[Skrzyczne] 30,04 wrażenia

kubuspunxdh

[Skrzyczne] 30,04 wrażenia

Post autor: kubuspunxdh »

Panowie byłem dzisiaj i frekwencja przerosła moje najśmielsze oczekiwanie :D zjawili sie nawet czesi... Piszcie kto był bo kupe ludu widziałem z DH-złoma... :) panowała dziś rower, kultura, panienki, browar, panienki na rowerach :) szczególnie pozdrawiam Panią która jechała na markeciolu bez amortyzacji na Vkach :D ogólnie pełne zaskoczenie z pogodą jak i trasa :)
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

A prawda to że wprowadzili karnety 30 zeta za 7 wyjazdów?
kubuspunxdh

Re: 30.04 skrzyczne :)

kosq3 pisze:A prawda to że wprowadzili karnety 30 zeta za 7 wyjazdów?
TAK !!!
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Wybiera sie ktos 3 maja?
http://spinacz86.pinkbike.com/
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

spz a ma być otwarte normalnie? jakie warunki tam panują? Zmieniła się coś traska względem poprzedniego sezonu?
makulat0r
Kontakt:

Re: [Skrzyczne] 30,04 wrażenia

Post autor: makulat0r »

Jaka waznosc maja te karnety 30zl za 7 wyjazdow? Odp.: 1,5 roku.

17 minut wjezdza wyciag przez co w polowie juz zdarzysz ostygnac.
Jest tylko 1 trasa z 3ma bardzo zaniedbanymi dropami i 1 nawet ciekawym dropem drewnianym. Kilka malych band. Nic wiecej.
spz
Kontakt:

dedekFR1 pisze:spz a ma być otwarte normalnie? jakie warunki tam panują? Zmieniła się coś traska względem poprzedniego sezonu?
Poprawka. Jednak jutro kto bedzie :) Bo 3-go pogoda raczej nie dopisze.
Jak trasy nie mam pojecia bo w tym roku jeszcze tam nie bylem.
spz
Kontakt:

Bylem dzisiaj. Pogoda na dole bardzo fajna, slonce, cieplo. W okolicach 14 slupka robilo sie juz zimno na wyciagu a na gorze pizdzialo.
Co do trasy to w 1 zjezdzie nie dawaly rady moje opony roller przod, dhr tyl. Dopiero solidne upuszczenie cisnienia dalo pozytywne rezultaty :)
Na trasie jesli czegos nie ominalem to jest jedna mala chopka po zjezdzie sciana, pozniej w lasku dropik na ktorym za 4tym razem po ladowaniu owinalem sie wokolo drzewa ;), gap, drop i to wszystko.
Trasa dosc malo wyjezdzona, nie ma przesadnych kolein, bandy sa ok i jest relatywnie sucho.
Co do biletow to karnetu na 7wjazdow za 30zl nie trzeba wykorzystac jednego dnia. Jesli pani w kasie nic nie przekrecila to te karnety wazne sa 1,5 roku.

Jak sie pozniej okazalo jeszcze przed ostatnim zjazdem dzisiejszego dnia polegla mi sruba w linku zawieszenia. Tym razem druga strona. Odziwo lozysko zostalo na swoim miejscu a ja nie skonczylem z opona w odbycie.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

tych, ktorzy ostatnio byli prosze o przybliżenie wszystkim kwestii workow na dupe na wyciagu.

czy dalej panuje tam ten kretynski zwyczaj, kiedy ma sie bloto na plecach/spodniach?
makulat0r
Kontakt:

Post autor: makulat0r »

Tak rzadkiego blota aby przylegalo do odzierzy nie bylo ale i tak niektorzy w takich workach jezdzili.
kubuspunxdh

co do worków: nam kazali sie "poprawić" nie było to jakoś szczególnie uszczypliwe z 2 strony trochę rozumie .. nie będąc na bike`u wolał bym nie siąść w czystych łachach na krzesełko które było by utopione w błocie ... :) a z 2 ciężko im zrobić "patent jaki jest na "stożku" ? co 2 krzesełko w worek i spokój wszyscy by mieli :)... no ale cóż zrobić jak obsługa ma gdzieś wprowadzenie innowacji które by mogły wszystkich ucieszyć.. co do tras :) zajebiście było ( byłem w sobotę ) jedyny minus... KAMIENIE !! lezące w takich ilościach na bocznych trasach ze odległości miedzy nami musiały być min 20m :D ( ogólnie na następny raz postaramy sie min na 2 dni żeby troch tam "posprzątać" ) lnie dzień zapisuje do bardzo udanych :) pozdr.
zolty
Kontakt:

Post autor: zolty »

a mógł by ktoś przybliżyć jak skrzyczne stoi z trasami ? tzn oprócz trasy z memoriału są tam jakieś inne trasy ? (ale trasy nie szlaki dla pieszych) ? i w jakim ogolnie to jest tam stanie, wszędzie miliony luźnych kamieni jak pisze kubuspunxdh ?
spz
Kontakt:

