[Wisła] Stożek 2011!Będzie się działooo!!

SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

tomo swoje na Stożku przekopałem :)
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

i nikt tego nie neguje, każdy jeździ i się cieszy że jest gdzie i po czy jeździć, natomiast jest grupa osób która bardzo dobrze "przyjaźni" się z schodkiem i wszystko co robię ja z ekipą negują. Jak widać chyba też należysz do tej grupy. Każdy ma swoje zdanie i ja je szanuję, ale negowanie na siłę bo zrobił to ktoś inny nie jest ok. pozdro i do zobaczenia na trasach, wszelakich ulubionych i tych które się nie podobają.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

SegatiV pisze:Poprawcie trasę na zawody, bo wstyd będzie !
z całym szacunkiem, ale co Ty pierdoli$z ... byłem wczoraj, przegadałem z mnóstwem osób opinie o trasie (taka gaduła ze mnie), łącznie z mocna ekipą Słowacko/Czeską którzy parkowali obok mnie swoje samochody i wszystkim się mega podobało (zawsze jakiś element komuś nie pasuje ale w ten sposób robi się progres) .
Trasa względem zeszłego roku stała się znacznie płyniesza, jest kilka ciekawych nowych elementów, kilka technicznych zakamarków... generalnie trasa która spokojnie nadaje się na organizowanie zawodów tej rangi... a pozwiedzałem już w Swoim życiu wiele ciekawych miejsc.
SegatiV
Kontakt:

snizy słuchaj, po pierwsze nie pierdolę, a wyrażam swoją opinię, najpierw piszesz "z całym szacunkiem", a zaraz obrażasz, nie za wiele jak widać tego szacunku masz. Ja nie zazdroszczę nikomu, bo czego? Nie organizuje imprez, ani nie mam zamiaru w żaden sposób zabierać się za to, ba! Będę nawet czynnym klientem p.Gagata i jako klient mam prawo wyrazić swoją opinię na temat usług z których korzystam, i tutaj najważniejsze, nie interesuje mnie zdanie innych ludzi, jak moje zdanie może nie interesować innych, wolność wyboru.

tomo wiesz, świetnie że organizujecie te zawody, bez tego nie było by progresu, jednak zawsze jest coś do poprawy, i nie mieszajmy tu Schodka, Wasze starcie mnie nie interesują, ja po prostu mówię to co zaobserwowałem przez cały zeszłoroczny sezon, widziałem jak kopiecie trasy, i tyle mi wystarczy...Rano obejrzałem HeadCam'a i musiał by się stać cud żeby trasa była przygotowana na TipTop.

Jakby to powiedzieć, trasy przygotowywane są jak Twoja wypowiedź, są zrozumiałe, czytelne, ale mimo wszystko brak składni i odrobiny ogłady i dystansu do siebie. Ja, jeśli chodzi o gramatykę wspomagam się FireFox'em, przecinki staram się stawiać dobrze, a walka z powtarzającymi się słowami raczej wychodzi mi skutecznie. Może czas spojrzeć trzeźwym okiem i zastanowić się nad tym?

I zauważcie że nie pisałem nic o wytyczeniu trasy, ale o jej posprzątaniu, po cholerę kupować opony za 140pln/szt. skoro można rozjechać się na kamyczkach których na trasie są tysiące.
Widzieliście relację z RPA? Na całej 4min trasie (czas top 3 świata) jest mniej kamyczków niż na dolnym lesie w Wiśle. W dodatku trasa po całości jest zostawiona sama sobie po roztopach, dodanych kilka profili, prace ziemne ograniczyły się do elementów. A bandy dziurawe jak zawsze.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

SegatiV oceniasz coś jak napisałeś po obejrzeniu filmiku na vimeo ? Idąc dalej: "i jako klient mam prawo wyrazić swoją opinię na temat usług z których korzystam" - tak... tylko Twoja opinia była bardzo bogata, inteligentna i poparta dogłębną argumentacją... że zacytuję : "wstyd będzie"

wracając do głównego tematu - jak warunki dzisiaj po deszczu?
zakładać Wety, Swampy czy Minniony ogarną ?
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Wczoraj bylem na Stozku trasa wyglada bardzo dobrze jezdzilo duzo ludzi wszyscy zadowoleni - Tak trzymac !!!
BorekDH
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

snizy pisze: że zacytuję : "wstyd będzie"
jesli nie widzisz w jego wypowiedzi reszty argumentow to sugeruje przeczytanie jej jeszcze raz.
mozesz sie z nimi nie zgadzac,mozesz miec inne odczucia na temat tego co widzisz,ale nie mozesz powiedziec,ze nie podal argumentow popierajacych przedstawionej tezy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

SegatiV pisze:Na całej 4min trasie (czas top 3 świata) jest mniej kamyczków niż na dolnym lesie w Wiśle. W dodatku trasa po całości jest zostawiona sama sobie po roztopach, dodanych kilka profili, prace ziemne ograniczyły się do elementów. A bandy dziurawe jak zawsze.
Segativ zapraszam na Stożek, przejdziemy razem trasę i pokażesz mi to wszystko o czy mówisz. Twoja wypowiedź świadczy o tym, że nie byłeś w Wiśle po tym jak poprawiliśmy trasę na tegoroczne zawody.
Na kiedy się umawiamy ?

p.s. tarka w bandach to ich zaleta, pokazuje kto potrafi dobrze przejechać tego typu elementy. Na stożku wszystkie bandy na zawody zostały zrobione od nowa i nie ma w nich na chwilę obecną większych nierówności, nie wspominając o dziurach, ale mam nadzieję że do zawodów pojawi się niewielka tarka.
luźne kamienie są na odcinku ok. dziesięciu metrów.

pozdro i szczerze zapraszam na przechadzkę trasą.
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

