Pilne! Warto/Nie Warto?

klops
Kontakt:

Pilne! Warto/Nie Warto?

Post autor: klops »

Przede wszystkim mam nadzieję że w żaden sposób nie łamię regulaminu

do rzeczy

stary rowerzysta w potrzebie..
szukam czegoś do pojazdówek po żwirowni, pojeżdzenia po mieście, no i zrzucania zbędnych kilogramów :)

na allegro znalazłem taką ofertę:

http://allegro.pl/rower-dirt-street-dh- ... 25579.html

koleś wpakował do niego sporo nowych części+serwis amora, trochę dziwne po co to robił skoro teraz go sprzedaje..no ale jego sprawa.

martwi mnie głównie brak znajomości ramy-może wiecie co to jest?

no i geometria+hamulce
niska rama plus amor 150mm-nie będzie lipy z pozycją za kierownicą? boję się też o główkę ramy..?

tarcze 203 też chyba przesada, wiem że nie wykorzystam nawet połowy ich mocy..

jeszcze sprawa ceny-ile jest mniej więcej warty?

bardzo proszę o odpowiedzi, aukcja kończy się już w niedzielę, a pogoda strasznie kusi żeby wyjść na rower

pozdrower
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

O fuck... ode mnie z miasta :roll:
Powiem szczerze, ze w życiu go w mieście nie widziałem. Po fotach i opisie widać, że jakiś mega laik.
Ramka to Poison taxin, tani katalogiwiec. Wytrzymałością napewno nie grzeszy.
A z twoich wymagań wnioskuję, że wydałby rowerek xc/enduro więc odpuśc sobie ten rower.
Powiedz ile masz wzrostu, wagi, jaki budżet.
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

Generalnie widziałem ten rower ze dwa miechy temu na allegro ale sprzedawał go ktoś inny, wtedy w aukcji było napisane że w amortyzatorze była wymieniana rura sterowa i dlatego nie kupiłem tego roweru a była to niezła okazja bo cena była w granicach 700zł ( dokładnie nie pamiętam ale mniej niż 800raczej), teraz o wymianie rury nie ma nawet słowa;) i opis "za same koła dałem 900zł " też jest fajny skoro koleś kupił rower za mniej;) ale już się nie czepiam żeby nie było.
klops
Kontakt:

Re: Pilne! Warto/Nie Warto?

Post autor: klops »

Dzięki wielkie za rozpoznanie ramy,faktycznie nic dobrego..

co do moich wymagań ostatnio jeździłem na rowerze ok 3 lat temu..był to duncon pittbull 16'' +manitou splice comp 130-całkowicie mi ten sprzęt wystarczał, no może amortyzator mógł być lepszy ale wiadomo jak się nie ma co się lubi.. ;) (jeszcze wcześniej przewinęła się rama Amstaffa, 2 rowery do trialu ale to już inna bajka)
aż takim laikiem w jeździe nie jestem i jednak chciałbym coś więcej pojeździć niż po wytyczonej ścieżce w lesie, czy ścieżce rowerowej w mieście

mam 191cm wzrostu, waga w okolicach 95 kg, budżet hmm nie chcę rozwalić wszystkich oszczędności na rower, min dlatego szukam używki, powiedzmy w okolicach 1800zl

bazoooczyskoDH

koleś rurę sterową zamienił "synonimem" i napisał

amortyzator: Marzocchi Bomber QR20 150mm
wymienione na nowe: golenie dolne, oś, uszczelki, olej, sztyca

tak rozkminiam ;)

najbardziej boję się masy roweru bo wiem że potrafi ograniczyć bikera, wiem też że nie ma rowerów uniwersalnych,można powiedzieć że szukam złotego środka

co Wy na to?:

http://allegro.pl/ns-core-2-avid-marzoc ... 93673.html
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

klops -rzeczywiście, nie doczytałem albo nie pomyślałem że sztyca to rura sterowa;D ale mój błąd, za 1800zł znajdziesz fajnego sztywniaka ale szukaj raczej sporej ramy 16'' lub więcej jeśli chcesz się na rowerze dobrze czuć. Masą i wzrostem podobni bardzo jesteśmy, a ja np nie lubię obijać kolanami o kierownicę, mostek lub manetkę ;D masa sztywniaków w tym przedziale cenowym nie będzie Ci zawadzała pewnie bo większość raczej powinna się zamknąć do 15-16kg. Są zjazdówki tyle ważące ale kosztują 4xTwój budżet mniej więcej.
zero100
Kontakt:

Re: Pilne! Warto/Nie Warto?

Post autor: zero100 »

biorąc pod uwage twoj wzrost i to ,że chcesz też pojeżdzić jakieś enduro itp. to może stary sprawdzony dragstar 16"? Rama jest bardzo długa, ma dobre geo do takiej jazdy i miejsce na aż 2 koszyczki na bidon ;> Ewentualnie jakiś dartmoor 16". Złożysz na tym fajny rower za 1800zł. Jak znajdziesz jakieś używki dobre to nawet taniej. Rozumiem ,że chcesz jezdzić a nie iść w kolor, bling bling czy inne trendy więc spokojnie możesz złozyć taniej ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

My z kumplem signa fr na juniorze i j5 poskładaliśmy za 1600, więc sztywniaczka na czillu ogarniesz w tej cenie, a będzie pod Ciebie.
Powodzenia! :)
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Dokładnie z tym wzrostem to bawiłbym się tylko w 16' i ewentualnie starałbym się składać coś pod siebie bo nic mniejszego bym na Twoim miejscu nie brał. Niewygodne - przynajmniej dla mnie, a wzrost mamy ten sam. Swoją drogą spójrz na PW
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
ODPOWIEDZ