[Platformy] Które wybrać? Krótkie pytanie.

XxUzixX
Kontakt:

[Platformy] Które wybrać? Krótkie pytanie.

Post autor: XxUzixX »

Witajcie
Stoję przed wyborem kupna platform mam około 200zł. chciałbym aby były lekkie, moje typy to:
-Dartmoor Fever
-Echo Urban
-Sars - te najbardziej przypadły mi do gustu, lecz nie wiem jak z wytrzymałością :)

Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Sars sobie odpuść na wstępie - b.mała platforma, aż wbija się w podeszwę przy skokach, nic dobrego, datrmoor fever- niektórzy je chwalą, niektórzy na nie strasznie psioczą, nie miałem z nimi do czynienia osobiście. Echo- o tych pedałach można mówić w samych superlatywach- a nawet wg. najstraszniejszego scenariusza po roku czy pół łożyska złapią luzy, parę złotych, pół godziny pracy, wymieniamy łożyska i mamy pedały jak nowe.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

http://allegro.pl/kolory-ht-an01ss-loz- ... 74419.html Pedały na kilka sezonów, bierz tylko zobacz który kolor Ci pasuje :)
XxUzixX
Kontakt:

Wziąłbym te HT tyle, że swoje ważą. A nie powiem wydając taką kasę chciałbym coś lżejszego. Czyli sarsy sobie odpuszczę. Najlepiej jakbym trafił na Fevery tyle że model 2009 ponieważ są tańsze od tych z 2011 i z tego co wiem lżejsze. Lecz pochodziłem już po paru sklepach, przeskanowałem wszystkie sklepy internetowe i nie ma nigdzie...
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

HT produkuje też model MN01TS (magnezowa platforma, tytanowa oś - 295g) wizualnie identyczny z AN01SS, osobiście zastanawiam się natomiast nad MN06TS, są jeszcze lżejsze (280g), ale też mają inny kształt platformy. Sam mam obecnie MN01SS - bardzo sobie chwalę wymiary i przyczepność, tylko waga...
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Sarsy miałem , dobre trzymanie ale jak noga spdanie to ciężko szybko dobrze ustawic noge , fevery odpuść bo średnio trzymają a HT polecam , mam 2 sezon jedyne co zrobiłem to rozebrałem ,wyczyściłem i przesmarowałem . Naprawdę dobre trzymanie i wytrzymałość
:ugeek:
XxUzixX
Kontakt:

Soulforged wszystko w porządku tyle że mam ograniczony budżet do około 200zł :) Te platformy Echo mnie przekonują ponieważ cena fajna (160zł) i w miarę lekkie. Co lepsze po jakimś czasie mogę w nich wymienić ośkę na tytanową. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycję to proszę pisać :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

XxUzixX pisze:Wziąłbym te HT tyle, że swoje ważą. A nie powiem wydając taką kasę chciałbym coś lżejszego. Czyli sarsy sobie odpuszczę. Najlepiej jakbym trafił na Fevery tyle że model 2009 ponieważ są tańsze od tych z 2011 i z tego co wiem lżejsze. Lecz pochodziłem już po paru sklepach, przeskanowałem wszystkie sklepy internetowe i nie ma nigdzie...
Tak ale to inne pedały. 2011 jednak sa bardziej dopracowane.
Swoja droga nie cisnij sie tak z waga na pedałach. One duzo kontaktu z ziemia maja to dobrze kiedy nie sa slabe ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Stary model Feverów to katalogowe VP59 a te kiedyś w okolicach 160-180stały Miałem spod logo Darta i nie narzekałem ale śmigałem w dirt/street więc zero kamieni, korzeni a parę sztuk widziałem z pęknięciem orpusu wzdłuż osi niestety. Teraz gdy wróciłem do lasu postawiłem właśnie na coś cięższego ale pewniejszego.
ODPOWIEDZ