SegatiV pisze:I zauważcie że nie pisałem nic o wytyczeniu trasy, ale o jej posprzątaniu, po cholerę kupować opony za 140pln/szt. skoro można rozjechać się na kamyczkach których na trasie są tysiące.
Widzieliście relację z RPA? Na całej 4min trasie (czas top 3 świata) jest mniej kamyczków niż na dolnym lesie w Wiśle. W dodatku trasa po całości jest zostawiona sama sobie po roztopach, dodanych kilka profili, prace ziemne ograniczyły się do elementów. A bandy dziurawe jak zawsze.
Jak zgadzam sie do twoich wczesniej podanych argumentow tak na temat RPA nie za bardzo moge. To w koncu byl puchar swiata a nie zawody o puchar skrzata. Generalnie bylem rozbawiony trasa, ktora byla wyszorowana z kamieni a jechalo sie po utwardzonej sciezce lesnej. Jedyne co zaslugiwalo na uwage to byla duuuuuza predkosc.
Rozumiem uporzadkowanie trasy przed elementem, ktory wymaga predkosci bo jesli bedzie ona za mala to nie dolecisz, zrobisz sobie krzywde ale w innych przypadkach po co?

Bylem w czwartek w Wisle i porownujac helmeta to rzeczywistosc jest straszniejsza ;) Odcinek w lesie przydaloby sie oznakowac bo mozna sie pogubic ale przeciez jest jeszcze czas i na pewno bedzie to zrobione. Zrobilo sie technicznie, powychodzily korzenie i to jest trasa na jakies zawody. Wole 10x bardziej korzenie, kamienie i tarki niz bezsensowne loty na 15m ale to moja prywatna opinia.
http://spinacz86.pinkbike.com/
komandor
Kontakt:

Post autor: komandor »

Czy na zawodach będzie gap? Bo na helmetcamie go nie widać :)
SegatiV
Kontakt:

spz a to jest kategoria C2, czyli punkciory zbiera się do Pucharu Europy. A choćby i nawet, to co? Tylko na PŚ dają miotły w łapę? Szorowanie trasy ma powodować to że zawodnik nie rozjedzie się na byle gównie, w Wiśle raz włąśnie tak miałem, chciałem zebrać zakręt zatraz po małym gapie, a przed dużym drewnie, i to? Położyłem się, dość agresywnie, rower po prostu wjechał na poletko takich kamieni i uciekł mi spod tyłka, a ja w pozycji horyzontalnej w ziemię, efekt? Kamyczki na których się rozjechałem powbijane w łokcie, kask rozwalony (dociskałem głowę do ziemi, jak już ręce nie wytrzymywały), uważam po prostu że niektóre elementy powinny zostać dopracowane.

Rok temu sam od siebie starałem się odgarnąć gorsze elementy z trasy, nie raz zatrzymywałem się na trasie żeby to zrobić.

A pierniczę tyle na ten temat, bo jako "team menager" staram się choć w najmniejszym stopniu dbać o dobro swoich zawodników...

tomo od czwartku jestem we Wiśle, tak ok. 12 będę. Nie mam roweru w tym sez. ale chętnie pogadam z Tobą i pokaże Ci o co mi chodzi. Nie jestem wyrocznią, nie uważam się za takową, ale na pewno głosem pewnej części ludu tak.

snizy miałem nie pisać, ale zrobię to. Gdzie napisałem że tylko na podstawie filmu oceniam trasę?
Kupidyn
Kontakt:

Post autor: Kupidyn »

Ostatnio dość sporadycznie zaglądam na to forum. Jego poziom niestety zaczyna sięgać dna. Bezsensowne dyskusje na bezsensowne tematy. Szkoda słów.
SMOTER
Kontakt:

Re: [Wisła] Stożek 2011!Będzie się działooo!!

Post autor: SMOTER »

Wylejcie asfalt... a na zakretach przyklejcie papier scierny !
Przyczepnośc musi być a ja nie bede sie rozwalał na byle gównie... Panowie bez przesady myśle ze większosc osób jak i mnie interesuje to jaka jest teraz sytuacja na stożku. Pada , nie pada ? czy jest błoto czy może sucho , jakie dalsze prognozy pogodowe, wyschnie czy nie wyschnie :D
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Wczoraj caly dzien padalo, dzis jest sliszna pogoda, swieci slonce i jest cieplo :P
http://spinacz86.pinkbike.com/
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Jak na mój gust to przydałoby się, żeby trasa była zadaszona, bo wetów nie mam :mrgreen: A po oglądnięciu filmu trasa wydaje mi się bardzo ciekawa i oby w rzeczywistości była jeszcze ciekawsza! :D
sierotdh
Kontakt:

Re: [Wisła] Stożek 2011!Będzie się działooo!!

Post autor: sierotdh »

Witam, mam mały problem odnośnie zawodów i byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś potrafił pomóc ;) mianowicie zapisałem się na zawody wczoraj, a dziś chciałbym zapłacić. niestety jest pewne 'ale' gdyż kiedy wchodzę w swój profil na tej stroenie mtb.freestyle.pl zeby zapłacić to jest napisane jedynie, że 'transakcja otwarta'. ktoś wie co można zrobić? dla zwycięzców browiec na miejscu :D
kacperg2
Kontakt:

Post autor: kacperg2 »

Spróbuj kliknąć w link aktywacyjny jeszcze raz, powinno wyskoczyć Ci takie płaskie okienko, a tam znajdziesz przycisk "zapłać" Mi się tak udało zapłacić w innym terminie, ja Ci się uda to daj znać.

pozdrower
jassdh
Kontakt:

Post autor: jassdh »

Chyba szykuje się błotko...;>
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

czemu tak uwazasz? :]
ODPOWIEDZ