw do czego ta ramke bardziej bedziesz uzywal, bo porownujesz dwie, ktore zasadniczo sie od siebie roznia. porownaj sobie moze na poczatek ich geometrie, zwroc uwage na baze kol, ilosc skoku, zastanow z jakim amorem bedziesz uzywal. od siebie powiem Ci tylko, ze jesli nie jestes calkowicie nastawiony na dh, to powaznie sie nad F-44 zastanow, bo odwrotu miec juz nie bedziesz, tzn nie przeksztalcisz jej w nic poza racing'owka.
Bez przesady. Zumbi ani tak długie ani tak plaskie nie jest zeby nie zrobic z tego rowerka do zabawy. Troche dłuzszy rozstaw kół niz freeridówki ale to rozmiar w dol zawsze mozna kupic i wyjdzie podobnie. A zawieszenie zumbi to zaleta niezaleznie czy dh czy fr bo i tak w kraju jump tracków nie ma poza lokalnymi mini trailsami.=disbrainer= pisze:zastanow sie moze najpierw do czego ta ramke bardziej bedziesz uzywal, bo porownujesz dwie, ktore zasadniczo sie od siebie roznia. porownaj sobie moze na poczatek ich geometrie, zwroc uwage na baze kol, ilosc skoku, zastanow z jakim amorem bedziesz uzywal. od siebie powiem Ci tylko, ze jesli nie jestes calkowicie nastawiony na dh, to powaznie sie nad F-44 zastanow, bo odwrotu miec juz nie bedziesz, tzn nie przeksztalcisz jej w nic poza racing'owka.
powiem tak ja aktualnie mieszkam w Niemczech ale chce cos na czym posmigam mam zamiar smigac na trasach tu w Niemczech ale wiadomo ze czlowiek czasem chcial by skoczyc z czegos wiekszego i o to mi chodzi czy da rade?

nie no myslalem nad wieloma ale jakos tam zumbi mi sie najbardziej spodobalo ale oczywiscie mozna cos innego wybrac a koszty tak chce w 4sie zmiescic a max to 5

-
- Kontakt:
poza tym ze wg mnie (uzytkuje ta rame juz prawie 2 lata) ma za duzo skoku i bardzo nie uniwersalne katy, to faktycznie jest ok. mowie tylko o tym, by zanim kupi zastanowil sie gdzie i jak bedzie jezdzil. jak czesto bedzie w "gorach", czy bardziej kreci go dh dla funu, czysty racing (czyli uwiazanie sie do wyciagu), czy po prostu jazda gdziekolwiek i w jakimkolwiek terenie byle z gorki. to wszystko ma znaczenie przy wyborze ramy. nie bede wciskal czlowiekowi kitu znajac zalety i wady tej ramy.Spaced pisze: A zawieszenie zumbi to zaleta niezaleznie czy dh czy fr bo i tak w kraju jump tracków nie ma poza lokalnymi mini trailsami
zabawa to pojecie wzgledne. jesli zabawa przy wyciagu, to jak najbardziej ok. jesli z daleka, to juz gorzej. przerabialem ten temat i wlasne wnioski juz wyciagnalem.Spaced pisze:zeby nie zrobic z tego rowerka do zabawy