Rower do DH/FR max.3000zł
Rower do DH/FR max.3000zł
Witam, nazywam się Wojtek. Jestem nowy na forum. Mam 17 lat.
Chciałem rozpocząć swoją przygodę z rowerami do DH/FR. Mam do wykorzystania budżet do 3000 zł. Mieszkam w górzystym terenie i tam będę spędzał większość czasu na moim rowerku.
W poszukiwaniu pojazdu, wszedłem na alledrogo i znalazłem dosyć ciekawą propozycję(jak dla mnie ciekawą, nie znam się za bardzo na rowerach).
http://allegro.pl/specialized-big-hit-6 ... 21421.html
I tutaj rodzi się moje pytanie, czy ten rower jest godny uwagi? Czy wytrzyma on pod moim ciężarem[78kg przy ok.175cm wzrostu]? Czy może mam sobie dać z nim spokój i szukać czegoś innego?
Bardzo proszę o pomoc.
Chciałem rozpocząć swoją przygodę z rowerami do DH/FR. Mam do wykorzystania budżet do 3000 zł. Mieszkam w górzystym terenie i tam będę spędzał większość czasu na moim rowerku.
W poszukiwaniu pojazdu, wszedłem na alledrogo i znalazłem dosyć ciekawą propozycję(jak dla mnie ciekawą, nie znam się za bardzo na rowerach).
http://allegro.pl/specialized-big-hit-6 ... 21421.html
I tutaj rodzi się moje pytanie, czy ten rower jest godny uwagi? Czy wytrzyma on pod moim ciężarem[78kg przy ok.175cm wzrostu]? Czy może mam sobie dać z nim spokój i szukać czegoś innego?
Bardzo proszę o pomoc.
Re: Rower do DH/FR max.3000zł
no rower ok na pierwszy rzut oka. na początek byłby dobry tylko chyba rama trochę za duża (może złudzenie). zależy czy to bardziej bedzie fr/enduro czy typowe dh. będziesz na tym też coś podjeżdzał, dojeżdzał czy głównie DH?
Wiesz jak to jest na początku, będę się przyzwyczajał do rowerku, więc myślę, że duże jazdy po lesie będzie tak bardziej pod fr/enduro. Z czasem jakieś hopki będzie się skakać. Zaraz napiszę do tego gościa i dowiem się nieco więcej o rozmiarze ramy i osprzęcie.
Edit:
Dostałem już odpowiedź:
Najbardziej mnie martwi, że tylne koło to 24", jak to się ma do jazdy?
Edit:
Dostałem już odpowiedź:
Kod: Zaznacz cały
Witam
Rower jest w dobrym stanie, nie jezdze na nim od dawna wiec postanowilem sprzedać. Rozmiar ramy to S, koło przód 26", tył 24"
Oto specyfikacja:
Koło przód:
Novatec Extra Light
DT Champion
Sun Rims S-Type
Maxxis Minion DH Front
Koło tył:
Dartmoor X-Force
DT Champion
SR Double Track
Maxxis High Roller
Hamulec przód:
Formula Oro K18 203mm
Hamulec tył:
Avid Elixir R 203mm
Damper:
5th Element
Kierownica:
Sunline V3 (nowa)
Mostek:
Tioga Task Force (nowy)
Łańcuch, kaseta:
Sram
Korba:
Komplet Truvativ Hussefelt
Przerzutka:
Sram SX-4
To jak myślicie, warto za 3000 zł kupić? Jestem zielony w tym temacie i specyfikacja to dla mnie czarna magia.
-
- Kontakt:
Ja tam bym brał , rower wyglada fajnie i stan chyba tez ;p
na początek to super rower przynajmiej dlamnie i pewnie nie tylko :P
na początek to super rower przynajmiej dlamnie i pewnie nie tylko :P
-
- Kontakt:
za trzy klocki nie ma co wybrzydzać, ma całkiem spoko osprzęt i to tak naprawdę bardzo solidna rama o nie najgorszej pracy. Kołem 24'' się nie przejmuj bo ta rama właśnie do takiego koła jest projektowana i bez przeróbek tylko takie tam wchodzi
nawet jeśli kiedyś będziesz chciał go sprzedać i zmienić na inny to na nim już nie stracisz;)

No właśnie z tym rozmiarem jest mały kłopot, bo mam do Krakowa(stąd jest rower) 300km i chciałem, żeby wysłał kurierem.
No ale dobra, chyba zaryzykuję.
No ale dobra, chyba zaryzykuję.
jeszcze dowiedziałbym sie dlaczego rower jest w dobrym stanie a nie bardzo dobrym i jakie ma ewentualne mankamenty. Raczej zawsze coś jest do zrobienia, Tym bardziej ,że cena jest bardzo okazyjna jeżeli wszystko byłoby 100% sprawne. Troche lipnie wystawiona aukcja na allegro. No ale zawsze jest jakieś ryzyko. Wizualnie rower wygląda nadzwyczaj dobrze.