661 Evolution vs. 661 Comp II.
-
- Kontakt:
661 Evolution vs. 661 Comp II.
wie ktos jaka jest roznica w wadze pomiedzy tymi dwoma modelami? nie doszukalem sie nigdzie niestety. jestem tez ciekaw jak wyglada sprawa z wentylacja porownujac je do siebie. z gory dzieki za info.
ps. tylko prosze nie pisac "odpusc sobie ten model bo to lub sro", interesuja mnie tylko rzeczowe i konkretne informacje, sam wyciagne z nich wnioski.
ps. tylko prosze nie pisac "odpusc sobie ten model bo to lub sro", interesuja mnie tylko rzeczowe i konkretne informacje, sam wyciagne z nich wnioski.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: 661 Evolution vs. 661 Comp II.
Tyle że evo a comp to bez porównania. To tak jak byś porównywał krossa z dunconem.
tak sie sklada ze mam oba w domu. Mysle ze sa bardzo porównywalne. Evo jest zapewne lepiej pomalowany, w srodku ma bardziej przemyslane wkladki (Comp ma podobne do tych z Azonica Fury/661 Strike , wiec bez otworów wentylacyjnych). Jezeli zalezy Ci na kasie bierz Compa, Wyglada fajnie (to tez kwesia gustu oczywiscie), sprawia wrazenie porzadnej "skorupy" ;] Ciekawostka taka ze w 2010 roku Nico Vouilloz na Megavalanche w l'Alpe d'Huez smigał własnie w Compie (nie wiem czemu, ale skoro sie zdecydowal to pewnie miał do niego zaufanie)
-
- Kontakt:
Vin_OSW duncon
Evo ma certyfikaty a comp to jeden jest wytrzymały a drugi się rozpadnie na pierwszym lepszym drzewie, upadku. Ja mam Legend-a i kilka upadków wytrzymał bez szadnych pęknięć itp. Pierwszy raz jak byłem z nim w lesie to wpadł do potoka z 10 metrów i żadnej ryski, nic nie było widać, a po drodze to kopyrtał się jak głupi.
Evo ma certyfikaty a comp to jeden jest wytrzymały a drugi się rozpadnie na pierwszym lepszym drzewie, upadku. Ja mam Legend-a i kilka upadków wytrzymał bez szadnych pęknięć itp. Pierwszy raz jak byłem z nim w lesie to wpadł do potoka z 10 metrów i żadnej ryski, nic nie było widać, a po drodze to kopyrtał się jak głupi.
-
- Kontakt:
bike86 skorupe compa II znam poniekad z nuke'a ktorego obecne uzywam i np z jego wentylacji jestem zadowolony. z tego co jednak ogadalem, to comp w porownaniu do nuke'a ma mniej sztywna bocznie szczeke, co nie powiem by mnie zachwycalo. na temat evolution nie slyszalem zlego slowa, chociaz roznica w cenie jest duza. nie ukrywam, ze zalezy mi rowniez na wadze, gdzie jak wierzac joy-ride, evo akurat przegrywa o 100g. no nic, czas do namyslu mam, wiec wyjdzie w praniu...
-
- Kontakt:
=disbrainer= widzę że jesteś z myślenic. Jak nie miałeś w ręku Evo to można się zgadaćna rynku np. to ci przywioze i pokarze. Jeśli jeździsz po bardzo kaministych trasach to tył kasku nie wygląda najlepiej, ale to w większości kasków, chyba że obklejasz taśmą czy coś.
kupiłem w styczniu compa II, troszke się zszokowałem wagą i giętkością jak wziąłem go do rąk ( wcześniej miałem compa I i był masywniejszy i sztywniejszy ale i tak pęknął na szczęce). Nie miałem jeszcze gleby ani drzewa w compie II ale myśle że jednak evo bedzie bezpieczniejszy (choć o wiele droższy) :P
Mam evo, model z tych pierwszych (czerwone malowanie). Jest świetny, wygodny, przewiewny, złego słowa powiedzieć nie mogę. Raz nawet hamowałem za jego pomocą (gleba w Wiśle, szurałem po glebie, żeby się zatrzymać docisnąłem głowę do ziemi :P).
Compa nie miałem w ręce, ale nie wierzę że rozpada się "od tak".
Brał bym Evo lub URGE (taka mała propozycja).
Compa nie miałem w ręce, ale nie wierzę że rozpada się "od tak".
Brał bym Evo lub URGE (taka mała propozycja).
evo juz widzialem popekane (przy otworze na gogle dokladnie jakby miecy okiem a uszami tak to okresle) co do daszka to tak samo wieeeele osob polamalo szybko
wentylacja - niewiem jak comp II ale EVO wentylacje ma bardzo dobra
i ja polece urge, aktualnie korzystam i jestem zadowolony
wentylacja - niewiem jak comp II ale EVO wentylacje ma bardzo dobra
SegatiV pisze:Brał bym Evo lub URGE
i ja polece urge, aktualnie korzystam i jestem zadowolony

-
- Kontakt:
A ile wazy 661 Evolution M-ka? Urge Down-o-Matic kosmiczny, waga tez super, ale ponad 700 zl trzeba dac. Ja musze cos lada dzien kupic...
In Trance We Trust
Mam EVO jak dla mnie super kask przy glebie złamałem sobie rękę i walnąłem szczenką kasku w korzenie i nic się nie stało , oprócz małego obicia, polecam. jakby nie on miałbym złamaną szczenke.