Wyboru opon na błoto nie ma za dużego jeżeli ten przedział cenowy obejmuje 1szt to niema co się zastanawiać Maxxis wet oczywiście wersja 42a 2ply!!! rozmiar według uznania 2,2 lub 2,5 , jeśli jednak chodzi o 2 sztuki jedynie Kenda knarly wersja z żółtym napisem i 2-ściankami kosztuje 30-35zł (ale jest mały problem ostatnim czasem chyba nie dostępne w PL.. ;/)
I tu moje pytanie jeśli ktoś wie gdzie można zakupić tą wersje knarly niech poda namiary na sklep .
Jest jeszcze Geax Datura i podobno dobrze sie spisuja te oponki. Bede je mial za kilka dni - sa do dostania w Zywcu. Z wlasnego doswiadczenia w szukaniu opon na bloto w Bielsku wiem, ze mozna cos dostac w Koralu lub na Stojałowskiego ( w tym przy zamku ).
Chciałem zamówić kilkadziesiąt knarly od dystrybutora ale nie ma ich i narazie nic nie wiadomo żeby miały być. Co do dętek polecam dętki 26x 1.95-2.125 z dhtlonu 10zł za 2 sztuki (204g, sam ważyłem).
dętki: jeździłem na michelinach jakieś 2miesiące potem przebilem tył i kupiłem CHAO YANG 1.75 haha xD potem przód przebiłem i założyłem znów CHAO. rok zapylam nawet jak mam bardzo miekkie opony i ich nie przebiłem
Opony polecam Maxxis High Roller 2.5 60a 2PLY za komplet dałem 220zł na allegro z przesyłką. Chyba, że to budżet na 2 opony. Na HG jeździłem w sporym błocie i przy przednim heblu Deorka 595 łapało od razu. Opony miazga.
mlodyDH To jest wersja z niebieskim napisem, cienka ścianka i twarda guma, już się dowiadywałem jakiś czas temu. W temacie mowa była o wersji Eco - zółty napis, miękka guma i gruba ścianka.
whitebull pisze:Opony polecam Maxxis High Roller 2.5 60a 2PLY za komplet dałem 220zł na allegro z przesyłką. Chyba, że to budżet na 2 opony. Na HG jeździłem w sporym błocie i przy przednim heblu Deorka 595 łapało od razu. Opony miazga.
Chyba sobie żartujesz Wety 2,5 42a albo Knarly o których pisze GgG ale to aktualnie nierealne. High roller absolutnie nie nadaje się na błoto.