[Korba] Dziwny luz
[Korba] Dziwny luz
Czesc, mam suport giga pipe i korbe dartmoor vertical i ostatnio odczulem luz nie lewo-prawo spowodowane niedokrecona sruba tylko przod-tyl a sruba dokrecona. Odkrecilem, zobaczylem jak wyglada sprawa i wyglada tak jak na zdjeciu http://img196.imageshack.us/i/isisu.jpg/ korba wszedzie dolega tylko w jednym miejscu jest taki luz... nie wiem w jaki sposob sie to stalo ale moze wiecie co z tym zrobic.
Żeby zniwelować luz możesz w to miejsce podłożyć np. kawałek aluminium z puszki. Niestety jest to raczej rozwiązanie krótkoterminowe...
Nic innego nie poradzisz. Pewnie jest to spowodowane słabym dokręceniem korby, na przyszlość w nowej korbie radzę sprawdzać raz na kilka dni czy korba jest na pewno dobrze dokręcona (nieraz śruby mają tendencje do wykręcania się podczas jazdy).
Pozdrawiam
Nic innego nie poradzisz. Pewnie jest to spowodowane słabym dokręceniem korby, na przyszlość w nowej korbie radzę sprawdzać raz na kilka dni czy korba jest na pewno dobrze dokręcona (nieraz śruby mają tendencje do wykręcania się podczas jazdy).
Pozdrawiam
Re: [Korba] Dziwny luz
Klej do metalu dwuskładnikowy, odtłuszczasz, nakładasz, zakręcasz. Czekasz 48h i jeździsz, jak będzie trzeba zdjąć korbę to mocno młotem i zejdzie - wypust będzie jak nowy
Nie raz, nie dwa uratowałem tak zajechane korby, gdzie luz był ogromny.

Re: [Korba] Dziwny luz
młotem tak?
to ładna ta korba potem będzie :P ale przemyślałem i chyba kupie korby na sztywną oś, wtedy takiego problemu nie będe miał może ;D

-
- Kontakt: