OGK Kabuto - Konkurencja dla TLD D3

Spaced
moderator
Kontakt:

OGK Kabuto - Konkurencja dla TLD D3

Post autor: Spaced »

Global Racing imports sprowadza dla nas japonskiego konkurenta D3. Kask jest lzejszy i tanszy, a w tym roku zobaczymy go na głowach kilku zawodników na trasach PŚ jak i Vanderhama.

425/320 euro zaleznie od modelu.

http://www.gravitymag.pl/lifestyle/ogk- ... acing.html

Obrazek
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Wygląd skorupy ma fajny nie dość, że z Japonii to z moim malowaniem byłby dla mnie pyszny. Lecz wydać tyle kasy na kask to dla mnie strata pieniędzy. Pewnie kupców znajdzie skoro jest lżejszy i tańszy oraz ładniejszy... 8-)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

D3 nie jest fajnym kaskiem :P Więc lżejsza konkurencja tym bardziej :)

http://vimeo.com/19906121
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Jeśli chodzi o wygląd to D3 plain carbon jest dla mnie "numero uno" ;)
Gdyby Kabuto był bardziej w moich kolorach i miałbym na nowy garnek 500eur to bym się nad nim zastanawiał :)

Co do tego klipu, nie wiadomo jak szybko koleś jechał, ale bomba była porządna. Kask zadziałał, rozsypał się. Atesty ma, więc nie sądzę, by coś bym z nim nie tak. Chyba lepiej mieć szytą gębę, niż uszkodzony mózg?
pozdro

frango
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

akurat na podstawie jednego klipu slabo oceniac czy kask jest ok czy nie ;) ja juz mam druga D3'ke , troche razy zakurwil*m o ziemie konkretnie i nic sie nie dzialo , takze ja nie mam z nim zadnych problemów. dziwi mnie czemu na glowie tego goscia ten kask sie doslowie zlozyl. Predkosci nie widac na filmie wiec moze bylo srogo i szybko. kij wi
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

SegatiV

offtopując ad filmiku- kask swoją drogą, ale leatt brace mógł tu ocalić kilka kręgów szyjnych
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

wfl to na pewno, ale z tym niema reguły, ja zaliczyłem mega glebiszcze, pikowałem z dużą prędkością na tej hopie

Obrazek

W locie zorientowałem się że rower już mnie wyprzedza, a ja 3m nad ziemią lecę głową w dół. I tak uderzyłem, potem jakiś pieniek itd.

Więc uważam że kask DH nie powinien "spełniać" swojego przeznaczenia w taki sposób że rozpada się na 100 części, zwłaszcza na szczęce... Ile razy można uderzyć głową w ziemie zanim się zatrzymasz? Ile krzywdy może przynieść szczęka która przy 1wszym strzale pęka?

Wole solidniejsze kaski, a ten filmik to nie jedyny taki "dowód", gdzieś jakiegoś PROsa foty były właśnie w tym samym miejscu popękany.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

A co ma robic? Ma byc z betonu? Nie plastyczny kask byłby jeszcze gorszy. Z tego samego powodu, z którego skorupa peka auta w f1 sie krusza - utrata energi.
Do tego nie wiesz czy szczeka pekła bo chłopak pechowo uderzył i zdarza sie to raz na 1000000000 uzytkowników, czy wynika to z wagi i czy np. kabuto nie ma mocniejszej szczeki. Wagi na skorupie sie nie bije, raczej na pozostałych materiałach ;) Ogolnie wyciaganie wniosku ze d3 to zly kask po 1 czy 2 przypadkach to jak stwierdzenie, ze rama na peka bo widziales 2 pekniete na pinku. Dla mnie d3 ma troche za mało wysciółki/za miekka i wole wiecej ale nie widze powodów by podważac wytrzymałosc tamtego kasku, tym bardziej tego z którym prawie nikt poza azja nie miał jeszcze kontaktu.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Sega ale dinozaura dałeś :P
ODPOWIEDZ