Przygoda z DH na ht
Przygoda z DH na ht
Witam! Chciałbym zacząć swoją przygodę z DH jako amator...
Zastanawiam się nad zakupem roweru HT tak za ok 2500 co byście polecili- chodzi mi o ramke głownie- którą ma dobre kąty pod DH i amorek do tego....jak się wogóle zjeżdża takim HT po lesie? a może lepiej dozbierać i kupić jakąś typową zjazdówke...?
Aha dodam że mam 176 cm i waże ok 75 kg, dzięki za pomoc
Zastanawiam się nad zakupem roweru HT tak za ok 2500 co byście polecili- chodzi mi o ramke głownie- którą ma dobre kąty pod DH i amorek do tego....jak się wogóle zjeżdża takim HT po lesie? a może lepiej dozbierać i kupić jakąś typową zjazdówke...?
Aha dodam że mam 176 cm i waże ok 75 kg, dzięki za pomoc
-
- Kontakt:
Surge/Bitch + Domain/66.public pisze:HT tak za ok 2500 co byście polecili- chodzi mi o ramke głownie- którą ma dobre kąty pod DH i amorek do tego....
Fajniepublic pisze:jak się wogóle zjeżdża takim HT po lesie?

A o ile byłbyś w stanie powiększyć budżet?public pisze:a może lepiej dozbierać i kupić jakąś typową zjazdówke...?
Re: przygoda z DH na ht
no max mógłbym miec ok 4000 najwyżej poczekam jeszcze ten rok, ewent HT mogę kupić za taką kase lepszego niż "rozwaloną" zjazdówke...
-
- Kontakt:
Co do tego to warto zaglądnąć:Juicy360 pisze:moim zdaniem lepiej na początku na sztywniaku sie nauczyć jeździć
szybciej się nauczysz a i później będzie ci łatwiej (już na fullu)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=63573

a z ht co w takim razie polecacie?
Surge jakoś mi nie przypada do gustu... jakoś bardziej wygląda mi ten rower tak jak ten "bitch" taki bardziej do streetu...;/
A duncona coś może byście polecili może coocker? tylko nie wiem jak tam z kątami czy dobrze bedzie?
A duncona coś może byście polecili może coocker? tylko nie wiem jak tam z kątami czy dobrze bedzie?
-
- Kontakt:
Surge to rama a nie rower to po primo. Sugre i street... Patrz na geo i choćby na wagę albo po prostu odwiedź stronę producenta albo jakiegoś sklepu i przeczytaj zastosowanie...public pisze:jakoś bardziej wygląda mi ten rower tak jak ten "bitch" taki bardziej do streetu..
A o co konkretnie Ci chodzi?jassdh pisze:Co powiecie o czołówce polskiego downhill'u na HT ?
Za 1500zł możesz już kupić fulla. Starego big hita(2003/2004) z damperem(mniej niż 1500). Na allegro trochę jest, wyglądających nawet, nawet. Kupowanie nowego cockera jest bez sensu i cieszę się że nie wpakowałem się w takie bagno, a kupiłem sobie fulla.public pisze:A duncona coś może byście polecili może coocker?
Re: Przygoda z DH na ht
Jak chcesz sztywniaka z ducona to polecam pitbulla 14 , sam mam z domainem bardzo fajnie się jeździ.
Re: Przygoda z DH na ht
pietryna a czemu mówisz bagno? złe geo?
-
- Kontakt:
Geo to bardziej kwestia indywidualna. 1500 za takiego sztywniaka jakim jest Cocker to jest duża przesada.public pisze:pietryna a czemu mówisz bagno? złe geo?
Oglądając kilka razy zawody nie zauważyłem, zeby mieli jakies specjalne trudności z przejechaniem jakichś sekcji. Jeszcze za czasów kiedy Sławek Łukasik jeździł w hobby HT kręcił bardzo konkurencyjne czasy dla hobby full i hobby junior. A jeśli chcesz poznać więcej opinii na ten temat to załóż osobny temat bo Twój post jest w tym temacie ignorowany i uznany za OT. Pozdrawiamjassdh pisze:No na jakim poziomie chłopaki smigaja...bo jednak na sztywny trzeba sie namęczyć..mowie tu o czołówce..ocena fachowym okiem

public - dziwna ta rama, nie da się ukryć. Jest za krótka... dużo za krótka.
Dwa, ja ze sztywniaków to bym brał dragstara/undergrounda. Droższej ramy po prostu nie ma sensu brać, a 1500zł za sztywną ramę to już absurd, gdzie można mieć już dobrego fulla. Fakt, nie pierwszej świeżości ale na pewno lepiej na tym wyjdziesz niż na nowym Cockerze.
Dwa, ja ze sztywniaków to bym brał dragstara/undergrounda. Droższej ramy po prostu nie ma sensu brać, a 1500zł za sztywną ramę to już absurd, gdzie można mieć już dobrego fulla. Fakt, nie pierwszej świeżości ale na pewno lepiej na tym wyjdziesz niż na nowym Cockerze.
Ja aktualnie jeżdżę na Pitbullu 14" z Domainem 180mm i w pełni polecam taki set. Geo super, ogólnie jeździ się bardzo dobrze. Tylko warto wiedzieć że taki amortyzator jak Domain to amor o którego trzeba dbać, jeden serwis na sezon nie wystarczy
Ogólnie na początek lepiej kupić sztywniaka i nie pakować się w żadnego fulla, wyrobisz sobie techniki i wtedy przesiadaj się na fulla kupowanie na sam początek fulla nie ma dla mnie najmniejszego sensu. Jeszcze co do Cockera według mnie nie warto się pakować w takiego kloca ;p