Siemaneczko;) Dzisiaj na aukcji allegro kupiłem używaną ramę. Nie piszę o tym żeby się pochwalić, tylko dlatego że jest mi potrzebna Wasza pomoc Kupiłem ją ze względu na to że cena malutka ( a szukałem czegoś stalowego ) i dla jeszcze jednego szczegółu... mianowicie, haków tylnego koła sygnowanych przez firmę RITCHEy Czy Ktoś z Was wie może co to konkretnie za rama?? jeśli tak to z góry dzięki za pomoc, miło by było jakby ktoś mógł zarzucić nawet jakieś sugestie podparte fotką
Market to to na pewno nie jest ( rowery tego typu nie mają piwotów pod różne rozmiary kół i adapterów ) no ale bardzo możliwe że jakaś trial-ówka zrobiona na zlecenie .
Hajdas - niekoniecznie;) po prostu podobała mi się i zaciekawiła a że na dodatek poszła za 90zł ze sterami (też ciekawymi) i widłem tym lepiej dla mnie;) co do tego czy market: nie widziałem nigdy cro-mo ramy z rur Tom'a Ritchey'a w markecie ale kto wie
Co do tego czy to trial też nie jestem pewien, niby w opisie coś tam o trialu jest ale gość który ją wystawiał nie bardzo mi potrafił odpowiedzieć na pytania typu: "czy na pewno jest to trialowa rama, czy może do jakiejś innej dyscypliny typu dirt czy street?"
KaKTuSSS - no właśnie chyba nie, z tego co zdołałem się dowiedzieć pigi było raczej robione ze stali firmy TANGE, nie udało mi się też znaleźć zdjęcia choćby trochę podobnego piga... Kurde ale mam teraz temat do rozkminy;D
Ramka jest na pewno jakaś trialką, ma mocowania do Magur (takie mocowania dawano tylko w ramach do trialu, żeby od razu przykrecić magure na 2 śruby, a nie za pośrednictwem piwotów).
Aha i Ritchey'a mogą być tylko haki, ewentualnie któraś z głównych rur, nie koniecznie cała rama, tak często robiono...nawet w markowych ramach.