Dzwoniłem do Gregorio i mają sterówki tylko stalowe niewzmacniane za 8 dych i aluminiowe wzmacniane za 240.
Pierwsze moje pytanie to która wybrać?
Jak dokładnie wymienić sterówke i na co uważać?
Dzięki za wszelką pomoc!
Kiedyś pisałem w tej sprawie do Gregorio, otrzymałem odpowiedź, że jedyne miejsce gdzie wymieniają sterówki w nowszych 66 to ten serwis: http://www.sklep-milou.pl/ Możesz napisać maila z pytaniem jaki jest koszt takiej usługi.
Spróbuje odkopać kontakt, bo gość w Rzeszowie wymienia sterówki. Ja sam wymieniałem w koronie Rock Shox Tory, kosztowało mnie to 120zł i w tym była już wliczona nowa sterówka aluminiowa. Jak znajdę to napiszę Ci na PW
EDIT: A może znacie szczegóły monstarzu takiej sterówki? Nie trzeba rozgrzewać korony przypadkiem? Bo mam tu zaprzyjaźnionego majstra który po wtajemniczeniu zrobiłby to bez problemu.
EDIT: A może znacie szczegóły monstarzu takiej sterówki? Nie trzeba rozgrzewać korony przypadkiem? Bo mam tu zaprzyjaźnionego majstra który po wtajemniczeniu zrobiłby to bez problemu.
Prasa 2,5 tony sobie poradzi przyda sie również kawałek pręta grubego trochę środka smarującego i jazda
Dobrze też jest wrzucić sterówkę do ciekłego azotu, żeby łatwiej wchodziła
Tak robią w fabrykach, tylko nie wiem czy to się tyczyło sterówek czy goleni