barspin o potrzeba

KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

ile kosztuje taki kapsel i ta gwiazdka takie żeby można było puścić linke przez rure sterową. A można poprostu wybić tą gwiazdkę, wywalić kaspel tzn. czy to nie osłabi trzymania mostka?
A i jeszcze jedno - ile kosztuje taki dobry pancerz, miękki który ładnie będzie mi się zawijał przy barspinie?
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

gwiazka bmx - 17,90.

były w unibike
cyklotour
gt rowery

aktualnie nie ma, ale są w komplecie ze sterami PIG za 75zł.

możesz wyjąc kapsel i gwiazdkę. To nie trzymam mostka to nie tak działa. Mostek jest zaciśniety. Gwiazdka jest tylko do kasowania luzów na odkreconuym mostku. Ale jak wyjmiesz gwiazdke i bedziesz miał luz i chciał go skasowac- musisz albo wywalić linkę i znów wbic fgwiazdke albo jakos na wylot ścisnąc (patent amoeby) widelec od spodu z mostkiem od wierzchu.

Wystarczy długa śruba (najlepiej twarda), 2 kapsle i 2 nakretki. W kapslach możesz zrobić z boku dziurki na pancerz i już. Proste?

są jeszcze Conixy bmx, ale nie lubie konixów, lubię gwiazdki.

A najlepiej jak w widecu trek bruisera lub sztuccach bmx nagintowa ckoniec widelca od zewnrz lub wewnętrz, dorobić "korek-kapsel równiez nagwintowany" a w nim zrobić dziurkę pod pancerz. Tylko wtedy jak gwint z zewnatrz sterowej- musi sterowa dłuzsza ok. 1cm onad mostek wystawać. Jak w srodku - może być króttsza jak w prezypdaku gwiazdki.
dupa.
Bizum
Kontakt:

Post autor: Bizum »

A ja kupilem sobie kapsel i gwiazdke z dziura w tym sklepie na belwederskiej za 20pln i jest spoko tylko jak zakrece w jedna strone to mi tylni hampel strasznie ciezko chodzi. To jest normalne, prawda?
http://tinyurl.com/4qubh
.początkujący
Kontakt:

Post autor: .początkujący »

jak chcesz kupic rotor to tutaj w miare dobry http://www.ergo-sport.pl/CzesciBMX.html , sam moze sobie cos podobnego sprawie :)
.początkujący
Kontakt:

Post autor: .początkujący »

jak chcesz kupic rotor to tutaj w miare dobry http://www.ergo-sport.pl/CzesciBMX.html , sam moze sobie cos podobnego sprawie :)
KuMiK
Kontakt:

Aha...dzięki Erenes. Chyba wywale tą gwiazdkę i kapsel. Coś mi się obiło o uszy że chyba są specjalne kapsle (same kapsle ) którymi można likwidować luzy - pewnie jakoś się blokuje w rurze sterowej.

A co z pancerzem? Są jakieś lepsze, bardziej giętkie które się tak nie łamią - bo tylni hamulec mimo wszystko by mi się przydał:)
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

same korki rozporowe to conixy są wersje bmx, ale ja tego nie lubie miałem 5 lat temu, nie wiedziałem jak działał i jak złożyć a razpoał sie przed złaożeniem. nie pamietam. słyszałem różne opinie. nic nie wiem

co do linki nie wiem. ja mam patent z rurką vinyl pcv
dupa.
KuMiK
Kontakt:

No i puściłem linkę przez rure sterową - okazało się że nawet gwiazdki nie musiałem wybić - pancerz przeszedł tam gdzie śruba powinna być:) I nauczyłem się tego barspina ( z ręką w gipsie :P ) Łatwizna:)
Teraz czas poćwiczyć przy większej prędkości, wyżej podrywać przód...no i może podwójnego barspina:) Wielkie Erenes, za rady i porady:)
KuMiK
Kontakt:

Zjadło mi "dzięki" :):):):):):):)

Miało być: "Wielkie dzięki Erenes, za rady i porady:)"
DEATH
Kontakt:

Post autor: DEATH »

erenes mam pytanie...coto jest za dysk??smierdzi motorem
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=374157
ODPOWIEDZ