Jaka piasta 135x12?
Jaka piasta 135x12?
Witam, potrzebuję wymienić piastę na nową. Jakie piasty 135x12 do powiedzmy 400-500zł byście mi polecili?
http://slash112.pinkbike.com/
Jak uważasz. Dart za granicą jest drogi. Jedź kup sobie tam, wtedy będziesz miał już lepszą piastę niż z polski. Bo dasz więcej kasy.
Quantic ma 3 zapadki i 24 punkty zaczepu. Hope ma 4 zapadki i 24 punkty. Żaden to wielki plus. Quantic jest lżejszy. I tańszy. Hope zwykle kosztowała 12x150 około 700zł(teraz na crc przecena - za niecałe 600 można do Polski ściągnąć). Quantic to "tylko" 420zł.
Dart z firmy jadącej na katalogu staje się coraz poważniejszym graczem na rynku.
Tak czy siak, chcesz być elo to daj kupę kasy za piastę hope która śmiem twierdzić że od quantica lepsza nie będzie.
Quantic ma 3 zapadki i 24 punkty zaczepu. Hope ma 4 zapadki i 24 punkty. Żaden to wielki plus. Quantic jest lżejszy. I tańszy. Hope zwykle kosztowała 12x150 około 700zł(teraz na crc przecena - za niecałe 600 można do Polski ściągnąć). Quantic to "tylko" 420zł.
Dart z firmy jadącej na katalogu staje się coraz poważniejszym graczem na rynku.
Tak czy siak, chcesz być elo to daj kupę kasy za piastę hope która śmiem twierdzić że od quantica lepsza nie będzie.
...każdy chwali Swoje więc taka dyskusja jest bez sensu...nie jestem "snobem" ale zostanę przy Hopie II pro i nie zamienię na Darta,Novateca czy coś w tym stylu...co do wagi to nie robi to na Mnie wrażenia bo rower mam da jazdy a nie jarania się tym co jest lekkie a co nie...(wszystko w miarę rozsądku)
...to tyle w tym temacie
...to tyle w tym temacie

Radix
Jakbym chwalić swoje miał to bym wychwalał Coastera DH. Ale zrobiłem błąd kupując tą piastę. Mogłem kupić novateca. Wyszedłbym na tym lepiej... Po novatecu kolejna półka to dart i quantic, długo nic i chris king.
Gdzieś tam może sun ringle ale to drogie i w Polsce niepopularne ale widziałem jedną piastę 12x135. W tak tragicznym stanie że zrobiło się wolne koło. Po szlifowaniu zębatek i wyczyszczeniu, pomimo paskudnego stanu zaczęła działać dobrze i pewnie jeszcze będzie dobrze działać.
Gdzieś tam może sun ringle ale to drogie i w Polsce niepopularne ale widziałem jedną piastę 12x135. W tak tragicznym stanie że zrobiło się wolne koło. Po szlifowaniu zębatek i wyczyszczeniu, pomimo paskudnego stanu zaczęła działać dobrze i pewnie jeszcze będzie dobrze działać.
pietryna...może kiedyś zrozumiesz że nie stać Nas nakupowanie tanich i słabych żeczy...Ja wolę zapłacić raz i mieć spokój...
...może masz i rację ale to co napisałeś:
Po novatecu kolejna półka to dart i quantic, długo nic i chris king.
To lekka przesada i totalna bzdura...zresztą co Mnie to obchodzi?
...kolega Slash kupi to co będzie uważał za zajebisty produkt
...może masz i rację ale to co napisałeś:
Po novatecu kolejna półka to dart i quantic, długo nic i chris king.
To lekka przesada i totalna bzdura...zresztą co Mnie to obchodzi?
...kolega Slash kupi to co będzie uważał za zajebisty produkt

Radix
Coaster DH i wypusty Dartmoora to wszystko produkcja firmu Joytech - czyli Novatec. Nie, żeby to była jakaś wielka sprawa.
A z CK jest przereklamowany.
A z CK jest przereklamowany.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
-
- Kontakt:
Sam się zastanawiam nad dwoma opcjami : albo Dartmoor Quantic albo Hope , i generalnie jedyne kryterium jakie przyjmuję to głośność piasty. Uważam, że zarówno jedna jak i druga są odpowiednio wykonane i zadowalająco wytrzymałe. A jeden pkt, zaczepu ..... nie jestem zawodowcem pewnie nawet nie zauważę .Zatem czemu nie powydziwiać jak już płacę.
I tu pojawia się moje pytanie : Czy głośność quantic'a moża przyrównać do hope'a ?
I tu pojawia się moje pytanie : Czy głośność quantic'a moża przyrównać do hope'a ?
Heksa_chloro_cykloheksan
hope... mam polecam za jakosc placi no trudno
a roznice w ilsoci i sile zasprzegleniu wyczujesz zwlaszcza w strecie dircie.. a co do ns jezdzilem na komponentach ich od 09 i nie bylem zawiedziony jak na darcie ktory potrafil zamolowac fabryczny wgniot w ramieniu korby/ stery ktore sie rozsypaly w palcach..

-
- Kontakt:
Re: Jaka piasta 135x12?
tak.. jesli wiesz co to wgl jest... 4 zapadki napewno lepiej zasprzeglaja niz 3 a jesli o glosnosc nie wiem u mnie se tyka ale mnie to nie rajcuje a darta nie mialem to nie powiem..
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Owszem zależy mi na jakości ale jak już wspomniałem wielkiej przepaści pomiędzy dartmoor'em a hopem nie zauważyłem. Bazując na tym stwierdzeniu jedyne na czym mi zależy w chwili obecnej to głośność, o której nic nie wiem jeśli chodzi o Quantic'a.
Wcześniej jeździłem na Vee-One i byłem bardzo zadowolony, 3 zapadki w niczym nie przeszkadzały, stosunek jakości do ceny cud miód
i nie liche wykonanie, waga bardzo przyzwoita .... notabene dość cicha :P
Mimo to po przesiadce na oś 150x12 urodził się koncept wzięcia pod rozważania Quantic'a.
Wcześniej jeździłem na Vee-One i byłem bardzo zadowolony, 3 zapadki w niczym nie przeszkadzały, stosunek jakości do ceny cud miód

Mimo to po przesiadce na oś 150x12 urodził się koncept wzięcia pod rozważania Quantic'a.
Heksa_chloro_cykloheksan