Witam od jakiegoś czasu poszukuje opon w miarę tanich a porównywalnych z maxxis-ami . Dlatego też proszę użytkowników opony nokian gazzaloddi 2,3 mx o opinię. Opona która mnie interesuje posiada mieszankę Sticky Soft 50A ,1230 gram (czy to jest porównywalne z 42a-60a? czy akurat coś pomiędzy?)
Jak ma się szerokość 2,3 porównywalne z maxxis 2,35? i ścianki coś ala 2ply?
Opona NOKIAN GAZZALODDI G 2.3 MX (opinie)
-
- Kontakt:
Ścianka to takie 2ply, guma miękka, ale nie aż tak jak 42a. Waga jak najbardziej realna, moja ważyła 1.2-1.3kg. 2.3 nokiana jest minimalnie węższe od 2.5 maxxisa.
Tej opony używałem na kamieniste miejscówki gdzie przydawała się gruba ścianka, lub na przesychające błoto (ogólnie wilgotne warunki), bo w takich trzymała najlepiej. Ja jeździłem na tej opie założonej na tylnym kole, nawet dawała radę. Za 50zł moim zdaniem jest ok.
Tej opony używałem na kamieniste miejscówki gdzie przydawała się gruba ścianka, lub na przesychające błoto (ogólnie wilgotne warunki), bo w takich trzymała najlepiej. Ja jeździłem na tej opie założonej na tylnym kole, nawet dawała radę. Za 50zł moim zdaniem jest ok.