Skrzyczne niby fajne (dlugosciowo), BARDZO zdziwilem sie ze zostal uaktywniony boczny przejazd wokol bramek i nie trzeba roweru podnosic i przerzucac go przez bramke, bilet 7 wjazdow za 30zl, nikt z obslugi nie jeczal, nie mowil ze z rowerem pojedynczo jezdze na wyciagu "bo sie miejsca na krzeselku marnuja", nikt nie mowil ze jestem brudny z blota. PR zdecydowanie na plus z poprzednim rokiem.
Niestety... wyciag jedzie z predkoscia zolwia, choc kto sie zna wie, ze nawet zolwie czasem biegna. Ten niestety jest kulawy.
Czlowiek jest rozgrzany po zjezdzie, wszystko fajnie, wyjezdza na gore i jest juz zimno i wypadaloby rozgrzewac sie od poczatku.
Kamienie to pikus. Wole kamienie od blotka na trawersach gdzie jak ktos przesadzi z predkoscia nie ma szans wyhamowac :)

Wole jednak troche dolozyc i jechac do Koninek gdzie trasa ma podobna dlugosc, wyciag jedzie szybciutko i w ciagu dnia jestem w stanie zjechac spokojnie ponad 20 razy a nie ledwo 7...
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

kubuspunxdh pisze:jedyny minus... KAMIENIE !! lezące w takich ilościach na bocznych trasach ze odległości miedzy nami musiały być min 20m
to akurat zawsze było cecha charakterystyczną Skrzycznego.. kamolce i snake-i
spz pisze:BARDZO zdziwilem sie ze zostal uaktywniony boczny przejazd wokol bramek i nie trzeba roweru podnosic i przerzucac go przez bramke
ta boczna bramka przez która przeprowadzałeś rower funkcjonuje już kilka dobrych lat... minimum 3-4 lata :)
spz pisze:Niestety... wyciag jedzie z predkoscia zolwia, choc kto sie zna wie, ze nawet zolwie czasem biegna. Ten niestety jest kulawy.
niestety prędkość wyciągu w lecie to tragedia... gdy gadałem z obsługa zawsze się tłumaczyli jednym: rowerzyści to tam skromne max 5% wjeżdżających a ogół masy ludzkiej lubi posiedzieć na krzesełku, popstrykać fotki i nacieszyć oko widokami... albo i panę przytulić i buzi,buzi - choć i lepsze akcje tam widziałem;)
kubuspunxdh

snizy pisze:
kubuspunxdh pisze:jedyny minus... KAMIENIE !! lezące w takich ilościach na bocznych trasach ze odległości miedzy nami musiały być min 20m
to akurat zawsze było cecha charakterystyczną Skrzycznego.. kamolce i snake-i
no tak :D 1 zjazd 10m zjazdu prawą stroną polaną 2 snake :D kolega nabił :D potem jeszcze jeden 2 kolega... ale dzięki pomocy innym połataliśmy ja podłodze poszedłem szukać zgubionego kluczu na wyciągu :D:D:D:D ubaw po pachy... Kamole... zawsze mi sie na nich podobało ale w co poniektórych miejscach trochę przesada... Kamole kamyczki i liście ;)
B3ZRADNY
Kontakt:

Post autor: B3ZRADNY »

spz te 7 zjazdów to chyba z samej góry i to z długimi przerwami robisz? jakimś cudem ostatnio, bez napinania się zrobiłem z kumplem 9 zjazdów od połowy i jeden z samej góry z trzy godzinną przerwą od 11 do godziny 14stej :) A spokojnie był jeszcze czas by wbić na wyciąg i dziesiąty zjazd walnąć od połowy. Gdyby nie ta przerwa to sądzę, że spokojnie jeszcze +5 zjazdów byłoby zaliczone (oczywiście od połowy). Co nie zmienia faktu, że wyciąg się kula dość powoli.
kubuspunxdh

B3ZRADNY pisze:spz te 7 zjazdów to chyba z samej góry i to z długimi przerwami robisz? jakimś cudem ostatnio, bez napinania się zrobiłem z kumplem 9 zjazdów od połowy i jeden z samej góry z trzy godzinną przerwą od 11 do godziny 14stej :) A spokojnie był jeszcze czas by wbić na wyciąg i dziesiąty zjazd walnąć od połowy. Gdyby nie ta przerwa to sądzę, że spokojnie jeszcze +5 zjazdów byłoby zaliczone (oczywiście od połowy). Co nie zmienia faktu, że wyciąg się kula dość powoli.
my trafiliśmy w sumie o 10~10:40 śmigaliśmy do 16:00 ja machnąłem 8 zjazdów w tym z samego wierchu :) z palcem w nosie :) wiec myślę ze jak ktoś trafi z samego rana i przeżyje do samego zamknięcia to machnie jakieś 14-16~ jak to oczywiście przeżyje on i jego sprzęt :D
B3ZRADNY
Kontakt:

Post autor: B3ZRADNY »

No jestem tego samego zdania, choć na początek sezonu jak wyjeździłem te wspomniane łącznie 10 zjazdów to ręce średnio ogarniały wieczorem chwytanie zimnego bronka :D
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

zolty pisze:zn oprócz trasy z memoriału są tam jakieś inne trasy ?
...sa... :evil:
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
ODPOWIEDZ